Kategorier
Läsarfrågor

Vad är dina erfarenheter av synträning?

Jan svarar

Blev nyfiken på din text om synträning. Jag har själv gått en kurs i synträning, är närsynt. Jag märkte efter typ en månad av utevistelser utan glasögon och ingen användning av skärmar att synen blev skarpare men föll tillbaka i gamla vanor men har gått ner i glasögonstyrka. Är nyfiken på hur det funkade för dig?

Paula svarar

Jag har praktiserat två olika typer av synträning! Första gången var nog för 15 sedan, tror jag, då jag gjorde olika typer av synträningsövningar dagligen hemma under relativt lång tidsperiod. Jag minns inte exakt vilka typer av övningar jag gjorde, men efter att jag testade min syn efter att ha slutat med övningarna så hade min syn blivit bättre och mina glasögon hade blivit alldeles för starka för mig. Jag kan nämna i sammanhanget att jag hade varit väldigt närsynt länge och hade inte klarat mig utan glasögon! Så här 15 år efteråt är jag fortfarande närsynt men behöver inte längre använda glasögon. Om min syn förbättrades av synträningen eller om det bara var ett märkligt sammanträffande att min syn plötsligt började förbättras i samma veva kan jag dock inte uttala mig om.

För några år sedan praktiserade jag en annan typ av synträning i syfte att träna på uppmärksamheten och få en förbättrad förmåga att hantera röriga miljöer. Synträningsprogrammet gick ut på att jag träffade optikern varje månad och betalade 1 500 kronor per tillfälle. Jag fick inte bara övningar för ögonen utan även koordinationsövningar för hela kroppen i syfte att träna bort vissa nackreflexer. Jag tror att jag blev lite bättre på att fokusera med blicken, men tyvärr avbröt jag programmet i förtid då jag tyckte att det blev dyrt i längden. Resultatet blev tyvärr inte bestående så jag borde kanske inte ha hoppat av programmet!

Jag vore tacksam om mina läsare hjälpte mig att informera om autism och ADHD genom att dela det här inlägget på exv. Facebook:

Skriv en kommentar eller läs andras kommentarer till det här inlägget. Jag kommer inte publicera kommentarer som innehåller personangrepp, hat, hot e.t.c.

Man kan boka mig för en föreläsning, fråga mig om autism, följa min blogg och låna mina böcker.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig och mina föreläsningar här.

Fråga mig om autism

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga till mig. Här hittar du mina svar på tidigare frågor.

Följ min blogg

Följ gärna min blogg via Facebook, mejl eller RSS. Bloggen finns också som app till Windows, Mac och Linux samt Android.

Mina böcker

Mina böcker På ett annat sätt och Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att låna på biblioteken i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Jönköping, Umeå, Lund, Borås, Huddinge och Eskilstuna.

Senaste svar på alla blogginlägg

Dela på Facebook, Twitter eller LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.