Kategorier
Okategoriserade

Hälsning

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Efter några relativt lugna veckor har jag plötsligt ovanligt mycket att stå i. Igår hade vi vårt sedvanliga möte hos Misa Kompetens som vi brukar ha 1-2 gånger i månaden. Sedan november 2020 har våra möten skett digitalt, men nu har vi börjat öppna upp för fysiska möten igen. Dock fick jag fortfarande välja igår om jag ville delta fysiskt eller digitalt. Eftersom jag har svårt för fysiska möten och vill minska smittspridningen valde jag det digitala alternativet, dock valde flera av mina kollegor att ses fysiskt på kontoret. Nästa månads möte kommer däremot ske fysiskt, även för mig!

Missförstånd

I gårdagens möte fick jag veta att det hade skett ett missförstånd angående ett föreläsningsdatum. Tydligen ska jag föreläsa idag! Det felaktiga datum jag hade fått var 27/5 men tydligen var det det 27/4, dvs dagens datum, som gällde! Tur att jag fick veta det igår och inte idag. Även imorgon onsdag kommer jag föreläsa vilket jag iofs redan visste om sedan tidigare. På torsdag kommer jag bli fotograferad för en tidning och det kommer att göras filmsnuttar på mig. Självklart kommer ni få länkarna så fort tidningsartikeln och filmsnuttarna är publicerade!

Kommer blogga på Valborgsmässoafton

Eftersom jag verkligen behöver koncentrera mig på dessa nämnda aktiviteter under de här dagarna kommer jag inte hinna skriva blogginlägg under de närmaste dagarna, men däremot kommer ni få ett blogginlägg på fredag som kommer att vara Valborgsmässoafton. Helt otroligt att maj snart är här och att sommaren är i antågande.

8 svar på ”Hälsning”

Jag vet inte själv när tidningen och filmsnuttarna kommer att bli publicerade men mest troligen inom de närmaste dagarna. Jag länkar dit så fort jag fått länkarna!

Svara

Med anledning av din hälsning kom jag att tänka på en studiecirkel om psykisk ohälsa som jag varit med på. Denna studiecirkel har p g a corona blivit pausad. Har ni Paula munskydd på er när ni har era fysiska möten? Blir du stressad av att få besked om plötsliga ändringar som det här med att du en dag innan fick veta att du dagen efter skulle ha en föreläsning?

Nej vi har faktiskt inga munskydd på oss tyvärr när vi träffas, det har vi aldrig haft! Jag har testat att ha munskydd på mig vid ett flertal tillfällen men mår dåligt av munskydd eftersom jag upplever att jag inte kan andas ordentligt när jag har ett munskydd på mig och det känns som att jag även mår dåligt efteråt. Det är en mycket obehaglig känsla! Eftersom jag inte använder munskydd går jag bara ut när jag måste, besöker t.ex. matbutiker bara kl 7 på morgonen då de är tomma, håller mer än 2 meters avstånd till alla och besöker matbutiker så sällan som möjligt, ca var 7:e till var 10:e dag. Jag träffar inte ens min pojkvän under Covid eftersom vi bor i olika städer och det skulle innebära resor så vi har inte träffats på 1 år och 3 månader! Jag åker aldrig kommunalt under Covid om jag inte måste (kommer t.ex. försöka cykla till jobbmötet istället för att åka kommunalt eftersom vi inte har snö längre i Stockholm, avståndet till kontoret är trots allt mindre än en mil enkel väg). Mellan november 2020 och april 2021 fick man delta i jobbmötena digitalt men nu kommer mötena vara fysiska igen. Grejen är att digitala möten inte fungerar i längden för min arbetsgrupp eftersom mina kollegor har ett behov av att ses fysiskt. Jag hade ju själv föredragit digitala möten men jag är ju å andra sidan en person som har svårt för möten överhuvudtaget.

Lite stressad blev jag faktiskt av missförståndet! Nu har jag tack och lov över 12 års erfarenhet av föreläsande så jag är rutinerad, men under de första åren hade plötsliga förändringar aldrig funkat!

Svara

Många arbetsplatser har digitala möten men hos oss bestämdes det att vi skulle fortsätta ha helt vanliga fysiska möten fram till november 2020 då vi tillfälligt gick över till digitalt. För mig funkar ju digitala möten utmärkt och jag valde att delta digitalt i måndags även om flera av mina kollegor valde att delta i mötet fysiskt. Jättemånga upplever att det är livsviktigt med sammanhållning varför de känner att de kan ha distansmöten i längden men jag klarar ju social distansering hur länge som helst!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *