Kategorier
Vardag med Asperger

Behov av tydlighet

När jag lär mig nya saker, behöver jag i vissa fall tydligare instruktioner och längre tid på mig  än många andra människor. När jag var yngre, undrade jag alltid varför och kände mig dum, men efter jag att jag fick min Asperger-diagnos, fick jag förklarat för mig att behovet av tydliga instruktioner var vanligt bland många av oss med Asperger. Förmodligen beror det på att våra hjärnor fungerar på ett lite annorlunda sätt och ibland tolkar vi språket på ett annat sätt än andra.  Dock gäller inte detta alla färdigheter, vissa saker lär jag mig nämligen mycket snabbare än många andra. Jag lärde mig att läsa och skriva i 3 års ålder, och jag lärde mig även att räkna mycket tidigt. Men vissa andra saker har jag däremot riktigt svårt för.

Ibland blir jag arg på mig själv för att jag inte alltid förstår allt. En sak som jag aldrig någonsin har förstått mig på är SL-maskiner. En gång försökte jag att fylla på mitt SL-kort i 10 minuter och ändå lyckades jag inte göra rätt trots att jag läste instruktionerna flera gånger! Instruktionerna var skrivna på ett otydligt språk som jag inte kunde förstå, allt blev bara kaos för min hjärna. Så jag fick till slut ge upp och gå in i den närmaste Pressbyrån för att fylla på kortet där istället. Sådana situationer kan vara riktigt frustrerande.

automat

När jag för ett par dagar sedan skulle åka iväg till en föreläsning, upptäckte jag att mitt SL-kort hade gått ut. Tyvärr sålde inte spärrvakten några SL-kort, och han försökte förklara för mig från biljettluckan hur SL-maskinerna fungerade. Men det som jag bara hörde var: “blablablablabla”, och min hjärna kunde inte registrera någonting! Jag hade bråttom och blev mer och mer frustrerad. Tyvärr kunde inte spärrvakten komma ut från biljettluckan och hjälpa mig, och han kanske också blev frusterad över att jag inte förstod någonting. Till slut fick jag springa till närmaste mataffären och fylla på kortet där! Vilken tur att jag hann till föreläsningen ändå 🙂

 

 

 

8 svar på ”Behov av tydlighet”

Kan nvara svår med en massa grejer jag ska snart börja med att ta busskort men fy för tiorin jag hade det svårt när jag var yngre har bara gått i skola ca 5 år var busig i skolan förstår att det måste var att jag har hd fast jag inte fårr någon ja vad heter det nu o jag är 59 år så du förstår att det är jävligt med tiori för mig körningen är jag inte rädd för för jag har körkort o haft det i 40 år i år..Ha det gott du fina.Jag måster få säga att du är för snygg i kort korta kjol o kläning-anväder du aldrig byxor kram

Själv har jag inte ens körkort faktiskt, det skulle vara svårt det med! Så får nog fortsätta köpa mitt SL-kort i affärer och Pressbyrån.
Som svar på din fråga så använder jag inte byxor lika ofta som kjol och klänningar. Ha det gott du med!

Svara

vill du bli kommpis med mig på Facebook skulle vara roligt..Tycker du verkar så trevlig o söt o snygg är du med.Ha det bäst

Tack för att du frågade! Efter att jag varit med i media är det många som skickat vänförfrågningar och mejl till mig på facebook, och jag blir glad över att så många människor vill lära känna mig. Men jag har bestämt att hålla min privata facebook-sida så privat som möjligt och har endast vänner där som jag känner privat. Men tack ändå för att du frågade! Ha det gott.

Svara

Hej Paula! Jag följer Din fina blogg och har köpt din bok! Vi har haft en fin mejlkontakt men nu när jag skriver dessa rader till dig skriver jag under ett annat namn eftersom min blogg är mycket privat och jag vill skydda mina barn och sambo. Jag tycker mycket om ditt sätt att uttrycks dig!!
Stor kram Fins Paula! 🙂 Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *