Kategorier
Paulas blogg

Snart hemma i Stockholm igen

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Just nu befinner jag mig på Finlandsfärjan igen men kommer att vara tillbaka i Stockholm om ett par timmar. Och detta alltså efter att ha varit borta i tre nätter för att föreläsa om Aspergers syndrom i Lahtis, Finland. Natten mellan torsdag och fredag blev det en färjeresa mellan Stockholm och Helsingfors, natten mellan fredag och lördag blev det en hotellövernattning på Scandic Marina i Helsingfors och natten till idag blev det alltså en färjeresa tillbaka till Stockholm.

Är nöjd med resan

Jag är nöjd med resan även om jag fick köra en oväntad föreläsning på vägen till hamnen i torsdags eftersom min kollega Göran hade blivit sjuk. Och det mesta av tiden på resan har bestått av att vila och ta det lugnt, antingen i hytten på färjan eller på hotellrummet. Det är det allra bästa med Finlandsfärjor: man kan vila och skärma sig undan. Och jag älskar också att spendera tid på hotellrum! Jag brukar behålla rummen så länge jag får och checka ut i sista minuten.

Gillar inte att flyga

På flyget är det mycket stressigare och allt går alldeles för snabbt i mitt tycke. Först av allt måste man hålla koll på vilken lucka man ska gå till vid incheckningen. Sedan ska man gå igenom säkerhetskontrollen och kontrollera att ingenting blir stulet och att man inte glömmer kvar något. Därefter ska man hitta rätt gate, vänta på att bli insläppt för att sedan sitta på ett trångt flygplan. Sedan är man framme väldigt snabbt utan att man fått vare sig vila eller privatliv på flyget. Och när man väl anlänt till destinationen måste man vänta på resväskorna och ta sig från flygplatsen. Som ni förmodligen redan har förstått gillar jag inte att flyga.

Jag var tvungen att checka ut från hotellet klockan 12

På Scandic Marina där jag övernattade i Helsingfors var sista utcheckningstiden klockan 12, och Viking Line skulle avgå klockan 17:15. Man skulle bli insläppt på färjan ungefär en timme innan avgångstid, och Scandic Marina låg precis vid Vikingterminalen. Därför hade jag flera timmar på mig att spendera i Helsingfors innan jag skulle få checka in på färjan.

Har utvecklats mycket

Nu när jag är 40 år har jag utvecklats mycket. För bara några år sedan hade det varit självklart för mig att kontakta mina vänner i Helsingfors (jag är ju född och uppvuxen i trakterna och har därför en massa gamla kompisar kvar där) och frågat om någon eller några av dem hade velat träffas. Men nu när jag har blivit äldre har jag förstått att det är helt okej att ta det lugnt och att man inte alltid behöver kontakta alla bara för att man är på snabbvisit. Förut föll inte ens tanken mig in att det var helt okej att ta det lugnt istället för att vara social hela tiden! Insikten var otroligt befriande.

Jag spenderade alltså dagen ensam i Helsingfors. Jag hann bland annat köpa en födelsedagspresent till min lille godson som fyller 6 år. Annars gick jag bara runt.

2 svar på ”Snart hemma i Stockholm igen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *