Kategorier
Okategoriserade

Välkomna till en föreläsning om Supported Education

Idag har jag en hälsning från min kollega Amir Noajnas som önskade att jag skulle lägga upp en föreläsningsinbjudan på bloggen. Föreläsningen passar bra för alla som arbetar med att ge stöd till personer med psykisk ohälsa och NPF-diagnoser men den är självfallet även öppen för andra intresserade. Föreläsningen är digital och helt kostnadsfri. Det behövs ingen föranmälan utan det är bara att logga in! Så här skriver Amir:

”Är du nyfiken på individanpassat stöd i studier och psykiatrisk rehabilitering?

Personer med psykisk ohälsa är överrepresenterade när det gäller att inte kunna påbörja och slutföra studier. Meningsfull utbildning skapar arenor och roller som stärker rehabiliteringsprocessen och det är även en nyckel för att få möjlighet att arbeta med flertalet yrken.

Därför är Supported Education, som är en studieinriktad vidareutveckling av Supported Employment, en framgångsrik metod för alla som stöttar personer med psykisk ohälsa, neuropsykiatriska diagnoser eller av andra orsaker behöver individanpassat stöd vid studier.

Metoden är styrkebaserad och bygger på ett individuellt stöd i syfte att finna, nå och behålla samt slutföra studier och utgår från åtta principer.

Du som vill höra mer om metoden bjuds härmed in till en kortare inspirationsföreläsning.

Tid och datum: 8/3, 09:00-09:45 eller 24/3, 09:00-09:45

Plats: Digitalt via zoom, länk:

Länk: https://us02web.zoom.us/j/84123214915

Innehåll:

·    Vad är Supported Education (SEd)

·    Supported Educations 8 principer och översikt kring metodarbete utifrån dessa

·    Erfarenheter – att använda metoden i Sverige

·    Möjlighet att nätverka med kollegor runt om i landet

Misa Kompetens har stor erfarenhet av att utbilda och informera om Supported Employment, Individual Placement and Supported, Supported Education och att arbeta i organisationer som använder metoderna.

Varmt välkommen!”

Observera att det inte är jag som kommer att hålla i eventet utan föreläsningen handlar alltså enbart om Supported Education! Eftersom jag endast agerar som mellanhand och inte är ansvarig för föreläsningsdagarna kan jag inte heller svara på frågor om eventet. Vid frågor kan ni istället mejla till info@misakompetens.se.

Hjälp mig informera om autism och ADHD genom att dela inlägget.

Skriv en kommentar till det här inlägget eller läs andras kommentarer. Jag kommer inte publicera kommentarer som innehåller personangrepp, hat, hot e.t.c.

Du kan boka mig för en föreläsning, fråga mig om autism, följa min blogg och låna mina böcker.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via Facebook, mejl eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Mina böcker

Mina böcker På ett annat sätt och Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att låna på biblioteken i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Jönköping, Umeå, Lund, Borås, Huddinge och Eskilstuna.

Senaste svar på alla blogginlägg

  1. Det är väl tvärtom människor med asperger utvecklar ofta en skyhög kapacitet gällande simultankapacitet. Problemet är ju att att saker…

  2. Hej, det här dokumentet säger lite om symptom på autism hos tjejer. Inget test men ändå… på engelska. https://www.staffordshire.gov.uk/Education/Access-to-learning/Graduated-response-toolkit/School-toolkit/Communication-and-interaction/Social-communication-autism/SEN-support-in-school/Autism-in-Girls-checklist.pdf

  3. Det var inte meningen att det skulle bli en följetong. 1. Självklart har jag testat olika läkare. Olika remisser. Olika…

  4. Dbt och mbt fungerar dåligt med autism men bra mot borderline. Så min asperger gör att de dömer ut det…

  5. Specialistmottagningarna tar inte emot. Jag har både asperger och borderline. Bedömningen är att dbt, mbt inte kan fungera och I…

  6. Neurotypiker fattar inte för att de hela tiden generaliserar. De tror på saker som inte stämmer. Och i samspelet blir…

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

2 svar på ”Välkomna till en föreläsning om Supported Education”

Hej Kebne!

Det är inte jag som är ansvarig för eventet och kan därför inte svara på frågor om det. Om du har frågor kan du mejla till mejladressen jag angav i blogginlägget så kommer du få ett svar! Dock misstänker jag att föreläsningen kommer att hållas av en neurotypisk person som är utbildad i Supported Education. Föreläsningen handlar inte specifikt om autism utan om metoden Supported Education!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.