Kategorier
Paulas blogg

Idag börjar min längre julledighet

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Igår hade vi årets sista möte/träff hos Misa Kompetens vilket innebär att min mycket långa julsemester som sträcker sig ända fram till trettondagen börjar idag! Precis som vanligt kräver inte Misa Kompetens att jag ska ha bloggen öppen under semesterperioden, men jag planerar ändå att fortsätta posta blogginlägg som vanligt på min fritid, dock endast på vardagarna. Får se hur jag gör med bloggandet under juldagarna!

Efter den 21 januari kommer föreläsningarna dra igång igen

I gårdagens möte sammanfattade vi året som gått. Och precis som för många andra hos Misa Kompetens var våren 2019 ganska lugn för mig men hösten däremot rätt så stressig och fullspäckad med ett flertal föreläsningar. Nu kommer jag ha en helt föreläsningsfri period fram till den 21 januari men därefter kommer allt dra igång riktigt ordentligt igen. Mellan den 21 januari och den 11 februari har jag nämligen hela sex föreläsningar inbokade!

Årets sista föreläsning var på fredagen den 13:e

December var, precis som den brukar, en rätt så lugn föreläsningsmånad för mig: nu i december hade jag endast två föreläsningar som ägde rum den 3 december i Skövde respektive den 13 december i Borås. Det var alltså i fredags jag avslutade höstens föreläsningssäsong då jag föreläste för ett gäng i Borås om arbetsanpassningar för personer med Aspergers syndrom och autism. Trots att det var fredag den 13:e gick föreläsningen jättebra.

Gick vilse

Gårdagens möte ägde rum på Rissne Gård i Sundbyberg där vi aldrig varit förut. Anledningen till att vi var där var att Misa Kompetens ville fira julavslutning på ett lite mer speciellt ställe. Det var otroligt svårt att hitta dit. Att ta tunnelbanan till Rissne hade jag inga problem med men därefter tog det stopp. Vägen dit var krånglig, och de vägar som Google Maps visade var avstängda p.g.a. vägarbete. Jag gick vilse och hade irrat runt på gatorna i Rissne ett tag tills jag stötte ihop med en kollega som också var på väg dit och liksom jag hade haft svårt för att hitta.

Behövde inte delta i leken

När jag anlände till möteslokalen, var bordet fullt av kort med bilder som illustrerade olika känslor. Mötet påbörjades med att alla skulle plocka varsitt kort som reflekterade ens egna känslor för att sedan visa för kollegorna vilket kort man hade valt och motivera varför. Som vanligt behövde inte jag delta för jag avskyr verkligen sådana lekar och vet aldrig vilket kort jag ska välja. Därför fick jag bara sitta med utan att behöva välja något kort.

Så här såg korten och dagsschemat ut. Som vanligt stannade jag endast kvar fram till lunch eftersom jag inte orkar med långa jobbmöten, därefter fick jag åka hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *