Kategorier
Paulas blogg

Glad Alla hjärtans dag, mina bloggläsare!

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Så idag är det Alla hjärtas dag! På finska heter Alla hjärtans dag ”ystävänpäivä”, vilket betyder ungefär ”vänskapens dag”. I Finland firar man ofta Alla hjärtans dag antingen med vänner eller med sin partner, och en finsk vän till mig brukar anordna en Alla hjärtans dags fest för hela kompisgänget varje år. Om jag hade stannat i Finland över helgen efter gårdagens föreläsning och inte varit så här slut, hade jag kanske kikat förbi festen en stund, men jag flög tillbaka till Stockholm igår kväll.

Precis som jag skrev på julafton, brukar jag inte bry mig om jul speciellt mycket, och inte heller om andra högtider. Men av någon anledning har jag alltid brytt mig om Alla hjärtans dag! Jag har ingen energi att köpa julklappar eftersom jag inte vet vad jag ska köpa, men på Alla hjärtans dag är det lätt: man kan köpa en fin chokladask eller något annat godis i form av hjärta. Och det kan jag ta lätt plocka med mig i korgen i mataffären när jag ändå är där och handlar mat.

Det är inte viktigt för mig att få julklappar, men av någon anledning blir jag jätteglad när jag får en liten present på Alla hjärtans dag! 🙂 Jag och min exman brukade faktiskt fortfarande köpa alla Hjärtans dag presenter till varandra ett tag efter skilsmässan när han fortfarande bodde i Sverige även om ingen av oss ville gå tillbaka till varandra. Det var bara en tradition som jag tyckte var gullig, och ingen av oss missförstod syftet av presenterna. I år är jag singel, men jag är ändå glad för att det är Alla hjärtans dag för idag hörs jag med många finska vänner som jag inte träffar speciellt ofta.

Även om jag hade haft pojkvän, hade jag inte orkat gå ut ikväll och fira för jag är helt slut efter gårdagens föreläsning. Jag föreläste i 4 timmar för en grupp socionomstudenter i Kouvola om Aspergers syndrom och socialt samspel, och efter föreläsningen tog jag ett tåg till Helsingfors och åkte därifrån till flygplatsen. Flyget var försenat igen, så jag kom hem ganska sent. Föreläsningen gick bra och publiken var mycket engagerad, men resan slukade rätt mycket energi, så nu i helgen kommer det bli återhämtning för mig.

Glad Alla hjärtans dag, mina bloggläsare! 🙂

4 svar på ”Glad Alla hjärtans dag, mina bloggläsare!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *