Kategorier
Läsarfrågor

Vill arbeta med npf-frågor, vart kan jag vända mig?

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

NP-Doktorn frågar

Jag arbetade några års tid som läkare inom psykiatrin. Min dröm var att bli klar med min ST utbildning för att därefter dedikera min yrkeskarriär åt neuropsykiatriska utredningar.

Tyvärr blev jag utbränd och med tiden insett att de förutsättningar som finns inte tillåter mitt mående att återvända till den offentliga sektorn. Jag har verkligen försök med fallerat samman för många gånger.

Mitt driv och min passion för att arbeta med NP-frågor kvarstår. Jag vill kunna tillämpa mina kunskaper och mina erfarenheter både från mitt personliga liv och min arbetserfarenhet för att sprida kunskap i vårt samhälle.

Jag förstår att du inte har svaren som jag söker, men jag vill ändå fråga dig. Skulle du kunna ge mig lite vägledning eller rekommendationer på ex organisationer som kanske har nytta av min kompetens?

Tack för att du finns. Ditt arbete förändrar och förbättrar livet för många av oss.

Paula svarar

Jag vill börja med att säga att sådana läkare som du behövs! Rätta mig om jag har fel, men jag tolkar mellan raderna att du har egen diagnos. I så fall vet du hur det att leva med npf och hur viktigt det är med kunskap och rätt bemötande.

Anpassningar kan kanske funka

Min första tanke är att det är synd att du inte kan återvända till den offentliga sektorn. Jag vet inte om du har försökt få anpassningar på jobbet, men annars skulle det kunna vara ett alternativ. Arbetsmiljölagen och diskrimineringslagen stadgar att arbetsgivaren har ett ansvar att ta hänsyn till arbetstagarnas olika förutsättningar och anpassa arbetsplatsen efter deras behov under förutsättning att de praktiska och ekonomiska möjligheterna finns. Du kan fundera på om ett offentligt arbete ändå skulle kunna funka för dig om du fick de anpassningar du behöver.

Det finns resursskolor

Det finns friskolor som Magelungen som tar emot elever som inte passar in i mallen. Jag vet inte om du anser att friskolor egentligen tillhör den offentliga sektorn, men du skulle kunna kontakta Magelungen och andra resursskolor och fråga om deras elevhälsoteam behöver en läkare med erfarenhet av npf. Annars kan du starta eget där du erbjuder npf-utredningar och/eller samtal.

Kanske har mina bloggläsare tips

Jag vet inte riktigt vilka organisationer du skulle kontakta. Kanske Autism Sverige eller Attention? De kanske kan ge dig tips på vart du skulle kunna vända dig. Tyvärr kommer jag inte riktigt på annat för du vill ju inte arbeta inom den offentliga sektorn. Men jag hoppas att mina bloggläsare kommenterar för de kanske har idéer!

Glöm inte att dela det här inlägget på exv. Facebook, X, WhatsApp m.fl.:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Genom att skriva en kommentar accepterar du mina kommentarsregler.

Man kan boka mig för en föreläsning, köpa min bok, fråga mig om autism och följa min blogg.

Var inte rädd att be om hjälp om livet känns hopplöst! Här är en lista på stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta om du behöver stöd. Ring 112 om du har allvarliga suicidtankar.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Reklam för min bok

Min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att köpa på Gothia Kompetens.

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via push-aviseringar (den vita bjällran med blå bakgrund). Man kan också följa min blogg via Facebook, Instagram eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Senaste svar på alla blogginlägg

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *