Kategorier
Paulas blogg

Ikväll kommer ni troligen se mig på TV

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Förrförra veckan blev jag intervjuad av SVT:s nyheter om arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning, och om inget oförutsett inträffar intervjun troligen sändas på TV ikväll kl 17:45. Anledningen till att jag inte vet sändningsdatumet med säkerhet är att reportern som intervjuade mig har avslutat sin tjänst hos SVT och kommer därför inte meddela mig när det är dags, men troligen kommer det alltså bli ikväll. Om intervjun mot förmodan inte skulle sändas ikväll kommer den sändas någon gång under de närmaste dagarna, men jag har som sagt ingen aning själv! Man kan självfallet också se den på SVT Play efteråt.

Intervjun kommer att klippas

Då det var en mycket varm vårdag filmades intervjun på Djurgården. Vi höll nog på i minst 1-2 timmar så det var mycket jag sade på intervjun. Men då det är en nyhetssändning kommer intervjun klippas, och endast ett par minuter av det jag sade kommer att vara med i sändningen. Jag kommer själv inte kunna styra vilka delar som kommer att finnas med (det är reportern som bestämmer det!) så om ni tycker att viktiga delar saknas kan det bero på det. Jag pratade även om vikten av sjukersättning och berättade att inte alla klarar av att jobba, men som sagt har jag ingen aning om ifall just den delen kommer att klippas bort eller inte.

Kommer att finnas svensk undertext

Då det är en finsk nyhetssändning (Uutiset) kommer jag prata på finska, men det kommet finnas svensk undertext! Jag minns att jag någon gång tidigare varit missnöjd med översättarna då jag inte alltid upplevt att allt jag sagt på finska har motsvarat den svenska översättningen. En gång hade jag nämnt min boendestödjare på ett finskt TV-program, och översättaren hade valt att översätta det finska ordet till ”personlig assistent” på svenska vilket ledde till att många undrade hur det kom sig att jag hade blivit beviljad personlig assistans. Men men, vi får se hur det blir denna gång 🙂

Här har jag gjort mig i ordning hemma inför intervjun. För ovanlighetens skull blev jag denna gång inte sminkad av SVT:s make up-artister utan fick göra det själv hemma.

Paula Tilli
Glöm inte att dela det här inlägget på exv. Facebook, X, WhatsApp m.fl.:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Genom att skriva en kommentar accepterar du mina kommentarsregler.

Man kan boka mig för en föreläsning, köpa min bok, fråga mig om autism och följa min blogg.

Var inte rädd att be om hjälp om livet känns hopplöst! Här är en lista på stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta om du behöver stöd. Ring 112 om du har allvarliga suicidtankar.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Reklam för min bok

”Viktig bok, att höra om trötthet och svårigheter, samtidigt som stor fokusering inte behöver vara dränerande. Boendestöd är inget att skämmas för, även om man verkar välfungerande.”
-Eva, mamma till vuxen Aspergare, 5 juli 2022

Min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att köpa på Bokus (pris 275 kr, fri frakt) och Adlibris (pris 275 kr, frakt okänd).

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via push-aviseringar (den vita bjällran med blå bakgrund). Man kan också följa min blogg via Facebook, Instagram eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Senaste svar på alla blogginlägg

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

2 svar på ”Ikväll kommer ni troligen se mig på TV”

Jag såg det! Men jag förstår att det var mycket som inte kom med i inslaget. Verkar ha varit en riktigt fin dag att promenera ute på Djurgården i alla fall! Är ju väldigt fint däromkring.

Jag passade in det så jag kunde äta framför TVn och se det under tiden. (Det blev varma mackor som ofta – enkelt och smidigt att fixa. 😉

Vad roligt att du såg det! Jag var osäker in i det sista på om inslaget skulle visas igår eller inte. Det stämmer att det var en väldigt fin dag och jag tyckte att det var roligt att intervjuas utomhus i en fin miljö. De flesta av mina tidigare TV-intervjuer har filmats i studion.

Det låter gott med varma mackor! 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *