Kategorier
Paulas blogg

Därför tackar jag nej till annonsering på bloggen

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

I takt med att bloggen har växt har det varit många som har frågat mig om olika typer av samarbeten. Vissa av de som har frågat känner jag medan andra känner jag inte. En av de vanligaste frågorna är om jag skulle kunna marknadsföra en specifik produkt på bloggen alternativt lägga in en länk till en produkt/annan blogg/hemsida. En annan vanlig fråga är om jag skulle kunna ingå i andra typer av samarbeten i samband med mina föreläsningar. Det är många som är intresserade av att följa med mig när jag föreläser för att i slutet av föreläsningen ta några minuter för att berätta om de produkter eller tjänster de erbjuder som kan vara allt ifrån konst som tillverkats av aspergare eller alternativbehandlingar som kan få aspergare och autister att slappna av. Intresset för samarbete av den här typen är väldigt stort och har bara blivit större och större genom åren.

Kan inte sälja annonsutrymme

Jag har pratat om detta med Misa Kompetens och deras policy är inga annonser på bloggen. Misa Kompetens erbjuder utbildningar om bland annat Supported Employment, IPS och andra ämnen, och min arbetsuppgift är att endast informera om Aspergers syndrom via bloggen och föreläsningarna. Därför kan inte bloggen ha ett annat syfte än att sprida kunskap. Vissa som vill att jag annonserar deras produkter är beredda att betala, men jag måste alltså tacka nej till att sälja annonsutrymme. Och detta gäller oavsett om jag känner personen eller inte, och om produkten är avsedd för aspergare eller inte och om personen som frågar har egen diagnos eller inte. Och även oavsett hur mycket personen är beredd att betala för annonsen, inlägget eller länken.

Har ingen möjlighet att sprida länkar

Sedan kommer frågan om länkar. Eftersom jag representerar Misa Kompetens på bloggen, kan jag varken sprida eller utbyta länkar när någon efterfrågar det. Visst, jag har någon gång skrivit om någon bok om Aspergers syndrom eller autism som jag läst och tyckt har varit bra, men jag har tyvärr ingen möjlighet att sprida eller utbyta länkar på begäran eftersom alla blogginlägg jag skriver måste komma ifrån mig. Inlägget får inte komma på begäran av någon annan som direkt eller indirekt vill sälja eller informera om sina produkter eller tjänster för att nå ut till fler kunder, och även detta gäller oavsett om jag känner personen eller inte. Så även om en familjemedlem till mig skulle ha ett företag och vilja nå ut till fler kunder via bloggen, skulle jag även i sådana fall behöva säga nej. Att jag säger nej till att lägga ut länkar är alltså ingenting personligt mot er som frågar!

Det enda undantaget är att jag någon gång kan skriva ett blogginlägg om någon student som söker personer med Aspergers syndrom att intervjua inför sin C-uppsats, men då handlar det alltså endast om en examensuppsats, inte om en produkt eller tjänst som kostar pengar. Och sedan kan jag ju ibland marknadsföra våra egna föreläsningar och utbildningar som vi på Misa Kompetens anordnar, men det är en annan sak.

Får inte dela andras visitkort och marknadsföringsblad

Samma regel gäller i samband med mina föreläsningar. Jag får inte dela ut visitkort eller marknadsföringsblad som kommer från privatpersoner eller andra företag än Misa Kompetens eller ens ställa dem till förfogande för publiken. Jag får inte heller ta med mig andra personer när jag föreläser, oavsett om personen som följer med vill köra en kortare föreläsning för publiken eller berätta om andra produkter eller tjänster. Det enda undantaget är om personen också arbetar på Misa Kompetens för då är det såklart okej! Jag vet att det är många som är jätteintresserade av sådana här typer av samarbeten, men jag har tyvärr fått tacka nej till alla sådana typer av förfrågningar. Jag hoppas att ni alla har förståelse för detta!

2 svar på ”Därför tackar jag nej till annonsering på bloggen”

Annonser här skulle nog få mig att sluta läsa bloggen,jag kör annons blockerare .Annonser skulle förstöra din blogg,jag loggar in för att läsa dina blogg inlägg och inte störande annonser.Annonsering av en massa produkter skulle förstöra din blogg

Du är nog inte den enda som skulle störas av annonser! Speciellt blinkande annonser och pop-up fönster skulle inte passa bloggens målgrupp med tanke på att många aspergare är intryckskänsliga. Jag tror faktiskt att sådana typer av annonser skulle få många att sluta läsa bloggen. Det som många har frågat mig däremot är att skriva ett vanligt blogginlägg som egentligen är reklam där jag skriver om deras konst/behandlingar eller något annat och jag eller Misa Kompetens skulle få betalt för blogginlägget. Men inte ens det är alltså aktuellt!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *