Kategorier
Föreläsningar om Aspergers syndrom och autism

Nu har jag klantat mig ordentligt!

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Nu har jag klantat mig ordentligt och lyckats boka föreläsningar för Kristihimmelsfärdsdag! Det var kursvärdinnan som upptäckte misstaget för hon har ju av förståeliga skäl ingen lust att jobba på en helgdag 😉

Tidigare har jag skrivit datumen för dessa föreläsningar, men nu är föreläsningen som jag hade råkat boka för Kristihimmelsfärdsdag flyttad till den 12/5. Vårens utbildningar om Aspergers syndrom för skolpersonal och föreskollärare kommer alltså att äga rum på följande datum (anmälan sker till Kompetenstjänst):

Karlstad: 9/4, sista anmälningsdag den 4/3

Stockholm: 21/4, sista anmälningsdag den 18/3

Göteborg: 7/5, sista anmälningsdag den 1/4

Jönköping: 12/5

Dessutom kommer den öppna föreläsningen i Norrköping vara den 23 mars. Den här föreläsningen anordnas av Björckhälsan.

Vilken tur att kursvärdinnan upptäckte misstaget för ingen lärare hade troligen heller haft lust att gå på en utbildning på en röd dag, och jag hade riskerat mötas av en tom föreläsningssal. Det hade inte varit speciellt roligt för mig att föreläsa i ett tomt rum och prata med väggar! 🙂

En gång för ca 1,5 år sedan hände det faktiskt att Ågesta Folkhögskola anordnade en föreläsningskväll med mig och ingen dök upp, troligen för att föreläsningen var på en varm sommardag mitt i sommaren. Om ingen hade upptäckt misstaget, hade samma sak kunnat hända i år på Kristihimmelsfärdsdag. Vilken tur att kursvärdinnan var uppmärksam 🙂

4 svar på ”Nu har jag klantat mig ordentligt!”

Det är sant! Dessa föreläsningar är iofs främst riktade till skolpersonal och förskollärare, och jag tvivlar starkt på att denna målgrupp hade varit pigg på att komma 🙂 Men anhöriga och andra intresserade hade definitivt kunna komma ändå!

Svara

Det är lätt hänt att glömma bort att vissa datum är helgdagar. Många hade säkert kunnat göra samma misstag i det här fallet, men vilken tur att misstaget upptäcktes! Det är såklart mycket roligare att föreläsa med publik än utan. 😉

Usch, vad jobbigt det låter att ingen dök upp på din föreläsning den där gången. 🙁 Hur kändes det? Jag hade förmodligen tyckt att det känts jättejobbigt, även om det såklart inte varit mitt fel.

Ja precis, det är verkligen roligare att föreläsa med publik än utan 😉 Fast att prata med väggar i några timmar hade säkert varit en erfarenhet det med 🙂

Jag tyckte faktiskt att det var lugnt att ingen kom på min föreläsning den gången. Den föreläsningen var (eller skulle ha varit om det hade kommit publik) på Ågesta Folkhögskola. Jag väntade i ca 20 minuter, men eftersom jag hade förstått att ingen skulle dyka upp, åkte jag hem. Om föreläsningen hade varit i en annan stad än Stockholm hade det varit jobbigt men nu kunde jag bara åka hem, och hemma har jag ändå saker att göra! 🙂 Dessutom skulle jag också hämta några papper från Ågesta den dagen, så det kändes inte som att jag hade åkt i onödan: jag tog pappren med mig och pratade lite med läraren.

Däremot hade det varit jobbigt och stressigt om situationen hade varit den omvända, dvs att jag skulle ha behövt hålla en föreläsning helt oväntat och jag hade trott att jag skulle ha en ledig kväll! Eller om jag hade vaknat tidigt i onödan pga en inställd föreläsning eller om jag skulle ha behövt hålla samma föreläsning någon annan dag istället. Men nu fick jag en ledig kväll och kunde vila istället 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *