Kategorier
Föreläsningar om Aspergers syndrom och autism

En föreläsning på vägen till en annan föreläsning

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Gissa var jag befinner mig just nu? Jo, Finlandsfärjan! Imorgon fredag kommer jag nämligen föreläsa om Aspergers syndrom för speciallärare i Finland! Den här föreläsningen är planerad sedan länge och imorgon kommer den alltså äntligen bli av!

Jag älskar att åka Finlandsfärja

Jag älskar att åka Finlandsfärja för det är så lugnt, skönt och stressfritt, dock under förutsättningen att man inte bokar en hytt under bildäck för de däcken brukar vara fulla med festande ungdomar och höga motorljud. En B-hytt är betydligt bättre.

Jag lyckas aldrig somna på nattåg

Det är rätt intressant att jag aldrig lyckats somna på nattåg, och därför är ett nattåg helt uteslutet för mig när jag ska föreläsa. På nattågen sover jag bokstavligt talat inte en blund! På Finlandsfärjorna sover jag däremot bättre. Det enda som jag stör mig på är de lysande ljusknapparna i hytterna vilket försämrar min nattsömn. Därför sover jag aldrig helt bra på Finlandsfärjorna, men jag sover ändå betydligt bättre än på nattågen.

Det kommer att bli frukostbuffé imorgon bitti

När folk tänker Finlandsfärja, tänker de oftast på shopping och fest. Men det blir det aldrig för mig. Istället spenderar jag alltid resorna i min lilla hytt i pyjamas och njuter. Det är så stressfritt att åka färja! Hemma tänker jag alltid på disk och andra måsten, men här i hytten har jag inga andra måsten än bloggen. Imorgon bitti kommer det bli frukostbuffé på färjan så att jag får något i magen innan föreläsningen.

Min kollega är sjukskriven

Oftast när jag ska föreläsa på annan ort tar jag det lugnt tidigare på dagen, men idag blev det inte så. För ett par dagar sedan ringde min kollega Fredrik till mig och berättade att vår kollega Göran som är sjukskriven hade en föreläsning inbokad idag, skulle jag möjligen kunna ta den föreläsningen?

Tog mig direkt till hamnen från föreläsningslokalen

Mitt spontanta svar blev ett nej för jag skulle ju iväg till Finland idag. Men då kom jag på att fråga Fredrik var Görans föreläsning skulle vara och vilken tid. När svaret var T-Centralen i Stockholm mellan klockan 13:30 och 14:30 tvekade jag inte en sekund utan sa ja. Viking Line skulle ju avgå klockan 16:30 och Vikingterminalen låg inte långt från T-Centralen, så jag sklle utan problem hinna ta föreläsningen på vägen till färjeterminalen!

Och så blev det! Konstigt nog blev det inte ens speciellt stressigt. Jag hade med mig resväskan i föreläsningslokalen, körde en timmes föreläsning, tackade för mig och tog mig till färjan. Allt gick så smidigt att jag skulle kunna tänka mig att göra samma sak igen om det krisar!

8 svar på ”En föreläsning på vägen till en annan föreläsning”

Hehe, känner igen mig. Åker jag färja brukar jag ligga åt fel håll så de lysande lampknapparna inte är allt för nära ögonen.

Haha, skönt att jag inte är ensam med att störas av de lysande knapparna 🙂

Mig hjälper det däremot inte riktigt att vända mig om för jag tycker att knapparna lyser upp hytten så att det inte är kolmörkt längre 🙁 Förut använde jag bara en sovmask för att skydda mig mot ljuset, men jag tyckte att det ändå kom lite ljus från sidorna av sovmasken. Därför har jag börjat täcka över sovmasken med en svart tröja vilket fungerar bättre! Lite obekvämt dock 😉

Svara

Är det Mariella eller Gabriella du åker med?
Ja för långt ner är inte så kul brukar vara varmt där nere ju närmare maskinrummet kan kommer.

Jag minns faktiskt inte längre om det var Mariella eller Gabriella. Eftersom jag i princip spenderar hela färjeresorna i hytten, bryr jag mig inte om vad färjorna heter 😉 Jag har ett vagt minne att det kan ha varit Mariella men jag är lite osäker.

Svara

Okej 🙂
Jag hade specialintresse finlandsfärjor när jag var i tonåren.
🙂
Du går inte ens ut på däck då för lite frisk då?

När jag åkte Isabella, viking line så körde kryssningsvärden ”Kultainen nuoruus” två gånger i cafeet innan vi bytte båt för det var en dagskryssning med Viking Line, då när jag var på ROA 🙂

Den här gången gick jag inte ens ut på däck, men när jag åkte Finlandsfärjan förra månaden (i början av augusti) efter att varit på semester i Finland satt jag faktiskt pä däck på morgonen. Men inte den här gången! 🙂

Jag kunde faktiskt också en del om Finlandsfärjor när jag var i tonåren. Jag visste exakt vilka färjor som åkt emellan Åbo och Stockholm, vilka som trafikerade mellan Stockholm och Helsingfors och vilka tider färjorna gick i hamn i respektive land. Jag tyckte att det var spännande när Silja Europa var ny. Men idag har jag inte längre koll på färjorna överhuvudtaget 🙂 Dock har jag ett vagt minne av att Mariella alltid traifkerat sträckan mellan Helsingfors och Stockholm. Sen har jag också ett vagt minne av att det fanns en Viking Line-färja som heter Olympia som trafikerade mellan Helsingfors och Stockholm (kan dock minnas fel), men den färjan har jag inte sett på länge.

Svara

Japp, Olympia är såld sedan länge 🙂
Ja Mariella har alltid gått till Helsingfors tror jag.
Det finns ju även personer utan AS diagnos som gillar olika transportmedel, båtar, flyg och bilar och har nördat in sig på det eller sportfånar 🙂
Ett roligt minne är när min Pappa och jag väntade på farmor och farfar som åkt Mariella, vi väntade och väntade men då visade det sig att de sig att de tagit tunnelbanan redan till Fruängen och hem till Älvsjö, det var innan mobiltelefonernas tid 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *