Användarvillkor

Användarvillkoren fungerar som ett regelverk för hur min webbplats, paulatilli.se, får användas. Användning av paulatilli.se innebär att man accepterar användarvillkoren.

Webbplatsens innehåll skyddas enligt lagen om upphovsrätt men det är gratis att läsa alla allmänt tillgängliga texter på webbplatsen, kommentera blogginlägg, skicka föreläsnings- och intervjuförfrågningar eller ställa frågor om NPF.

Citering

Citaträtten möjliggör att återge begränsade delar av mina texter. Det är tillåtet att citera enstaka meningar utan att fråga mig om lov. En förutsättning är att man anger att källan är Paula Tilli samt att man djuplänkar tillbaka till min webbsida eller mitt blogginlägg. Att djuplänka innebär att man länkar direkt till webbsidan/blogginlägget som texten förekommer på, inte bara till webbplatsens startsida.

Kopiering och plagiering

Det är förbjudet att utan min tillåtelse kopiera hela eller långa stycken av mina texter (content theft). Det är även förbjudet att plagiera mina texter, till exempel genom att kopiera hela eller långa stycken av texter och sedan byta plats på meningar, ta bort enstaka ord eller byta ut ord mot liknande ord (patchwriting). Att plagiera är oetiskt och kallas ofta för stöld eller fusk. Jag har rätt att kräva skadestånd av den som stjäl mina texter genom att kopiera eller plagiera hela eller långa stycken av mina texter. Att kopiera eller plagiera en text ska inte förväxlas med att citera en text genom att återge enstaka meningar och samtidigt hänvisa till källan. Det är självklart tillåtet att citera enstaka meningar av mina texter förutsatt att man anger mig som källa och djuplänkar till originaltexten.

Kommentarsregler

Jag vill att så många som möjligt ska kommentera min blogg men behöver ha vissa kommentarsregler som alla måste följa.

Det är självklart okej att uttrycka åsikter, men det är inte tillåtet att marknadsföra kommersiella produkter eller evenemang. Jag tillåter inte heller upprepade kommentarer (spam) med samma eller ungefär samma innehåll. Jag kommer inte publicera kommentarer som inte håller sig till ämnet eller som innehåller personangrepp, hat, hot e.t.c. Jag kommer att blockera användare som återkommande bryter mot dessa kommentarsregler.

Jag förbehåller mig rätten att ibland ändra namn och andra uppgifter så att ingen blir igenkänd. Du kan själv välja om du vill kommentera med ditt riktiga namn eller om du vill använda ett fingerat namn, ett alias. Tänk på att inte posta känsliga uppgifter om dig själv eller andra via kommentarsfältet.

Jag förbehåller mig också rätten att återanvända din kommentar i andra sammanhang, såsom i blogginlägg, på föreläsningar, i böcker m.m. utan att betala någon ersättning till dig som har skrivit kommentaren.

Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (BBS-lagen). Den som skriver en kommentar som bryter mot gällande lagar kan personligen bli ansvarig för detta. Du kan kontakta mig via det här kontaktformuläret om du anser att en kommentar innehåller uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografi, olaga våldsskildring, intrång i upphovsrätten, olaga hot, olaga integritetsintrång eller annan brottslighet.

Delning i sociala medier

Ni får självklart länka till mina blogginlägg, till exempel dela mina inlägg i sociala medier. Ni får även citera enstaka meningar ur mina texter men kom ihåg att länka till min sida eller mitt inlägg.

Spindling och indexering

Det är tillåtet för sökrobotar, till exempel Googlebot och Bingbot, att automatiskt spindla (web crawling) och indexera (web indexing) webbplatsen för att rangordna och servera citat och länkar i sökresultat.

AI-modellträning

Det är förbjudet att använda stora mängder data från paulatilli.se som träningsdata (dataset) för att träna algoritmer i att efterlikna människors intelligens, så kallad artificiell intelligens (AI). Jag har rätt att kräva skadestånd av den som bryter mot användarvillkoret.