Kategorier
Arbete och sjukersättning

Sex år som anställd hos Misa Kompetens

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Idag firar jag sex år som anställd hos Misa Kompetens! Det var nämligen den 1 september 2016 jag började min anställning. När jag började var vi endast 3 anställda men har sedermera utökats till 6 personer. Jag fick min anställning efter att en dåvarande anställd hos Misa Kompetens hade hört mig föreläsa. På den tiden föreläste jag i egen regi vilket fungerade dåligt då det innebar alldeles för mycket ansvar för mig.

Får uppdrag från Misa Kompetens

Numera behöver jag inte marknadsföra mig själv lika hårt som jag behövde som egen föreläsare tack vare att jag får en del av mina uppdrag från Misa Kompetens. Jag måste ju såklart hitta egna uppdrag också och se till att ha egna kunder, men eftersom jag föreläser på Misa Kompetens utbildningar behöver jag inte lika många egna kunder som jag behövde förut. Det är jag glad för för marknadsföring tar tid och energi!

Det sociala är en nackdel

En nackdel med att vara anställd hos ett bolag är dock det sociala. Vi har obligatoriska möten en gång i veckan som inte sällan tar 3 timmar, och minst en träff i månaden är fysisk. Det är en utmaning för mig, men med detta sagt väger fördelarna definitivt upp nackdelarna! När vi inte har fysiska möten och jag inte föreläser får jag jobba hemifrån vilket är jätteviktigt för mig. Dessutom får jag jobba med något jag faktiskt tycker är roligt, nämligen att föreläsa om autism.

Min autism ses som en tillgång

Dessutom har jag ju blivit beviljad anpassningar på grund av min autism. Om vi har fysiska träffar oftare än en gång i månaden får jag delta i en av dessa digitalt, och vid digital medverkan är det inte obligatoriskt för mig att ha webbkameran på. Det underlättar! Sedan har jag såklart också mycket trevliga och förstående kollegor som ser min autism som en tillgång i koncernen. Faktum är att jag blev anställd just tack vare min autism. Hade jag inte haft autism hade jag ju inte kunnat föreläsa om autism ur ett inifrånperspektiv.

Inte alltid positiva begrepp

Ibland får jag frågan hur det känns för mig att arbeta i en koncern som arbetar för att personer med funktionsnedsättningar får en anställning samt blir inkluderade och delaktiga. Ni som brukar följa min blogg vet ju vad jag tycker om inkludering och delaktighet för det har jag bland annat skrivit här och här. Sammanfattningsvis tycker jag alltså inte att inkludering och delaktighet är lika positiva begrepp som många yrkesverksamma tycker.

Var nervös i början

Jag måste säga att jag faktiskt var lite nervös för att börja arbeta hos Misa Kompetens för jag var osäker på vad de skulle tycka om mina synpunkter: att jag är trött på påtvingad inkludering och delaktighet och är dessutom av uppfattningen att inte alla människor mår bra av att arbeta eller ens av att gå på daglig verksamhet. Det finns personer som mår bäst av att vara hemma på dagarna med sjukersättning och få styra dagarna själv.

Stolt över att jobba hos Misa Kompetens

Jag blev glad när jag upptäckte att ingen av mina kollegor var för utförsäkringar utan tvärtom ansåg att de som inte orkar jobba alls trots anpassningar ska ha sjukersättning! Och vad gäller inkludering och delaktighet brukar en av mina kollegor påminna mig om att berätta för föreläsningspubliker vad jag tycker om inkludering och delaktighet när jag föreläser på hans utbildningar. Jag är glad och tacksam för att mina erfarenheter och synpunkter ses som värdefulla hos Misa Kompetens och att de är öppna för att inte alla tycker som normen! Och jag är självklart stolt över att vara anställd hos och representera Misa Kompetens.

Kommer även skriva vanliga inlägg

Och på tal om mitt jobb: jag föreläser ju inte bara utan sköter även den här bloggen. Som ni kanske har uppmärksammat har flera av mina blogginlägg på sistone varit svar på läsarfrågor, men det är bara för att jag fick ovanligt många läsarfrågor under semestern och försöker nu komma ikapp. Men jag lovar att jag även kommer att skriva ”vanliga” blogginlägg framöver. Alla mina framtida blogginlägg i höst kommer alltså inte vara svar på läsarfrågor även om många av dem är det just nu!

I förrgår hade vi vårt sedvanliga månadsmöte hos Misa Kompetens och passade samtidigt på att bli fotade. Här ser ni vårt härliga gäng.

Misa Kompetens
Glöm inte att dela det här inlägget på exv. Facebook, X, WhatsApp m.fl.:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Genom att skriva en kommentar accepterar du mina kommentarsregler.

Man kan boka mig för en föreläsning, köpa min bok, fråga mig om autism och följa min blogg.

Var inte rädd att be om hjälp om livet känns hopplöst! Här är en lista på stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta om du behöver stöd. Ring 112 om du har allvarliga suicidtankar.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Reklam för min bok

Min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att köpa på Gothia Kompetens.

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via push-aviseringar (den vita bjällran med blå bakgrund). Man kan också följa min blogg via Facebook, Instagram eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Senaste svar på alla blogginlägg

  1. Jag har aldrig hört talas om sambandet mellan autism och feber, men vi har alltid sagt att vi önskar att…

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

8 svar på ”Sex år som anställd hos Misa Kompetens”

Så glad att detta arbete fungerar för dig, trots allt:) Du är den bästa representanten för oss autister som grupp som jag hittills stött på:)

Ja, jag blir väldigt inspirerad av att ta del av vad du och ni andra skriver på den här bloggen. Det väcker många tankar och känslor hos mig samt hjälper till hur jag ska ta mig an livet i fortsättningen.
Du visar att det går att leva ett gott liv trots funktionshinder.
Hoppas du firar det här på något sätt.
Gratulerar och som de säger ”keep up the good work”!🎉😊

Tack, vad roligt att höra att du gillar att läsa min blogg och bloggkommentarer. Jag lär mig själv också väldigt mycket av era bloggkommentarer och blir jätteglad varje gång jag får en kommentar! 🙂

Svara

Grattis! Fint med sån arbetsgivare som förstår finessen med dig!! Är så glad att jag hittade din blogg, du ger mig hela tiden ny kunskap och nya infallsvinklar på tankar om autism och allt som tillhör livet som autist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *