Kategorier
Föreläsningar om Aspergers syndrom och autism

Vårens öppna föreläsningar om Aspergers syndrom

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Eftersom Ågesta Folkhögskola har sagt upp samarbetet med Medalgon Utbildning och de föreläsningar jag hade bokat med Medalgon därmed inte kommer att bli av, har det varit osäkert ett tag om jag kommer att ha öppna föreläsningar i vår eller inte. Jag har nämligen ganska sällan öppna föreläsningar. De flesta av mina föreläsningar är ju utbildningsdagar om Aspergers syndrom för t ex lärare i en viss skola, anställda i en viss kommun osv, och dessa föreläsningar är inte öppna för allmänheten.

Men nu kommer jag i samarbete med Kompetenstjänst ha öppna föreläsningar i olika städer runt om i Sverige. Dessa föreläsningar är egentligen utbildningar om Aspergers syndrom för förskole- och skolpersonal, men vem som helst som är intresserad av att lära sig om hur man bör bemöta barn med Aspergers syndrom är välkommen att komma och lyssna på mig! Jag kommer att föreläsa för lärare mellan kl 13 och 16:30 och förskolelärare mellan 18 och 21 i respektive stad. Utbildningarna för förskollärare kostar 695 kr exkl moms, och utbildningarna för lärare kostar 1495 kr exkl moms. Det är samma biljettpris för alla, oavsett om man jobbar med barn eller inte.

Föreläsningarna kommer att äga rum på följande datum:

Karlstad: 9/4, sista anmälningsdag den 4/3

Stockholm: 21/4, sista anmälningsdag den 18/3

Göteborg: 7/5, sista anmälningsdag den 1/4

Jönköping: 14/5, sista anmälningsdag den 8/4

Observera datumen för anmälningstidernas utgång så att Du inte missar chansen att få biljetter! Anmälan sker till Kompetenstjänst.

6 svar på ”Vårens öppna föreläsningar om Aspergers syndrom”

Synd att inte alla får gå,och jag hoppas att alla lärare och förskolelärare går på det här.Jag får väl säga till dom jag känner som är lärare och förskolelärare att dom kommer,men dom som är skeptiska till dom här diagnoserna blir nog svårt att få dit.

Om du känner några lärare eller förskollärare, får du alltid säga till dem att komma! 🙂 Alla får egentligen komma, så man behöver inte vara lärare för att komma och lyssna på mig men jag kommer att anpassa innehållet för förskole- och skolpersonal.

Du har helt rätt i att de som är skeptiska troligen inte kommer att komma. Jag brukar säga att de som jag allra helst skulle vilja föreläsa för kommer jag troligen aldrig få en chans att föreläsa för.

Svara

Hej Paula !
Vilken summa är det som gäller för tex mig som är mamma till en 17-åring och en 22-åring med Asperger?

Hej Annika!

Oj, nu insåg jag att jag hade varit lite otydlig. Summan är samma för alla. Föreläsningarna för lärare är på eftermiddagarna, och om man vill gå på en sådan föreläsning måste man betala 1495 kr exklusive moms. Innehållet är anpassat för lärare och skolpersonal, men vem som helst får komma om man betalar biljettpriset.

Detsamma gäller för kvällsföreläsningar för förskolelärare. Vem som helst får köpa biljetter till dessa föreläsningar, och då betalar man 695 kr exkl moms. Då är innehållet anpassat för förskolelärare.

Svara

Hej på dig också Mathias! 🙂

Ja den här gången blev det inte Västerås, men jag kommer ju föreläsa i Stockholm och det ligger relativt nära Västerås 🙂 Antar att Kompetenestjänst inte bokade en föreläsning där eftersom jag föreläste där nyss.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *