Jan svarar
Blev nyfiken på din text om synträning. Jag har själv gått en kurs i synträning, är närsynt. Jag märkte efter typ en månad av utevistelser utan glasögon och ingen användning av skärmar att synen blev skarpare men föll tillbaka i gamla vanor men har gått ner i glasögonstyrka. Är nyfiken på hur det funkade för dig?
Paula svarar
Jag har praktiserat två olika typer av synträning! Första gången var nog för 15 sedan, tror jag, då jag gjorde olika typer av synträningsövningar dagligen hemma under relativt lång tidsperiod. Jag minns inte exakt vilka typer av övningar jag gjorde, men efter att jag testade min syn efter att ha slutat med övningarna så hade min syn blivit bättre och mina glasögon hade blivit alldeles för starka för mig. Jag kan nämna i sammanhanget att jag hade varit väldigt närsynt länge och hade inte klarat mig utan glasögon! Så här 15 år efteråt är jag fortfarande närsynt men behöver inte längre använda glasögon. Om min syn förbättrades av synträningen eller om det bara var ett märkligt sammanträffande att min syn plötsligt började förbättras i samma veva kan jag dock inte uttala mig om.
För några år sedan praktiserade jag en annan typ av synträning i syfte att träna på uppmärksamheten och få en förbättrad förmåga att hantera röriga miljöer. Synträningsprogrammet gick ut på att jag träffade optikern varje månad och betalade 1 500 kronor per tillfälle. Jag fick inte bara övningar för ögonen utan även koordinationsövningar för hela kroppen i syfte att träna bort vissa nackreflexer. Jag tror att jag blev lite bättre på att fokusera med blicken, men tyvärr avbröt jag programmet i förtid då jag tyckte att det blev dyrt i längden. Resultatet blev tyvärr inte bestående så jag borde kanske inte ha hoppat av programmet!
Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Genom att skriva en kommentar accepterar du mina kommentarsregler.
Man kan boka mig för en föreläsning, köpa min bok, fråga mig om autism och följa min blogg.
Var inte rädd att be om hjälp om livet känns hopplöst! Här är en lista på stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta om du behöver stöd. Ring 112 om du har allvarliga suicidtankar.
Boka en föreläsning med mig
Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.
Reklam för min bok
”Viktig bok, att höra om trötthet och svårigheter, samtidigt som stor fokusering inte behöver vara dränerande. Boendestöd är inget att skämmas för, även om man verkar välfungerande.”
-Eva, mamma till vuxen Aspergare, 5 juli 2022
Min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att köpa på Bokus och Adlibris.
Fråga mig om autism
Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.
Följ min blogg
Följ gärna min blogg via push-aviseringar (den vita bjällran med blå bakgrund). Man kan också följa min blogg via Facebook, Instagram eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.
Senaste svar på alla blogginlägg
En sak jag har märkt med de flesta människor är att när det ploppar upp en tanke i huvudet, så…
Tänk om folk bara kunde behålla sina kommentarer, ifrågasättanden, kritik, tankar och åsikter för sig själva alla gånger när de…
Hittade detta inlägg igen. Tänkte kommentera det också. Emma ska alltså inte jämföra sin situation med någon som inte har…
Ja precis, det där var ett exempel, men det handlar om mycket mer än om att äta på restauranger man…
Hur döljer man autistiska drag? Är det att tvinga sig att göra saker man inte vill för att det förväntas…
Jag håller med dig om att det är tröttsamt! Att du fick diagnosen sent indikerar att du är duktig på…
En av mina arbetskamrater ifrågasatte om jag verkligen har autism. Hon undrade om jag inte bara inbillade mig. Hon jämförde…
Intressant! Då kan du ha haft problem redan före 5 års ålder. Samtidigt är det svårt att säga om neurotypiska…
Ja precis, det borde märkts av tidigare i så fall… märkligt är det. Eller så kommer jag bara inte ihåg…
Känner verkligen igen det du räknar upp i första stycket. Gjorde allt det när diagnosen fortfarande var ny och sedan…