Kategorier
Okategoriserade

Idag börjar min semester

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Idag börjar äntligen min efterlängtade semester! Jag kommer att vara tillbaka i vecka 33 då vi på Misa Kompetens börjar med våra sedvanliga månadsmöten. Av erfarenhet vet jag att många av er tycker om att läsa mina blogginlägg under semestern trots att läsarstatistiken brukar gå ner en aning under sommarmånaderna. Därför kommer jag att posta nya blogginlägg på fredagar under min semester! Era bloggkommentarer kommer jag däremot svara löpande på även på andra veckodagar. På det sättet håller jag igång bloggen samtidigt som ni får något nytt att läsa mellan sol och bad.

Semestern börjar tråkigt

Tyvärr börjar lite semester lite tråkigt: min cykel har fått punka varför jag har lämnat den på service hos cykelverkstad och det kommer att dröja en vecka innan den kommer att vara lagad. För den vanemänniska jag är känns det konstigt att tvingas vara utan cykeln i en hel vecka men jag har tyvärr inget annat val än att försöka hålla mig till tåls. Jag får helt enkelt vänja mig vid att promenera istället för att cykla.

En obehaglig överraskning

Annars fick jag lära mig den hårda vägen häromdagen att det finns något som heter jordgetingar. Jag fick en mycket obehaglig överraskning när jag plockade blåbär och plötsligt blev jagad av ett gäng ilskna getingar. Det värsta var att de vägrade lämna mig ifred trots att jag hade flytt hals över huvud och sprungit så snabbt och långt jag hade kunnat. Även om jag inte brukar vara rädd för insekter och småkryp var jag verkligen livrädd den här gången. Jag hade tvingats lämna min väska, nyckel och alla tillhörigheter vid getingboet och det tog minst en kvart innan jag försiktigt vågade hämta dem. Tur i oturen att jag bara blev stucken av en geting för historien hade kunnat sluta mycket illa annars!

Trevlig sommar, vi hörs på fredagar!

Glöm inte att dela det här inlägget på exv. Facebook, X, WhatsApp m.fl.:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Genom att skriva en kommentar accepterar du mina kommentarsregler.

Man kan boka mig för en föreläsning, köpa min bok, fråga mig om autism och följa min blogg.

Var inte rädd att be om hjälp om livet känns hopplöst! Här är en lista på stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta om du behöver stöd. Ring 112 om du har allvarliga suicidtankar.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Reklam för min bok

”Viktig bok, att höra om trötthet och svårigheter, samtidigt som stor fokusering inte behöver vara dränerande. Boendestöd är inget att skämmas för, även om man verkar välfungerande.”
-Eva, mamma till vuxen Aspergare, 5 juli 2022

Min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att köpa på Bokus (pris 275 kr, fri frakt) och Adlibris (pris 275 kr, frakt okänd).

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via push-aviseringar (den vita bjällran med blå bakgrund). Man kan också följa min blogg via Facebook, Instagram eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Senaste svar på alla blogginlägg

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

18 svar på ”Idag börjar min semester”

Jag cyklade mycket själv förr om åren, men tyckte det kändes läskigt mitt i Stockholm med all trafik och även andra cyklister som racercyklade förbi en på broar och andra smalare passager. Nu går jag istället, så långt jag orkar. I nuläget har jag mest varit ute i gryningen p.g.a. pandemin, för att slippa folk. Men jag önskar att jag hade haft körkort och bil, som nog hade varit lösningen på massor av mina problem.

Hoppas du får en trevlig semester! 🙂

Tack Kane! 🙂 Jag tycker också att det känns halvläskigt att cykla i och till stan. Jag gör det iofs ibland, men jag tycker att det är roligast att cykla i mitt bostadsområde och i naturområdena runt omkring. Här slipper jag stressen och trafiken! Körkort hade nog kunnat vara användbart men jag skulle inte våga köra bil med tanke på de svårigheter jag har. Jag hade inte kunnat reagera tillräckligt snabbt på oväntade händelser i trafiken!

Svara

Hoppas du får en riktigt skön semester! Min dotter fick rida en kompis fina häst på en åker och skulle fatta galopp genom att göra en volt där det blev en liten uppförsbacke. Hon fick göra om ett par gånger och troligen sprang hästen då över samma jordgetingbo varje gång. Getingarna blev i alla fall jättearga! Det slutade med att dottern fick ett stick på örat som gjorde så ont att hon släppte tygeln med ena handen för att hålla för örat, trots att hästen fått flera stick och höll på att bli tokig. Det syntes att hästen skärpte sej fantastiskt, hon ville sparka bakut men sparkade bara försiktigt så min dotter inte ramlade av. En hund som var med blev också stucken. Vi skyndade hem och jag rusade efter mitt bästa life-hack-kvack: hemorrojdsalva! Den heter Xyloproct och innehåller både kortison (som dämpar allergisk reaktion och svullnad) och lidokain, som är smärtstillande. Först fick dottern, sen hästen, sen hunden 😉 Jag borde säkert ha kollat om det är okej för djur… men det hjälper bra i alla fall.

Usch vilken läskig historia! Själv visste jag inte ens förut vad arga getingar innebar men nu vet jag!! Vilken tur att hästen behärskade sig och inte tappade fattningen för annars hade det kunnat sluta illa. Jag kan tänka mig att det är jättesmärtsamt att bli stucken i örat. Själv hade jag tur som blev stucken i benet istället. Sticket gjorde bara ont för stunden men sedan släppte det. Jag har aldrig varit allergisk mot getingstick men däremot vet jag inte hur min kropp hade reagerat om jag hade blivit stucken av 50-100 getingar på en och samma gång. Det var det jag var rädd för med tanke på den enormt stora getingsvärm jag hade efter mig. Det hade nog kunnat vara farligt!

Svara

Ha en härlig semester och ladda energi, Paula! 😊
Dina blogginlägg är alltid mycket, mycket läsvärda och väldigt uppskattade! Må gott och se upp bland blåbären! 🌻

Jag kommer att ta det lugnt i år! Det enda jag kommer att göra är att vara med min kille då vi inte kunnat ses på länge p.g.a. pandemin men annars kommer jag bara njuta av ledigheten 🙂

Svara

Har du inte varit i Finland i år? Jag har heller inte rest i år. Jag sitter dock ute här på gården varje dag och gosar med en helsvart honkatt som dom mitt emot har. Katter tenderar att tycka mycket om mig.

Nej jag har inte varit i Finland på 1,5 år! Låter mysigt med katten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *