Kategorier
Okategoriserade

Föreläsningsresa och tjafs med SJ

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

För ovanlighetens skull skriver jag ett blogginlägg idag även om jag i vanliga fall inte brukar blogga på lördagar. Detta för att jag åker på ett par dagars föreläsningsresa imorgon och kommer hem sent på tisdagseftermiddag. En annan anledning till att jag bestämt mig för att jobba idag är att jag också behöver få klart en föreläsningsbokning och jag har inte tid att koncentrera mig på offerter i början av nästa vecka. På onsdag kommer jag ha en lång dag boendestöd, detta för att ta igen de timmar jag missat den senaste tiden p.g.a. mina föreläsningar. Därför kommer ni inte få något nytt blogginlägg förrän på torsdag och tänkte därför berätta det så att ni inte tror att jag försvunnit.

Fanns flera frågetecken

Jag är helt slut efter att ha tjafsat med SJ igår. Det känns frustrerande att behöva lägga arbetstid på så här onödiga saker. Allt började med att SJ för några dagar skickade ett SMS till mig där de informerade mig om att det tåg jag hade bokat på söndagens avgång hade blivit inställt och att jag skulle behöva ta ett annat tåg. Problemet var att det inte framgick av SMS:et hur jag skulle göra med anslutande byten. Det fanns alltså flera frågetecken. För det första, på vilka stationer och tider skulle jag byta till de anslutande färdmedlen nu när mitt bokade tåg på den första delsträckan hade blivit inställt? Och varför hade jag inte fått nya sittplatser tilldelade på de anslutande tågen? Vad hade de anslutande tågen för avgångstider och tågnummer?

Fick ingen ny biljett

Jag mejlade SJ 2 gånger utan att få svar. Då upptäckte jag möjligheten att chatta med SJ via Facebook-messanger och bestämde mig för att testa. Problemet var att SJ-medarbetaren bara hann skriva ”hej! vad bra att du hör av dig!” innan hen försvann och slutade svara. Då ringde jag till SJ trots att jag hatar att tala i telefon. Jag fick veta att det bara var att ta nästkommande färdmedel till slutdestinationen istället och att det inte skulle vara några problem. ”Men kan inte jag få en ny biljett?”, frågade jag. ”Nej, tyvärr”, svarade medarbetaren, ”det är bara att hoppa in på de anslutande färdmedlen och förklara läget för personalen”, fick jag till svar.

Borde inte vara så här svårt

Ju mer jag tänkte på saken desto märkligare kändes allt. Tänk om de anslutande tågen och bussarna skulle vara fulla och jag inte skulle bli insläppt? Och jag hade ju fortfarande inte fått veta vilka tider och från vilka stationer de anslutande färdmedlen skulle avgå. Jag bestämde mig för att ringa till SJ igen och fick den här gången tala med en mycket vänlig och empatisk kvinna. ”Självklart måste du få en ny biljett med en gång”, svarade hon. Jag fick nya biljetter till min mejl, och nu vet jag också vilka tider jag ska byta och på vilka stationer. Men det borde inte krävas 2 mejl, 1 chattkonversation och 2 telefonsamtal för att få hjälp, tycker jag!

Det går att boka mig

Som ni säkert förstod har jag kunnat börja föreläsa igen tack vare att restriktionerna har släppts. Det finns fortfarande en viss pandemieffekt då jag inte har fått lika många bokningar som jag brukar. Därför har jag fortfarande flera lediga datum under våren. Om ni vill ha en föreläsning om autism går det alltså fortfarande bra att boka mig till våren! 🙂

Glöm inte att dela det här inlägget på exv. Facebook, X, WhatsApp m.fl.:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Genom att skriva en kommentar accepterar du mina kommentarsregler.

Man kan boka mig för en föreläsning, köpa min bok, fråga mig om autism och följa min blogg.

Var inte rädd att be om hjälp om livet känns hopplöst! Här är en lista på stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta om du behöver stöd. Ring 112 om du har allvarliga suicidtankar.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Reklam för min bok

Min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att köpa på Bokus (pris 275 kr, fri frakt över 249 kr för privatpersoner) och Adlibris (pris 275 kr, frakt okänd).

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via push-aviseringar (den vita bjällran med blå bakgrund). Man kan också följa min blogg via Facebook, Instagram eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Senaste svar på alla blogginlägg

  1. När jag var barn låg jag stilla hela dagarna när jag hade feber. (förutom toabesök och dricka) Mitt syskon däremot…

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *