Kategorier
Okategoriserade

Har ditt autistiska barn haft svårt att få psykologhjälp?

Snälla, hjälp mig att sprida budskapet genom att dela det här inlägget på exv. Facebook, X, WhatsApp m.fl.:

Idag har jag en hälsning från journalisten Maja Lundbäck. Hon kommer att skriva en fortsättning till autismserien i SvD, och nu söker hon föräldrar + autistiska barn som kan tänka sig att bli intervjuade om att bollas runt av vården, t.ex. BUP eller habiliteringen. Ni ska gärna ha haft svårigheter med att få psykologhjälp! Om det gick bra till slut gör det ingenting, dock vill Maja att ni som intervjuas ska ha erfarenhet av att det tagit tid att få hjälp av vården. Det är viktigt att det inte avser ett gammalt fall. Ni som ställer upp får tyvärr inte vara anonyma varför det är viktigt att ni känner er bekväma med att ställa upp med era riktiga namn. Vid intresse kan ni höra av er till Maja direkt, hennes mailadress är ml@majalundback.se

Sommaravslutning

Annars hade vi sommaravslutning hos Misa Kompetens igår. Vi sågs på Skeppsholmen. Jag kom att tänka på att jag aldrig förstod förut varför arbetsplatser ibland bokar möten på andra ställen än företagens egna kontor för det kostar bara extrapengar för arbetsgivarna att boka lokaler på andra ställen. Jag förstod liksom aldrig syftet för vi utförde ju aldrig några speciella arbetsuppgifter som krävde att man skulle ses på andra ställen än på vårt eget kontor. Det tog mig många år innan jag förstod att de allra flesta icke-autistiska människor uppskattar variation! Det är alltså för trevnadens och sammanhållningens skull cheferna ibland bestämmer att anställda ska ha möten i ovana miljöer, men det förstod jag som sagt aldrig som yngre för jag saknar behov av variation.

Trevlig midsommar, vi hörs nästa vecka!

Gillar du inlägget? Snälla, dela i så fall det på exv. Facebook, X, WhatsApp m.fl.:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Genom att skriva en kommentar accepterar du mina kommentarsregler.

Man kan boka mig för en föreläsning, fråga mig om autism, följa min blogg och låna mina böcker.

Var inte rädd att be om hjälp om livet känns hopplöst! Här är en lista på stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta om du behöver stöd. Ring 112 om du har allvarliga suicidtankar.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via Facebook, Instagram, mejl eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Mina böcker

Mina böcker På ett annat sätt och Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att låna på biblioteken i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Jönköping, Umeå, Lund, Borås, Huddinge och Eskilstuna.

Senaste svar på alla blogginlägg

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

4 svar på ”Har ditt autistiska barn haft svårt att få psykologhjälp?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *