Kategorier
Okategoriserade

Nya regler på bloggen

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Hej på er! Nu är det fredag och arbetsveckan snart slut. Jag har under den senaste tiden funderat över vilka regler jag vill ha i kommentarsfälten på bloggen och har i samråd med min arbetsgivare kommit fram till att det inte är tillåtet att ändra alias ständigt och jämt och utge sig för att vara olika personer: ena stunden en tjej som är kär i sin boendestödjare, en halvtimme senare en kille som är rädd för sin kriminelle boendestödjare, därefter plötsligt en rullstolsburen autist som ställer sig kritisk till att egen diagnos kan vara till nytta i arbetslivet osv. Jag har under den senaste veckan varit osäker på hur jag borde bemöta dessa typer av kommentarer och behandlat dem som vilka kommentarer som helst men från och med nu kommer jag sätta stopp för det.

Bloggen ska vara ett seriöst forum

Just i detta specifika fall vet jag vem den här specifika kommentatorn är, och det är dessutom någon som jag har känt ganska väl trots att vi inte hörts på 1-2 år och det gått ytterligare ett par år sedan vi hade en mer personlig kontakt. I detta fall löser jag situationen genom att blockera alla hennes profiler på min privata Facebook och inte publicera kommentarer från den här kvinnan längre. Jag vill att bloggen ska vara ett seriöst forum som ska uppfylla sitt syfte i att sprida information om autism då det blir bäst för alla på det sättet. Och även om merparten av er skriver seriösa och relevanta kommentarer tänkte jag att det kunde vara bra för alla att känna till de nya reglerna.

Tillåtet med påhittat namn

Med detta sagt är det okej om ni som brukar kommentera min blogg vill byta alias någon gång ifall ni vill skriva något privat och är rädda för att bli igenkända eller om ni tröttnar på era gamla alias och vill byta. Den ovannämnda regeln syftar endast till personer som byter alias i samband med varenda kommentar och utger sig vara helt olika personer och dessutom anstränger sig för att ändra skrivstil i syfte att vilseleda mig eller provocera. Det är självklart också tillåtet och rent av rekommenderat att använda ett påhittat namn som alias om ni vill vara anonyma. Ni som brukar skriva seriösa kommentarer behöver alltså inte oroa er för att bli blockerade. Jag uppskattar verkligen era kommentarer och vill gärna att alla ni som brukar skriva seriösa kommentarer fortsätter att kommentera!

Kan inte godkänna personangrepp

Andra typer av kommentarer som jag varit tvungen att avvisa är personangrepp. Många av dessa har inte varit inriktade mot mig personligen utan oftast mot någon annan, t.ex. Eva Kärfve. Jag förstår att Kärfve kan skapa starka känslor och jag ogillar själv Kärfves forskning skarpt för jag befarar att den typen av forskning kan skada oss autister. Hur gärna jag än skulle vilja tillämpa yttrandefrihet på bloggen och låta alla uttrycka sina åsikter fritt så bryter jag mot lagen om jag låter personangrepp stå kvar på bloggen. Eftersom jag representerar min arbetsgivare är jag ansvarig för att se till att den svenska lagen efterföljs på bloggen. Därför har jag tyvärr inte kunnat godkänna alla bloggkommentarer.

Ingen marknadsföring

Slutligen fick jag i måndags en påminnelse från min arbetsgivare om att jag inte får marknadsföra någon annan än mig själv och mina kollegor på mina plattformar och inte heller tipsa om andras tjänster. Först och främst gäller det konkurrerande verksamheter som t.ex. alla som säljer föreläsningar och utbildningar om något ämne men även de som vill sälja helt andra tjänster, t.ex. konst, hantverk, alternativa behandlingar och liknande. Det spelar ingen roll om den som vill sälja produkten eller tjänsten har egen diagnos eller om jag känner personen eller inte. Jag får många sådana förfrågningar och därför tänkte jag påminna alla om det! Väldigt många som vill ha marknadsföringshjälp erbjuder mig pengar i utbyte mot att jag länkar till dem eller tipsar om dem, men min chef har sagt nej till betald marknadsföring varför jag tyvärr inte får ägna mig åt sådant heller. Däremot finns det säkert många andra bloggare som kan tänka sig att marknadsföra era tjänster mot betalning!

Våren är på full gång

Annars är våren på antågande här i Stockholm. I tisdags cyklade jag för första gången efter vintern och det känns härligt med cykelväder igen. Jag har även suttit i solen ibland och tyckt att det varit hur härligt som helst. Jag hoppas att ni njuter av våren lika mycket som jag.

Trevlig helg, vi hörs på tisdag! (ja, det kommer faktiskt bli på tisdag den här gången för jag kommer att vara upptagen med andra arbetsuppgifter hela måndagen).

Glöm inte att dela det här inlägget på exv. Facebook, X, WhatsApp m.fl.:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Genom att skriva en kommentar accepterar du mina kommentarsregler.

Man kan boka mig för en föreläsning, köpa min bok, fråga mig om autism och följa min blogg.

Var inte rädd att be om hjälp om livet känns hopplöst! Här är en lista på stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta om du behöver stöd. Ring 112 om du har allvarliga suicidtankar.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Reklam för min bok

”Viktig bok, att höra om trötthet och svårigheter, samtidigt som stor fokusering inte behöver vara dränerande. Boendestöd är inget att skämmas för, även om man verkar välfungerande.”
-Eva, mamma till vuxen Aspergare, 5 juli 2022

Min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att köpa på Bokus (pris 275 kr, fri frakt) och Adlibris (pris 275 kr, frakt okänd).

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via push-aviseringar (den vita bjällran med blå bakgrund). Man kan också följa min blogg via Facebook, Instagram eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Senaste svar på alla blogginlägg

  1. Svar på detta inlägg, som gjorde att jag klickade in, kom som en välsignelse. Tack för detta inlägg! Jag blir…

  2. Intressant! Tack för informationen om boken. Jag blir utsatt för dessa motiverande samtal fast jag inte vill så jag hoppas…

  3. Mmm, och eftersom mi-samtal är ett (får man nog tillstå) ganska kraftfullt men enkelt verktyg för att få samtalsparten att…

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

2 svar på ”Nya regler på bloggen”

Strongt jobbat, Paula!🙂 Alltså, att du står pall för dig och vågar sätta reella GRÄNSER för vad som är okej i andras bemötande mot dig och inte.

Jag känner igen mig mycket i just detta: har alltid varit min utmaning detta, att jag har varit för ”dumsnäll”, har jag fått höra, och att det varit mycket dåligt, när en aldrig nånsin ens vågat gå emot någon med annan åsikt, av rädsla att bli dissad/bortvalda och hamna i konflikt med andra. Och såhär efteråt inser jag att andra ju har mycket RÄTT i det… Samtidigt som en själv ju ALDRIG ska behöva känna sig tvingad att utvecklats bort från sina livs svagheter/akilleshälar för andras skull för då är det inte ens mina/dina människor till att börja med!; – som ju verkar vara största kärnan i ditt blogg- & föreläsningsbudskap, vilket är göttmos.😉 Keep on going!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *