Kategorier
Paulas blogg

Ikväll kommer asperger lyftas fram i Skavlan

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Ikväll kommer Aspergers syndrom lyftas fram i TV. Greta Thunberg kommer nämligen att berätta om sitt klimatengagemang och sin Aspergers syndrom i Skavlan klockan 21 ikväll. Hon har uppmärksammats internationellt för sitt engagemang för klimatfrågor. Jag är också mycket imponerad av att hon trots sina blotta 16 år vågar vara så här öppen och visa upp sig i TV på det här sättet. Det hade jag aldrig själv fixat i hennes ålder!

Greta säger att hon tack vare sin asperger har en förmåga att se världen ur ett annat perspektiv. Förmågan att tänka svart och vitt beskriver hon också som en tillgång, vilket jag håller med henne helt och fullt om! Tyvärr måste jag erkänna att jag inte alls är klimatmedveten på det sättet som hon är (trots att jag vet att frågan är mycket viktig) men däremot tänker jag lika svart och vitt när det gäller hälsan. När det gäller vissa frågor anser jag att man ska tänka svart och vitt, vilket i mitt fall innebär rent konkret att undvika gifter som plast och aluminium i kontakten med mat, besprutningsmedel, glutamat och andra smakförstärkare, konstgjorda sötningsmedel, gluten, raffinerat socker, transfetter och liknande. Jag har aldrig förstått varför man borde  ”göra undantag och unna sig” så som andra människor beskriver det, varför skulle jag äta en bulle i onödan när socker är dåligt för hälsan och tänderna och det finns andra saker att äta?

Lycka till med din medverkan ikväll, Greta! Jag hejar på dig. Tack för att du lyfter fram Aspergers syndrom på ett positivt sätt!

4 svar på ”Ikväll kommer asperger lyftas fram i Skavlan”

Hon lyfter verkligen fram asperger ju,hon har ju blivit känd i hela världen för sin strejk för klimatet och unga i hela världen har uppmärksammat hennes initiativ och tar efter henne nu

Jag vet inte mycket om flickan, men jag ska kolla på intervjun i Skavlan. Jag önskar att hon tog att det finns för många människor på jorden och för få tigrar och andra djurarter, det är inte många klimataktivister som tänker på djuren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *