Kategorier
Läsarfrågor

Behöver hitta en autismkunnig psykolog

Linn frågar

Jag behöver komma i kontakt med en psykolog som har stor erfarenhet av autism. Jag har letat men hittar ingen (som inte bara gör utredningar). Har du tips? Tacksam för hjälp.

Paula svarar

Jag får ganska många frågor om psykologer med autismspecifik kompetens, men tyvärr känner jag inte till någon specifik psykolog som har stor erfarenhet av autism (bortsett från psykologer på habiliteringar då som kan ha det). Jag har tidigare svarat på liknande frågor om psykologer här och här, men du har kanske redan läst dessa blogginlägg?

Du kan testa Mindler

Om det är KBT du är intresserad av och du endast lider av lättare besvär som inte kräver fysisk vårdkontakt på psykiatrin kan du annars ladda ner appen Mindler, boka en online-träff med någon av deras psykologer som är specialiserad på adhd (tyvärr finns inte autism som ett valbart alternativ) och hålla tummarna för att en psykolog som är kunnig om adhd också kan en del om autism. Men det är bara en chansning! Om någon av mina bloggläsare känner till en bra psykolog med stor erfarenhet av autism får ni gärna kommentera!

Jag vore tacksam om mina läsare hjälpte mig att informera om autism och ADHD genom att dela det här inlägget på exv. Facebook:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Jag kommer inte publicera kommentarer som innehåller personangrepp, hat, hot e.t.c.

Man kan boka mig för en föreläsning, fråga mig om autism, följa min blogg och låna mina böcker.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via Facebook, mejl eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Mina böcker

Mina böcker På ett annat sätt och Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att låna på biblioteken i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Jönköping, Umeå, Lund, Borås, Huddinge och Eskilstuna.

Senaste svar på alla blogginlägg

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.