Kategorier
Okategoriserade

NPF-utbildad elevassistent söker jobb

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Hej hörreni! Visst vore det bra om din elev eller ditt barn fick en utbildad och erfaren elevassistent med egen diagnos? Toppenbra om ni frågar mig! Det bästa av allt är att ni har chansen nu, i alla fall om skolan finns någonstans i Stockholm eller dess närområden. Elevassistenten Anders Moberg söker nämligen jobb, och hans förhoppning är att den första provperioden senare övergår i anställning med lönebidrag.

Känner Anders personligen

Anledningen till att jag varmt kan rekommendera Anders är att jag känner honom personligen då vi har träffats på många olika forum. Allra första gången träffade jag honom 2009 när jag föreläste på en skola han pluggade på. Han och några andra autister var också ute med mig och flera andra och vi åt tacos tillsammans. Ett par år senare började Anders på Ågesta Folkhögskolas informatörsutbildning där jag också har pluggat. Efter utbildningen arbetade Anders som föreläsare hos Attention i flera år varefter han läste en utbildning till elevassistent vilket innebär han även har utbildning och erfarenhet inom det området.

Barnen kommer att vara i goda händer

Tack vare sina erfarenheter som föreläsare samt sin utbildning och tidigare erfarenhet har Anders mycket goda kunskaper om autismspektrumtillstånd och ADHD och vet därmed vad elever med NPF-diagnoser behöver! Och jag vet själv att Anders är en seriös och varm person så era elever/barn skulle vara i mycket goda händer om ni skulle anställa honom. Ta gärna kontakt med honom på hans mejladress movis_87@hotmail.com om du tycker att det låter intressant eller har tips på någon skola. Och dela gärna inlägget vettja och sprid ordet!

Glöm inte att dela det här inlägget på exv. Facebook, X, WhatsApp m.fl.:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Genom att skriva en kommentar accepterar du mina kommentarsregler.

Man kan boka mig för en föreläsning, köpa min bok, fråga mig om autism och följa min blogg.

Var inte rädd att be om hjälp om livet känns hopplöst! Här är en lista på stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta om du behöver stöd. Ring 112 om du har allvarliga suicidtankar.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Reklam för min bok

Min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att köpa på Gothia Kompetens.

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via push-aviseringar (den vita bjällran med blå bakgrund). Man kan också följa min blogg via Facebook, Instagram eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Senaste svar på alla blogginlägg

  1. ”Jag kommer ofta på först efteråt vad jag borde ha sagt/gjort, och då är det redan försent.” Exakt samma för…

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

2 svar på ”NPF-utbildad elevassistent söker jobb”

Varför skulle det vara nån slags fördel att någon med egna diagnoser hjälper en person med diagnos menar du?

Jag har förutom autism, Asperger och ADD även rörelsehinder. Det skulle inte funka ha nån annan som också sitter i rullstol som hjälp.

”En blind leder en blind” betyder att resultatet blir bedrövligt.

Inget ont sagt om just din vän i detta, jag förstår bara inte varför det skulle vara nåt bra. Jag vill ha personer som hjälper mig som är så normala och friska som möjligt. Så jag får den bästa hjälpen.

Det finns många som tycker att det är superbra att ha en assistent/boendestödjare med egen diagnos. Vissa klienter vill specifikt ha en boendestödjare som också har en autismspektrumdiagnos och när jag pluggade på Ågesta Folkhögskola hade vi 2 elevassistenter som också hade Aspergers syndrom. Detta sågs som en fördel på skolan då vi elever också hade det och många tyckte att assistenterna med egna diagnoser var de som var bäst och mest förstående. Själv bryr jag mig inte om en boendestödjare/assistent har egen diagnos eller inte utan det enda jag bryr mig om är om personen är duktig på sitt jobb.

Då många med diagnoser är intresserade av en boendestödjare/assistent med egen diagnos bedömde jag att det var bra att lyfta fram Anders diagnos som en fördel. Är man inte intresserad av en elevassistent som har autism, ser diagnosen som en nackdel och som något ”onormalt” så behöver man såklart inte kontakta Anders.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *