Kategorier
Paulas blogg

Veckans finaste överraskning

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

När jag vaknade i morse så var det grått och regnigt. Jag upptäckte att jag hade glömt bort att köpa bananer så jag hade tyvärr inget annat val än att ta mig till den närmaste matbutiken och köpa några så att jag skulle få äta mina älskade bananpannkakor till frukost. Dessutom hade jag nästan slut på rena kläder, så jag hade inget annat alternativt än att ta mig till tvättstugan och sätta igång några tvättmaskiner.

Jag har fått en ny morgonrutin: att sätta mig på balkongen och arbeta med dagens blogginlägg. Detta för att jag har allvarliga sömnsvårigheter och behöver därför få förmiddagsljus för att kunna somna på kvällarna. Samtidigt vill jag ju även leverera blogginlägg, så jag har därför insett att det bästa för mig är att kombinera bloggandet och mitt behov av dagsljus och arbeta med bloggen på balkongen. Om det är minusgrader ute så klär jag mig varmt och sätter mig under en filt.

Men vissa morgnar regnar det så mycket att det gör det omöjligt för mig att sitta på balkongen. Idag var en sådan morgon. Jag blev mycket irriterad när min laptop blev blöt och det gick därför inte att arbeta med bloggen. Jag var också irriterad över att mina rena kläder var slut och att jag hade blivit blöt i regnet när jag hade varit ute och handlat. Jag var också irriterad över att postombudet inte hade hunnit öppna när jag hade kommit till matbutiken för jag hade ett par paket att hämta ut. Ja, det var mycket jag störde mig på. Ni vet, såna små vardagliga saker som kan irritera en stresskänslig aspergare när saker och ting inte går som planerat.

När jag hade tömt de sista tvättmaskinerna på tvätten, kom jag på att jag inte hade öppnat min brevlåda på ett tag så jag bestämde mig för att kolla om jag hade fått några räkningar. Men nej, det låg inga räkningar där inte. Däremot ett grattiskort från en anonym bloggläsare som grattade mig på min 40-årsdag och tackade mig för allt arbete jag gör för att öka förståelsen för autism. Jag vet inte vem du är men jag vill berätta för dig att jag blev jätteglad  Det var en mycket trevlig överraskning. Precis vad jag behövde på en tråkig morgon som denna. Du gjorde min dag! 🙂 Det var den bästa födelsedagspresenten jag fått!

På en dag som denna tänker jag på att jag har världens bästa jobb. På riktigt. Jag får besöka olika platser, skriva och föreläsa om det jag brinner för, nämligen Aspergers syndrom och autism. Jag får träffa så otroligt gulliga människor och får lära mig så mycket av alla era tankar, frågor och funderingar. Jag känner mig superpeppad på att fortsätta blogga och genomföra alla vårens föreläsningar. Så tack för att ni finns och tack för att ni läser min blogg ♥ 

2 svar på ”Veckans finaste överraskning”

Du är utomordentligt enastående i ditt uppdrag att sprida mer kunskap och förståelse för autism/AS!!
Grattis Paula!!

/ Från en annan anonym bloggläsare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *