Minns ni att jag nyligen skrev ett blogginlägg om Socialstyrelsens nya riktlinjer för vård och stöd vid adhd och autism? Jag har blivit uppmärksammad om att även privatpersoner och inte bara intresseorganisationer och myndigheter får lämna in synpunkter om riktlinjerna. Så har ni synpunkter om riktlinjerna kan ni skicka in dem till Socialstyrelsen senast den 20 januari 2023. Länken för att komma till synpunktsblanketten hittar ni om ni scrollar ner på denna sida.
Jag vill också informera om att Misa Kompetens temakonferens är framflyttad till den 17/2. Så är ni intresserade av att anmäla er vet ni att konferensen inte kommer att äga rum i november som det var tänkt i början utan först i början av nästa år.
Slutligen vill jag berätta att jag kommer att ha semester från den 1 till den 8 november. Den 9 och 10 kommer jag föreläsa vilket innebär att jag troligen inte kommer att skriva några nya egna blogginlägg under perioden mellan dessa datum. Däremot har jag en del läsarfrågor att svara på och kommer därför fortsätta publicera svar på läsarfrågor under semestern. Hur många läsarfrågor jag kommer att svara på beror på hur många frågor jag får, men så länge jag har obesvarade läsarfrågor i kö samt tid och ork kommer jag svara på frågor regelbundet. Ni vet väl att ni hittar mina publicerade svar här, och ni får gärna, om ni vill, kommentera frågorna och mina svar.
Jag vore tacksam om mina läsare hjälpte mig att informera om autism och ADHD genom att dela det här inlägget på exv. Facebook:
Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Jag kommer inte publicera kommentarer som är utan betydelse för ämnet eller som innehåller personangrepp, hat, hot e.t.c.
Man kan boka mig för en föreläsning, fråga mig om autism, följa min blogg och låna mina böcker.

Boka en föreläsning med mig
Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.
Fråga mig om autism
Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.
Följ min blogg
Följ gärna min blogg via Facebook, mejl eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Mina böcker
Mina böcker På ett annat sätt och Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att låna på biblioteken i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Jönköping, Umeå, Lund, Borås, Huddinge och Eskilstuna.
Senaste svar på alla blogginlägg
Turkiskan skiljer inte heller på han och hon, precis som de uraliska språken inte heller gör. Turkiska i text kan…
Ja, precis! Men indoeuropeiska språk brukar även vara mer eller mindre flekterande. Klassisk grekiska eller polska är det i betydligt…
Det är nog ovanligt att ett språk är 100% agglutinerande eller 100% analytiskt, men man skulle nog kunna säga att…
Ja, om turkiskan och finskan – eller snarare turkspråk och finsk-ugriska språk – är besläktade är det i så fall…
Hej Jennifer! Om man går sin egen väg och försöker skapa sig en egen uppfattning om saker och ting så…
Jag håller med om att det sociala ska fungera för de autister som arbetar. Om autisten verkligen trivs med att…
Ja, det där känner man ju igen. Det kan också vara extremt viktigt för en autist att det sociala fungerar…
Tack! Vad roligt att du gillar inlägget 🙂
Fantastiskt bra skrivet Paula! Detta borde läsas av alla läkare, arbetsförmedlare, SIUS-konsulenter, handläggare på försäkringskassan med flera!
Vad tråkigt att höra att du inte känner att du passar in någonstans. Ibland kan det uppstå konflikter när man…
Det är svårt att veta vad din sociala klumpighet beror på! Vissa svårigheter kan ha med mentaliseringssvårigheter att göra, men…
Jag tycker inte om att chatta och skriva, har även blivit missförstådd på nätet. Blivit utkastad från olika grupper. Passar…
Jag trodde att min sociala klumpighet hade med mentalisering att göra den med. Så är det alltså inte läste jag…
Nja, jag vet inte vilka arbetsplatser du syftar på, men här i Sverige kan man, om man mår väldigt dåligt…
Turkiskans och finskans släktingar möts i Ryssland! Där finns små statslösa uraliska och altaiska språk som ligger granne med varandra.