Kategorier
Föreläsningar om Aspergers syndrom och autism

Nu har den stora dagen kommit

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Nu har den stora dagen kommit då jag ska föreläsa i ett seminarium i Helsingfors i Finlands Svenska Autism- och Aspergerföreningens regi. Det blir ett heldagsseminarium med start klockan 10 och slut klockan 20. Jag kommer att föreläsa två gånger: första gången från klockan 13 till 14:30 för yrkesverksamma och andra gången från klockan 18:30 till 20 för anhöriga. Det är inte varje dag det anordnas autismseminarier i Finland, och därför har det till och med kallats för årets happening. Vissa reser flera timmar för att få lyssna på oss!

Befinner mig sedan tidigare i Finland

Som ni vet befinner jag mig sedan ett par veckor hos mina föräldrar tillika mitt barndomhem i Esbo som ligger strax väster om Helsingfors och är Finlands andra största stad efter huvudstaden. Förrförra veckan föreläste jag ju på två olika ställen i Esbo och förra veckan i Kägeludden som också ligger i Esbo. Dessa föreläsningar har inget med varandra att göra. Att jag haft så här många föreläsningsuppdrag i den finska huvudstadsregionen tätt inpå varandra är alltså ingenting annat än ett märkligt sammanträffande!

Även Svenny Kopp föreläser i seminariet

Dagens seminarium har såklart även andra föreläsare, bland annat Svenny Kopp som har forskat om autism hos flickor och Pirjo Laatikainen som deltog med mig i det finska TV-programmet Inhimillinen Tekijä år 2014. Jag hade inte förväntat mig att Pirjo skulle föreläsa idag för TV-intervjun var på finska och dagens seminarium kommer att vara på svenska, men nu kom jag på att Pirjo visst kunde svenska också. Det blir kul att träffa henne igen efter hela 6 år 🙂

Kommer att intervjuas i en TV-soffa

Men jag kommer inte bara föreläsa utan även intervjuas om autism i en TV-soffa viilket innebär att schemat kommer att vara rätt tajt: sminkningen kommer att vara mellan mina föreläsningar. När sminkningen är klar, kommer jag få skynda mig till min andra föreläsning som slutar klockan 20. Klockan 20:05 kommer jag sitta i TV-soffan och intervjuas fram till 20:30 vilket innebär att jag återigen kommer att behöva skynda mig. Om jag inte får avsluta föreläsningen lite tidigare så kommer nog någon annan få packa ihop mina saker så att jag hinner.

Kommer att ligga på Arenan

Och nej, det blir ingen direktsändning den här gången ifall ni undrar! Programmet kommer att sändas på måndagen den 17.e februari klockan 21 finsk tid vilket blir 20 svensk tid. Programmet som heter Efter nio kommer att vara på svenska men ha finsk undertext. Efter sändningen kommer det ligga på Arenan. Jag tror och hoppas att det även kommer att vara tillgängligt för alla er som finns i Sverige!

Jag lovade kunden att komma redan på förmiddagen så om ett par timmar bär det av mot Helsingfors!

2 svar på ”Nu har den stora dagen kommit”

God morgon:)

Oj så spännande det låter. Hoppas jag kommer kunna se programmet på min egen dator framöver. Eller allra bäst vore ju om SVT ville visa ett inspelat program.

Hoppas att du får en jättebra dag nu med inte alltför mkt stress, eller i allafall hoppas jag att stressen blir hanterbar.

Fint också att Svenny Kopp är på plats och föreläser även i Finland!

God morgon 🙂

Jag tror verkligen att programmet går att se i Sverige. Min kille som befinner sig i Sverige menade igår att han kunde se gamla sändningar på programmet Efter nio när jag gick in till Arenan så det lär nog gå 🙂 Men det hade såklart varit roligt om SVT också ville visa programmet.

Det kommer bli jätteroligt att träffa Svenny Kopp! Synd att min dag är så fullspeckad så får se om jag hinner prata med henne men förhoppningsvis kommer jag iaf kunna säga hej 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *