Kategorier
Paulas blogg

Tokig vecka framför mig!

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Jag kollade nyligen igenom schemat för vinterns föreläsningar och såg att jag har en lite tokig vecka om ett par veckor. Så här ser veckan ut:

Måndag: Flyga från Stockholm till Luleå, buss från Luleå till Övertorneå

Tisdag: Föreläsning via projektet Vägar till jobb i Övertorneå på morgonen. Skjuts från Övertorneå till Kalix, buss därifrån till Luleå. Flyga tillbaka hem till Stockholm på kvällen.

Onsdag: Vila

Torsdag: Flyga till Luleå. Taxi från Luleå flygplats till Kalix.

Fredag: Föreläsning om Aspergers syndrom och bemötande för socialpedagogstudenter i Kalix. Åka tillbaka från Kalix till Luleå. Flyga hem till Stockholm på kvällen.

Jag har alltid drömt om att få föreläsa i Lappland, så det är kul att det blir två föreläsningar där nu, och dessutom på vintertid och samma vecka! Iofs hade det varit mer praktiskt att ha de föreläsningarna på samma gång, men nu blev det som det blev.

Trots att jag egentligen är en storstadsmänniska, har jag alltid fascinerats av Lappland av någon anledning. Jag kan inte sätta ord på vad det är som fascinerar mig där, men jag tycker att det är mer spännande att få se Lappland än att se andra europeiska länder. För några år sedan var jag i Kiruna och gillade det jättemycket. Därför är jag glad över att få flyga till Luleå den här gången 🙂

21 svar på ”Tokig vecka framför mig!”

Hej Paula.

Ja, det låter hektiskt, det skulle inte jag klara. Hoppas det går bra. Men det gör det säkert.

Jag vill inte göra dig besviken, men varken Övertorneå eller Kalix ligger i Lappland, de ligger i Norrbotten.
Lappland ligger mer inåt landet, längre från kusten,kanske en 10-15 mil in. Men det blir säkert fint ändå.

Om jag vore du skulle jag ta med långkalsonger, tjock tröja, raggsockor o varma vinterkängor. Sist jag var i de trakterna var det strax under 30 grader kallt, men det var rätt många år sen.

Kiruna, som du varit i, ligger däremot i Lappland.

Besserwisser, jag? Javisst, jag har ju AS…

Jasså, ligger inte Luleå och Kalix i Lappnad? Vad tråkigt då. Men men, det får jag leva med! Det känns lika spännande att föreläsa i Norrbotten 😉 Och då har jag åtminstone varit i Lappland en gång eftersom jag varit i Kiruna! 🙂

Tack för tipset, jag får ta med mig varma kläder! När jag var i Kiruna i februari 2010, var det inte så jättekallt faktiskt men antar att jag hade tur! Men när jag däremot var som utbytesstudent i Kanada, kunde det bli -40 grader ibland. Så det är nog bra att ha med sig varma kläder precis som du skrev.

Svara

-40? Åh, fy fan! Jag tycker illa om allt under nollan, det krånglar till livet så, särskilt om man bor på landet med eget vatten o en massa väg att skotta. Det tar så mycket kraft bara att hålla sig vid liv.

Det förstår jag! Jag har tur eftersom jag bor i lägenhet och slipper därned skotta snö.

När jag varit i Helsingfors de senaste åren har det varit mycket kallare där än i Stockholm, vissa gånger närmare -20 eller mer. Men jag antar att jag haft otur! 😉

Svara

Det förstår jag! Jag har tur eftersom jag bor i lägenhet och slipper därned skotta snö.

Jag tycker illa om att skotta snö, men jag skulle tycka ändå mer illa om att bo i en lägenhet. Men det är ju olika vad man gillar och vad man prioriterar.

Du har rätt, det är olika vad man prioriterar 😉 Och jag förstår absolut att alla inte vill bo i lägenhet! Jag kan tänka mig att många som bor i lägenheter skulle vilja köpa ett hus om de hade råd.

När jag var barn och tonåring, drömde jag om att bo i ett hus på landet och sa att jag aldrig skulle vilja bo i lägenhet. Men som 18-åring bodde jag i ett hus ute på landet i ett års tid i Kanada, och då märkte jag att jag trots allt är en storstadsmänniska.

Jag hade övervägt att stanna i Luleå under onsdagen istället för att flyga hem på tisdagkvällen och tillbaka på torsdagmorgonen?

Det blir ju lite tokigt när jag ska sova i Övertorneå måndag-tisdag och i Kalix torsdag-fredag, och dessutom kommer jag skjutsas till Kalix på tisdag där jag ska vara tillbaka igen på torsdag! Och två gånger samma vecka ska jag flyga fram och tillbaka till Luleå. Jag får hotellnätterna mellan måndag och tisdag, samt nätterna mellan torsdag och fredag betalda. Men om jag däremot skulle vilja stanna i Kalix/Luleå två extranätter, skulle jag behöva betala dessa två nätter själv. Isf skulle jag nog stanna i Luleå. Jag såg på nätet att det finns vandrarhem i Luleå 270 kr per natt, så om jag känner för det skulle jag kunna stanna där tisdag-torsdag för 540 kr. Jag får tänka på det!

Svara

För några år sedan var jag i Kiruna och gillade det jättemycket.

Johanna skulle ju flytta dit. Kiruna verkar ha stark dragning på oss aspergare. Vad är det som lockar? Gruvan? Snön? Mörkret? Fjällen? Treriksröset?

Nej Paula. Lägg inte energi på att kolla upp vad Treriksröset är. Treriksröset är ungefär som Madonna och Lady Gaga men ändå inte.

Det var en bra fråga! Vad är det som lockar? Lockas du inte av Lappland/Norrland alls, Mats? Jag antar att det som lockar mig är den mörka vintern och ljusa sommaren, fjällen, naturen, lugnet, renar, samer, norrskenet osv. Och sen fascinerades jag sjukt mycket av ishotellet förut, men jag åkte dit från Kiruna så nu har jag sett det. Jag blev förvånad att det knappast fanns svenska turister där men däremot tyskar, engländare, italienare osv. Men jag antar att svenskar inte brukar åka till Kiruna/Jukkasjärvi på semester utan hellre till Thailand.

Jag orkar inte googla Treriksröset. Men antar att jag inte missar något! 😉

Svara

Treriksröset är den punkt där Sverige, Norge och Finland strålar samman. Så nu vet du 😉 Det kanske är en vacker plats!
Jag har också blivit lite lockad av Norrland/Lappland på sistone faktiskt. Landskapet verkar vara vackert och midnattssol tycker jag vore häftigt att uppleva. Att det är lugnt och inte så mycket människor gör ju inte saken sämre 😉

Tack för förklaringen, det var faktiskt mycket mer spännande än vad jag trodde 🙂 Trodde typ att det skulle vara något museum eller något. Älskar Mats förklaring ”som Madonna och lady Gaga men ändå inte” 😀

Kul att du också är lockad av Lappland. Midnattsol skulle verkligen vara en häftig upplevelse. Jag vet inte varför men jag tycker på något sätt att det är häftigt att solen aldrig går ner. Jag hade inte kunnat bosätta mig permanent i Lappland eftersom jag föredrar att bo i en storstad, men jag hade absolut kunnat tänka mig att köpa en sommarstuga där om jag hade haft råd.

Svara

Lockas du inte av Lappland/Norrland alls, Mats? Jag antar att det som lockar mig är den mörka vintern och ljusa sommaren, fjällen, naturen, lugnet, renar, samer, norrskenet osv.

Jag lockas av naturen och lugnet. Framförallt lugnet. Även sommaren och norrskenet kanske är en upplevelse. Renarna och samerna intresserar mig inte. Men Norrland? Det är lite väl mycket norr för min del.

Synd att Norrland inte ligger i söder då 😉 Nej men allvarligt talat så förstår jag att alla inte lockas av Norrland, men för mig är det en del av charmen att det ligger så högt uppe i norr. Jag hade kunnat tänka mig att åka till Färöarna någon dag, men vad jag skulle göra där har jag ingen aning om. Det är bara tanken som låter spännande.

Svara

Tack för tipset! Jag googlade och det låter ju superspännande! 🙂 Även treriksröset lät spännande, men Svalbard låter nog ännu roligare! Jag är inte så förtjust i att resa annars, men just sådana här exotiska ställen är alltid spännande.

låter härligt ^^ låter som en hektisk vecka för dig .. tur du vilar lite där emellan ha så skoj bland renarna på fjället 😉 hihi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *