Kategorier
Okategoriserade

Vill du lämna synpunkter om en planeringsapp?

Som ni vet stöttar jag gärna studenter som skriver uppsatser om autism alternativt arbetar med olika projekt som kan gynna oss med NPF-diagnoser. Idag har jag en hälsning från en student som heter Alexander, och han skriver så här:

”Hej, mitt namn är Alexander och jag är student vid Luleå Tekniska Universitet. Jag är en del av en projektgrupp där vi jobbar med en planeringsapp som ska förenkla vardagen för personer med ADHD och/eller autism. En kort beskrivning kommer här: 

En app som möjliggör planering och underlättar vardagen för ADHD och autistiska personer, inte minst genom en strikt alarmfunktion som bidrar till en större omfattning av fullföljda uppgifter. Fokus ligger på enkelhet och överskådlig grafik istället för ett stort omfång av detaljer för att underlätta för användaren. 

För att se till att appen uppfyller detta syfte skulle vi vilja hålla intervjuer med personer som har ADHD och/eller autism. Intervjuerna kommer ske antingen över telefon, zoom, teams eller skype beroende på vad som skulle passa dig bäst. Intervjun kommer hållas med en till två personer samt kommer den spelas in så att vi vid ett senare tillfälle kan gå över innehållet och försöka göra appen så bra som möjligt. Du som blir intervjuad kommer självklart att få vara anonym.

Om du skulle vilja delta så skicka gärna ett mejl till mig på alesel-8@student.ltu.se eller skicka ett sms till 0702990994.

Med vänliga hälsningar

Alexander Selfors”

Om du har frågor eller vill ställa upp på en intervju är det alltså Alexander du ska kontakta. Jag agerar endast som en mellanhand och kan därför inte svara på frågor om vare sig intervjuerna eller projektet! Kontakta Alexander direkt om du är intresserad av att bli intervjuad istället för att anmäla intresse i kommentarsfältet för jag är inte säker på att han läser bloggen.

Hjälp mig informera om autism och ADHD genom att dela inlägget.

Skriv en kommentar till det här inlägget eller läs andras kommentarer. Jag kommer inte publicera kommentarer som innehåller personangrepp, hat, hot e.t.c.

Du kan boka mig för en föreläsning, fråga mig om autism, följa min blogg och låna mina böcker.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via Facebook, mejl eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Mina böcker

Mina böcker På ett annat sätt och Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att låna på biblioteken i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Jönköping, Umeå, Lund, Borås, Huddinge och Eskilstuna.

Senaste svar på alla blogginlägg

  1. Det är väl tvärtom människor med asperger utvecklar ofta en skyhög kapacitet gällande simultankapacitet. Problemet är ju att att saker…

  2. Hej, det här dokumentet säger lite om symptom på autism hos tjejer. Inget test men ändå… på engelska. https://www.staffordshire.gov.uk/Education/Access-to-learning/Graduated-response-toolkit/School-toolkit/Communication-and-interaction/Social-communication-autism/SEN-support-in-school/Autism-in-Girls-checklist.pdf

  3. Det var inte meningen att det skulle bli en följetong. 1. Självklart har jag testat olika läkare. Olika remisser. Olika…

  4. Dbt och mbt fungerar dåligt med autism men bra mot borderline. Så min asperger gör att de dömer ut det…

  5. Specialistmottagningarna tar inte emot. Jag har både asperger och borderline. Bedömningen är att dbt, mbt inte kan fungera och I…

  6. Neurotypiker fattar inte för att de hela tiden generaliserar. De tror på saker som inte stämmer. Och i samspelet blir…

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.