Kategorier
Paulas blogg

Nu är min semester slut

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Nu är min semester slut vilket innebär att jag kommer att börja blogga 2 dagar i veckan igen, dvs på måndagar och fredagar, fram till slutet av augusti. Som ni vet har jag haft fredagar som arbetsdagar under hela sommaren eftersom jag inte velat stänga ner bloggen under semesterperioden helt, men nu kommer ni alltså få blogginlägg av mig 2 dagar i veckan igen. Den 31:a augusti går min korttidspermittering ut vilket innebär att jag kommer att blogga på varje vardag från och med den 1:a september, precis som jag gjorde innan permitteringen.

Har inte fått många föreläsningar

Igår hade vi höstsäsongens första Misa Kompetens-möte. Jag var lite ledsen för att behöva meddela chefen att jag inte lyckats boka speciellt många föreläsningsuppdrag till hösten p.g.a. Covid-19, men han var förstående och menade att det är naturligt att jag inte fått många uppdrag med tanke på det rådande läget och att det inte är något jag kan rå för.

Har plockat blåbär

Jag har haft en mycket bra sommar, och som ni säkert har gissat har jag plockat väldigt mycket blåbär. Tack och lov har det varit ett ovanligt bra blåbärsår nu när Covid-19 har tvingat mig att stanna hemmavid! Jag har fått så mycket blåbär att min frys snart börjar bli full (jag har trots allt mat där också), och därför blev jag glad när mina kollegor menade att det skulle vara enkelt att torka blåbär! Jag behöver alltså inte oroa mig ifall inte alla mina blåbär skulle få plats i frysen utan jag kommer att kunna torka dem. Jag har aldrig ätit torkade blåbär så det kommer att bli ett spännande projekt!

Hade andnöd

Annars testade jag mig för antikroppar förra veckan och fick ett negativt resultat. Resultatet kom dels som en besvikelse och dels som en överraskning: i mars var jag nämligen sjuk med torr hosta, smärta i bröstkorgen och andnöd. Andnöden var så svår att jag fick kippa efter luft. På nätterna sov jag med upphöjt huvud med mobiltelefonen bredvid sängen ifall jag skulle behövt ringa efter en ambulans. Det var mycket obehagligt! Men sköterskan menade att alla som har Covid-19 inte utvecklar antikroppar och att det dessutom är möjligt att antikropparna försvinner efter ett par månader.

Sommaren är inte slut

Trots att jag jobbar igen är sommaren långt ifrån slut! Jag kommer att passa på och njuta av värmen och naturen så länge värmen varar för snart är vi på väg mot hösten igen.

Foto: Christina Teuchler

8 svar på ”Nu är min semester slut”

Var du inte till en läkare med andnödsbesvären då?
Alltid bra att kolla upp sådant.
Än dröjer det ett tag innan hösten kommer kan ju vara fint i september också innan det blir gula löv och frost.

Nej jag gick inte till en läkare men däremot ringde jag till 1177 flera gånger. Jag visste att det med all säkerhet var corona jag hade, och eftersom andnöd ingår i symptombilden och det inte finns någon bot för corona fanns det ingenting att göra. Dessutom ska man absolut inte gå till vårdcentralen när man har coronasymptom för man riskerar att smitta ner hela avdelningen. Då måste man gå till en specialmottagning som ligger på Rosenlunds sjukhus, men det är ju svårt att ta sig dit när man inte får åka kommunalt p.g.a. smittorisk och taxichaufförer skulle nog inte heller ha varit pigga på att skjutsa mig dit. Dessutom sa sköterskan på 1177 att man endast ska söka vård i akuta fall för sjukvården är överbelastad nu. Det är jättemånga som har corona och har andnöd. Däremot var jag såklart beredd att ringa efter en ambulans ifall jag skulle behöva intensivvård.

Svara

Jag tycker det har varit så roligt att läsa dina inlägg, även nu under semestern!!
När inte så många andra förstår mig är det alltid så skönt att kunna gå in och läsa lite på din blogg och scrolla bland inläggen <3

Länge har jag tyckt att jag genom din blogg fått så bra inspiration till hur jag kan ta hand om mig själv och mina behov! Ibland kan jag ta med något som berör mig extra och fortsätta prata om det med min psykolog.

Du är en viktig förebild, inte bara för mig utan för väldigt många! Riktigt bra att du även sprider dina budskap bland närstående och professionella också och genom att du ibland syns i media så når du ju ut till ännu fler som kanske aldrig annars skulle kunna gått att nå.

Vad roligt att höra att det har varit uppskattat att jag haft bloggen öppen under sommaren! 🙂 Det får jag meddela chefen så att jag kan fortsätta göra likadant under mina framtida semestrar med. Det har varit andra med som har läst min blogg under sommaren så det verkar finnas efterfrågan på blogginlägg under semestertider. Jag tyckte också själv att det här upplägget fungerade väldigt bra!

Vad bra att mina blogginlägg har inspirerat dig! Jag utvecklas också otroligt mycket genom att läsa era kommentarer, det hjälper mig att se autism ur olika perspektiv.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *