Kategorier
Paulas blogg

Digitala möten och föreläsningar

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Just nu har jag det jättemycket. Eller mycket och mycket, det skulle nog inte många hålla med mig om för det är vanligt för arbetande personer att vara upptagna, men jag har mycket sånt som tar energi. Igår hade jag ett digitalt jobbmöte hela eftermiddagen som kommer att fortsätta idag mellan klockan 9 och 16. På måndag kommer vi ha vårt digitala måndagsmöte som vi kommer att börja med varje måndagsmorgon, och dessutom har jag bokat 2 Skype-träffar på måndag: en med mitt arbetsbiträde och en annan med en kollega.

Kommer att föreläsa om empowerment

Tisdagen kommer att gå till planeringen av onsdagens föreläsning som kommer att vara helt annorlunda än mina andra föreläsningar. Dagen kommer att handla om empowerment, och deltagarna kommer att främst få diskussionsövningar som jag har planerat för dem. Men utöver de diskussionsövningar som jag kommer att hålla så kommer jag föreläsa i 15 minuter för dem om empowerment.

Föreläsningen måste vara informativ och kompakt

Det är lätt att tro att det är lättare att föreläsa i 15 minuter än 2 timmar men sanningen är att det är helt tvärtom! När man endast får mycket kort tid på sig så krävs det enormt mycket planering för den stora frågan är inte vad jag ska säga utan problemet är vad jag ska ta bort. Jag kommer ju behöva hinna få ut mitt budskap på 15 minuter och därför måste jag planera en föreläsning som dels kommer att vara informativ men dels även kompakt. Det tar mycket mer tid än vad man kan tro!

Orkar inte alltid lyssna

Och ifall ni trodde att jobbmöten är enklare för mig än föreläsningar så är det totalt tvärtom! Jobbmöten tar enormt mycket energi, och speciellt när de sker 2 dagar i följd! Att mötena sker digitalt underlättar visserligen enormt mycket för mig men att vara social och orka lyssna en hel dag efter en mycket intensiv eftermiddag är enormt svårt för mig! Jag vet att jag inte kommer att orka lyssna hela tiden och att jag kommer att tappa fokus 90% av tiden, men att orka lyssna 5-10% av dagen kommer att ta all min energi idag.

Kommer posta några blogginlägg nästa vecka

Av dessa anledningar orkar jag inte skriva ett längre blogginlägg idag men tänkte bara skriva detta korta blogginlägg nu innan mötet börjar så att ni håller er uppdaterade om vad som händer. Nästa vecka kommer jag också behöva ta det lite lugnare med bloggen: Jag tänkte posta blogginlägg på måndag (innan jobbmötet börjar), torsdag och fredag så att jag kan koncentrera mig på mina andra åtaganden. På torsdag kommer jag äntligen kunna slappna av efter mycket intensiva dagar!

Trevlig helg, vi hörs på måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *