Kategorier
Paulas blogg

Semester!

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Idag är det min sista arbetsdag, och därefter börjar äntligen min efterlängtade semester! Även mina kollegor hos Misa Kompetens kommer att börja sin semester nu. Som ni kanske minns så uppdaterade jag bloggen varje dag under hela sommarsemestern förra året, även på helgerna, men det kommer jag inte göra i år.

Bloggstatistiken brukar gå ner

Av erfarenhet vet jag att ni brukar vara betydligt färre som läser bloggen under somrarna. Även om jag skulle uppdatera den varenda dag under sommarsäsongen skulle läsarstatistiken gå kraftigt ner. Troligen beror det på att ni har mycket annat för er på somrarna: när det är varmt ute är det betydligt roligare att passa på och resa, bada, picknicka och grilla ute än att surfa och läsa bloggar vilket är totalt förståeligt. I ett land som Sverige är det viktigt att passa på att njuta när vi för en gångs skull har det varmt och soligt!

Vill inte pausa bloggen för hela sommaren

Med detta sagt känner jag att jag inte vill stänga ner bloggen för hela 5 veckor! Det känns som en alldeles för lång tid för en bloggpaus, dels för er skull som faktiskt vill fortsätta läsa bloggen i sommar och dels även för min egen skull så att jag inte kommer ifrån bloggandet. Därför har jag kommit överens med Misa Kompetens om att ha fredagar som arbetsdagar under hela semestern då jag kommer att blogga och svara på föreläsningsbokningar. Det är iofs inte så troligt att föreläsningsförfrågningar kommer så här under Covid-19, men man vet aldrig!

Kommer att plocka ut semesterdagar i höst

I gengäld kommer jag kunna ta ut en kort höstsemester under en lugnare period. Mitt jobb är ju relativt fritt, och så länge jag inte tar min höstsemester på en vecka som krockar med en föreläsning eller våra gemensamma Misa Kompetens-dagar är det totalt lugnt! Jag kommer helt enkelt välja ut en höstvecka då jag inte har några arbetsuppgifter och inte har fått någon föreläsningsbokning. Det var jag själv som ville ha det på detta sätt, och det gör mig absolut ingenting att blogga på fredagar under sommaren utan tvärtom!

Har gjort tidningsfotograferingar

Annars gjorde jag 2 tidningsfotograferingar igår: en för tidningen Autism som är Autism- och Aspergerförbundets medlemstidning och en för tidningen Seura som är en känd finsk veckotidning. Själva tidningsintervjuerna genomfördes för ett par veckor sen så det här var bara fotograferingsdelarna. Trots att dessa tidningsartiklar inte har något med varandra att göra och fotograferna inte känner varandra lyckades jag boka fotograferingarna med några timmars mellanrum. Jag tyckte att det skulle vara mest praktiskt för mig.

Trevlig sommar, vi hörs på fredagar!

Paula Tilli

6 svar på ”Semester!”

Skönt avslappnad du ser ut. Ha en skön semester. Hittade några blåbär som börjat bli blåa i en solig backe. Med lite regn så blir det bra.

Tack Eva, hoppas du får en bra semester med! Här hos mig är alla blåbären fortfarande råa tyvärr, jag var och tittade senast i morse. Men det lär inte dröja länge innan de mognar! Jag har för mig att det skulle regna nästa vecka.

Svara

Tack för all dina fina blogginlägg. Jag är glad att du inte gör uppehåll helt under sommaren, men jag hoppas du får njuta av ledigheten.

Hoppas du får en bra semester, Paula! För mig blir det ingen, men jag har aldrig heller haft någon semester så jag är ganska van 🙂
Jag har varit ute i skogen och sett att det kommit väldigt mycket blåbär den senaste veckan bara, så jag kan tänka mig att du kommer spendera mycket tid där – jag ska nog själv plocka en del också 🙂

Tack detsamma Mathias, hoppas du får en bra sommar! Jag minns faktiskt att du skrev förra året att du inte skulle ha nån semester! Själv har jag märkt att om jag aldrig tar någon semester/lediga dagar från bloggandet så har jag svårt för att komma på vad jag ska blogga om så jag behöver vila lite från bloggen emellanåt för att få inspiration.

Blåbären blev helt plötsligt mogna hos mig i början av juli vilket var häftigt att se. Jag tog en promenad varje dag i skogen, och helt plötsligt såg jag massor av mogna blåbär! De hade inte varit där dagen innan så de hade mognat över natten. Kul att du också ska plocka blåbär 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *