Kategorier
Stöd och insatser

Träff med biståndsbedömaren

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Idag har jag något mindre trevligt framför mig, nämligen möte med biståndsbedömaren för uppföljning av insatser. Mötet kommer att äga rum klockan 9 på hans kontor. Jag brukar alltid känna mig orolig inför dessa årliga möten, dock känner jag mig något mindre orolig i år än under de föregående åren. Detta för att jag för en gångs skull har samma biståndsbedömare som jag hade förra året vilket är mycket ovanligt. Han är dessutom väldigt trevlig! Så här orolig kände jag mig inför förra årets uppföljningsmöte och så här bra mådde jag efteråt.

Har haft olika mycket boendestödstimmar genom åren

Sedan 4-5 år tillbaka har jag 18 timmar boendestöd i månaden. Antalet boendestödstimmar jag haft har varierat under åren: för 12 år sedan fick jag beviljat 1,5 timmar boendestöd i veckan plus 2,5 timmar hemtjänst var tredje vecka, dock räckte inte det varför jag efter ett par månader fick 6 timmars boendestöd i veckan med bibehållen hemtjänst. Jag hade det så i några år tills hemtjänsten drogs in och boendestödet tog över hemtjänstens uppgifter. Efter ytterligare några år drogs timmarna ner till 18 timmar i månaden vilket motsvarar ca 4 timmar i veckan.

Ibland ska det sparas pengar

Detta innebär att jag som mest har haft 6 timmar boendestöd i veckan tillsammans med 2,5 timmars hemtjänst var tredje vecka. Som minst har jag haft boendestöd 1,5 timmar i veckan tillsammans med 2,5 timmars hemtjänst var tredje vecka och nu har jag alltså ca 4 timmar boendestöd i veckan utan hemtjänst. Man vet ju aldrig vad socialnämnden hittar på och om de nyligen har fått några riktlinjer gällande besparingar. Därför oroar jag mig varje år för om jag kommer att få behålla mina nuvarande boendestödstimmar eller inte.

Har just nu inga vettiga boendestödsrutiner

Den här gången kommer det vara mycket svårt för mig att redovisa vad boendestödstimmarna används till då ingenting är som det brukar vara. Jag bytte utförare kring årsskiftet och var först under matchningsprocess vilket innebär att jag fick träffa många olika boendestödjare i syfte att kunna välja ut vem jag ville ha som min ordinarie boendestödjare. Nu har jag ju valt ut en tjej som kommer att jobba hos mig 3 timmar i veckan men jag har hittills endast hunnit träffa henne 3 gånger. Därför har vi inte fått några rutiner än!

Måste ha med boendestödjaren på mötet

Tyvärr ville biståndsbedömaren att jag skulle ta med mig min nya boendestödjare till mötet. Jag brukar alltid träffa mina biståndsbedömare ensam, men i år känns det extrakonstigt att ha mig med sällskap då jag inte ens känner den här tjejen ordentligt varför det känns utelämnande att ha en total främling med mig på mötet! Tack och lov gick biståndsbedömaren med på att endast låta boendestödjaren vara med under den sista delen då vi diskuterar hur vi ska lägga upp boendestödet. Under den första delen kommer hon få sitta utanför och vänta.

Om drygt en timme kommer det vara dags att göra mig i ordning. Får se hur det kommer att gå den här gången. Skönt att inte vara lika nervös som förra året!

2 svar på ”Träff med biståndsbedömaren”

Lycka till, Paula!
Har precis gått tillbaka i arkivet och läst om dina tidigare möten och det vore intressant att få veta hur dagens möte går.
//Vanessa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *