Kategorier
Böcker om autism och asperger

Här kan ni beställa min bok om vuxenlivet med autism

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

En bloggläsare gjorde mig uppmärksam på att min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom inte kan beställas via förlaget Gothia Kompetens eftersom priset är mindre än 250 kronor. För att kunna göra en beställning via Gothia Kompetens måste ordervärdet nämligen uppgå till minst 250 kronor. Jag är tacksam för att jag blev uppmärksammad på problemet för jag hade inte haft aning om det innan! Och jag har ju tidigare länkat till Gothia Kompetens köplänk, men nu har jag tagit bort länken.

Finns på Adlibris och Bokus

Om ni bara vill köpa min bok så rekommenderar jag att ni gör det via Adlibris eller Bokus! Om ni däremot vill göra en större beställning och köpa fler böcker som getts ut av Gothia Kompetens kan det vara förmånligare att göra beställningen via deras hemsida. Jag ber om ursäkt för att det inte har funkat för er att slutföra beställningen, men nu vet ni var boken kan beställas 🙂

Är sällan rätt lösning

Jag vet att många av er har läst boken för länge sedan, men för er som inte gjort det så vill jag berätta att boken handlar om – precis som titeln antyder – om vuxenlivet med autismspektrumtillstånd. Jag utgår mycket från mina egna erfarenheter och skriver om arbetslivet, studier, bemötande, trötthet och energi, bemötande, relationer, identitet och mycket annat. Budskapet är att det kan gå att leva ett jättebra vuxenliv med autism så länge omgivningen accepterar en som man är. Att försöka leva som om man vore en neurotypiker, det vill säga inte hade autism, är sällan rätt lösning för en autist!

Vill inte bli självständig

Enligt min erfarenhet förmedlar samhället budskapet att delaktighet i arbetslivet och ett självständigt liv är samma som god livskvalitet, men det måste inte alls vara så! Jag har sagt till min biståndsbedömare att jag måste välja: antingen ska jag vara självständig eller så ska jag vara lycklig. Och med detta menar jag att jag vill att mina boendestödjare utför praktiska sysslor åt mig för jag tycker att det tar väldigt mycket energi att göra hemsysslor och ringa telefonsamtal. Att kunna utföra sysslor självständigt utan boendestödjarens hjälp är inte god livskvalitet för mig! Dock är vi autister mycket olika så det som passar för en autist passar nödvändigtvis inte för en annan.

Glöm inte att dela det här inlägget på exv. Facebook, X, WhatsApp m.fl.:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Genom att skriva en kommentar accepterar du mina kommentarsregler.

Man kan boka mig för en föreläsning, köpa min bok, fråga mig om autism och följa min blogg.

Var inte rädd att be om hjälp om livet känns hopplöst! Här är en lista på stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta om du behöver stöd. Ring 112 om du har allvarliga suicidtankar.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Reklam för min bok

Min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att köpa på Adlibris och Bokus.

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via push-aviseringar (den vita bjällran med blå bakgrund). Man kan också följa min blogg via Facebook, Instagram eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Senaste svar på alla blogginlägg

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *