Kategorier
Läsarfrågor

Behöver hitta en autismkunnig psykolog

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Linn frågar

Jag behöver komma i kontakt med en psykolog som har stor erfarenhet av autism. Jag har letat men hittar ingen (som inte bara gör utredningar). Har du tips? Tacksam för hjälp.

Paula svarar

Jag får ganska många frågor om psykologer med autismspecifik kompetens, men tyvärr känner jag inte till någon specifik psykolog som har stor erfarenhet av autism (bortsett från psykologer på habiliteringar då som kan ha det). Jag har tidigare svarat på liknande frågor om psykologer här och här, men du har kanske redan läst dessa blogginlägg?

Du kan testa Mindler

Om det är KBT du är intresserad av och du endast lider av lättare besvär som inte kräver fysisk vårdkontakt på psykiatrin kan du annars ladda ner appen Mindler, boka en online-träff med någon av deras psykologer som är specialiserad på adhd (tyvärr finns inte autism som ett valbart alternativ) och hålla tummarna för att en psykolog som är kunnig om adhd också kan en del om autism. Men det är bara en chansning! Om någon av mina bloggläsare känner till en bra psykolog med stor erfarenhet av autism får ni gärna kommentera!

Glöm inte att dela det här inlägget på exv. Facebook, X, WhatsApp m.fl.:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Genom att skriva en kommentar accepterar du mina kommentarsregler.

Man kan boka mig för en föreläsning, köpa min bok, fråga mig om autism och följa min blogg.

Var inte rädd att be om hjälp om livet känns hopplöst! Här är en lista på stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta om du behöver stöd. Ring 112 om du har allvarliga suicidtankar.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Reklam för min bok

Min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att köpa på Bokus (pris 275 kr, fri frakt över 249 kr för privatpersoner) och Adlibris (pris 275 kr, frakt okänd).

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via push-aviseringar (den vita bjällran med blå bakgrund). Man kan också följa min blogg via Facebook, Instagram eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Senaste svar på alla blogginlägg

  1. När jag var barn låg jag stilla hela dagarna när jag hade feber. (förutom toabesök och dricka) Mitt syskon däremot…

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

2 svar på ”Behöver hitta en autismkunnig psykolog”

Ett alternativ är också att kontakta Gillbergcentrum i Göteborg och ställa samma fråga där! Som driver i första rummet forskning för sånna som är ”från vår planet” men är behjälpliga i övriga frågeställningar också! Har själv kontaktat och fått både rekommendationer och svar på mina frågor av liknande form!
Deras växelnr står längst ner på sidan.

https://www.gu.se/gnc/om-oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *