Kategorier
Paulas blogg

Är du nyfiken på hur det är att ha boendestöd?

Den 27 mars 2023 på lunchtid kommer jag och min kollega Mimmi Darbo ha ett så kallat digitalt soffsnack om ämnet boendestöd. Mimmi kommer att intervjua mig om hur det är att ha boendestöd utifrån brukarens synvinkel samt vad boendestödjare bör tänka på för att ge sina brukare individuellt anpassat stöd på bästa sätt. Då jag har boendestöd sedan mer än 15 år tillbaka har jag mycket att säga till om ämnet! Ni som brukar följa min blogg känner exempelvis till att min åsikt är att vissa brukare behöver avlastning och absolut inte självständighetsträning. Jag orkar själv inte öva på saker som är svåra för mig utan behöver, för att jag ska ha en så god livskvalitet som möjligt, praktiskt stöd från mina boendestödjare.

Är du yrkesverksam och nyfiken på hur du kan hjälpa dina klienter på bästa sätt? Kanske jobbar du själv som boendestödjare eller boendepedagog eller så är du kurator, socialsekreterare, LSS-handläggare, personligt ombud, arbetskonsulent, anhörigombud, god man, arbetsterapeut eller liknande? Eller kanske är du istället en anhörig och vill stödja din närstående för att få hens boendestöd att fungera? Eller så har du kanske egen npf-diagnos och har erfarenheter av att ha eget boendestöd? I så fall är du varmt välkommen att lyssna på soffsnacket för det är dessa målgrupper vi vänder oss till! Tanken är att efter att Mimmi intervjuat mig klart så kan ni lyssnare delta i diskussionen och ställa frågor om boendestödet! Varken jag eller Mimmi kommer att ha webbkameran på så det finns inget krav på att ni lyssnare ska ha det.

Om du är intresserad av att delta i soffsnacket, skriv till mig via kontaktformuläret på min hemsida under fliken Boka mig så kommer jag mejla dig länken till soffsnacket samt det exakta klockslaget vi kommer att dra igång men det kommer alltså att vara på lunchtid och troligen blir det prick kl 12. Men jag bekräftar det som sagt via mejl! OBS! Anmälan sker endast genom privat meddelande via kontaktformuläret senast på fredagen den 24 mars och ej kommentarsfältet på bloggen. Skriv också i anmälan om du är yrkesverksam, anhörig eller en npf:are med eget boendestöd så att jag och Mimmi har koll på vilka som kommer att delta. Viktigt är att du stavar din mejladress korrekt för annars kommer jag inte kunna mejla dig länken. Observera att du inte kommer att få svaret och länken på en gång utan de kommer senast nästa helg. Hoppas vi hörs!

Mimmi Darbo och Paula Tilli

Jag vore tacksam om mina läsare hjälpte mig att informera om autism och ADHD genom att dela det här inlägget på exv. Facebook:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Jag kommer inte publicera kommentarer som är utan betydelse för ämnet eller som innehåller personangrepp, hat, hot e.t.c.

Man kan boka mig för en föreläsning, fråga mig om autism, följa min blogg och låna mina böcker.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via Facebook, mejl eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Mina böcker

Mina böcker På ett annat sätt och Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att låna på biblioteken i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Jönköping, Umeå, Lund, Borås, Huddinge och Eskilstuna.

Senaste svar på alla blogginlägg

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

2 svar på ”Är du nyfiken på hur det är att ha boendestöd?”

Nej det finns tyvärr inte att lyssna på nätet! Däremot kommer det finnas ett till soffsnack-tillfälle i vår vilket blir den 22 maj kl 12. Jag kommer att annonsera ut datumet och tiden på bloggen senare i vår!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *