Kategorier
Paulas blogg

Föreläsning på Misa idag!

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Nu har jag gjort veckans sista föreläsning. Dagens föreläsning var på Misas konferens för både personal och deltagare med olika diagnoser. Misa driver ett empowerment-projekt som heter Kraftkälla, och det var projektgruppen som anordnade konferensen. Föreläsningen handlade om min uppväxt med Asperger, mobbing i skolan, missförstånd jag råkat ut för osv. Kul att det var så många åhörare i publiken och att publiken hade så många frågor! Frågorna var faktiskt så många att jag inte hade möjlighet att svara på alla då det var dags för fikarast och vi redan pga frågorna hade redan dragit ut över tiden. Men på rasten hade jag eget bord för bokförsäljning, och då kom publiken och ställde de frågor de inte hunnit ställa under frågestunden. Jag fick faktiskt extremt många böcker sålda idag!

Det som jag lade märkte till idag var att många deltagare kom fram till mig efteråt och berättade om sina egna erfarenheter med mobbing. Extremt många av dem hade också blivit mobbade och utfrysta i skolan för att de, precis som jag, inte varit som ”alla andra” och inte tillräckligt ”coola” och ”häftiga”. De hade också varit utanför och ensamma på rasterna, klasskamrater hade flyttat på sig när de kom till matsalen osv. Man får hoppas att skolorna ser lite ut bättre idag, men tyvärr får man fortfarande läsa i media om barn som råkar ut för exakt samma sak idag 🙁

Trots att jag fick höra om många jobbiga saker idag, blev föreläsningen lyckad och jag stannade länge efteråt för att prata med åhörare. Kul att jag fick en så positiv respons! =)

20140523_141037         20140523_154337-1

 

 

 

 

 

 

 

 

2 svar på ”Föreläsning på Misa idag!”

Du är fantastisk jag beundrar dig för allt du gör,dig vill man vara vän med.O så snyggt klädd du var i dag med.Ha det bäst .kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *