Kategorier
Paulas blogg

Mycket som händer just nu

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Som ni kanske har märkt har jag inte skrivit något i bloggen den senaste veckan. Men ni behöver inte oroa er, bloggen är absolut inte nedlagd! 🙂 Det är bara att jag har haft mer än vanligt den senaste tiden. Min 95-åriga mormor har gått bort nyligen och nästa vecka ska jag på hennes begravning och samtidigt har det även varit en del föreläsningar. Förra veckan föreläste jag i Arboga och imorgon kommer jag föreläsa i Helsingborg. Morgondagens föreläsning anordnas av Autism- och Aspergerföreningen och inträdet kostar  150 kronor (100 kronor för medlemmar). Så ni som bor i området och är nyfikna på att lära er mer om Aspergers syndrom, hoppas vi ses i Helsingborg imorgon! 🙂

Jag kommer att skriva mer i bloggen när jag har tid och ork, vilket jag hoppas blir nästa vecka. Vi hörs snart! 🙂

15 svar på ”Mycket som händer just nu”

härligt intressant hoppas det går bra då ^^ va ett tag sen sist jag läste din blogg har haft en del för mig också och äntligen verkar det som att det kan ge resultat (Y) det lönar sig ligga på kämpa inte ge upp

Hej, Paula!

Jag vill säga att jag saknar dina inlägg. Dina bloggtexter om aspergers, autismspektrum och därtill relaterade ämnen är väldigt givande för mig och även diskussionen som många gånger uppstår i kommentarsfältet blir intressant att läsa. Jag har en stor förhoppning om att ditt skrivande härinne kommer att återupptas när du har tid, energi och lust till det. Under tiden läser jag om dina båda böcker samt går tillbaka och läser gamla inlägg. Jag märker att jag ibland uppfattar dem på ett nytt och djupare sätt när jag läser om dem. Desto mer jag vet och förstår kring ämnet, desto mer förstår jag innebörden i allas upplevelser. Eller tror mig förstå åtminstone. Och jag lär mig mycket om mig själv. Med detta sagt hoppas jag att du mår bra, Paula. Med vänliga hälsningar/Vanessa

Hej! Om möjlighet finns skulle jag gärna vilja få kontakt med dig via mail Paula.

Vill inte här berätta för mycket om mig själv men hade så uppskattat att få tips och råd från dig.

Jag har levt ett väldigt tufft liv från tidig barndom till ung vuxen med mycket tragiska händelser. Jag lever med ett flertal diagnoser såväl anatoma och psykiska. Kämpar på för fullt för att vardagen ska fungera och skulle så gärna vilja få berätta om mitt liv och diagnosernas invärkan på det. Har alltid drömt om att få prova att föreläsa och många i min omgivning tycker jag borde skrivit en bok men jag vet inte vart jag ska vända mig och därför hoppas jag att kanske du har något tips eller råd till mig om hur jag skulle kunna gå tillväga?!

Respekterat din önskan om att ställa frågor via kommentarerna då milen används för bokning så ber om ursäkt detta blev lite långt! Hoppas att vi hörs!

Hej Paula, Hoppas allt är bra med dig. Ta inte på dig för många uppdrag än du orkar bara. Ha en trevlig fortsatt sommar.

// Jonas

Hej Paula har kommenterat din sida innan.
Ja om du har tid får du gärna svara.
Undrar bara lite kring vilka tankar du har kring ämnet matematik och hur du tänker kring det?
Är själv lärare i matematik och dataämnen med Asperger och ADHD och har
därför nogåt börja tänka hur olika personer med Asperger relaterar till matematik.

Jämfört med många manlig autister som är intresserad av matematik verkar
jag behandla matematik på ett mycket medvetet sätt genom att tänka i både ord och bilder
kring hur man löser matematiska problem.

Hej Rikard!

Absolut har jag tid att svara! Hoppas du hinner se svaret för det var ett tag sen du ställde frågan. Jag har inte bloggat på ett tag men nu har jag börjat igen på länge 🙂 Så det går absolut att ställa frågor till mig via bloggen och i fortsättningen kommer jag även svara betydligt snabbare.

Det här med matematik är ett intressant ämne. Jag läste nämligen i Tony Attwoods bok något i stil med att många med asperger antingen är väldigt duktiga på matematik eller har svårt för matematik. Själv har jag faktiskt aldrig varit intresserad av matematik. Däremot hade jag väldigt lätt för matematik i låg- och mellanstadiet och fick alltid väldigt bra betyg utan att anstränga mig något. Jag tyckte att allt var alldeles för lätt och soklart och jag förstod mig redan på procenträkningen i ungefär 7-årsåldern och när läraren började undervisa om hur man räknar procent när jag var 12 och gick i sexan så hade jag ju förstått för länge sen hur det funkade och hur man räknade i procent. Men jag tyckte aldrig att sånt var intressant utan jag förstod bara sånt naturligt.

Sen hände något på högstadiet som gjorde att mina betyg i matematik plötsligt sjönk. Plötsligt började vi läsa till exempel om y- och x-axel och jag har väldigt svårt för att tolka bilder och grafer. Jag orkade inte anstränga mig och lära mig hur sånt fungerade. Jag förstod ingenting och orkade inte ens försöka förstå. I gymnasiet sjönk mina betyg i matematik ännu mer. Jag lyssnade aldrig på lektionerna och gjorde inte läxor och det var på håret att jag skulle fått underkänt i matematik i studentexamen.

Som sagt så har jag svårt för matematik vilket jag haft som jag fyllde 13 och började sjuan. Jag vet inte om det beror på att jag är ointresserad och orkar inte sätta mig in i ämnet eller om jag har svårigheter att förstå matematik. Ingen aning. Men något är det iaf som gör att matematik är svårt för mig.

Jag vet inte riktigt hur man löser matematiska problem i ord och bilder men kan det kanske handla om att du är extremt duktig i matematik och därmed instinktivt förstår hur man löser matematiska problem kreativt och på många olika sätt? Eller jag kanske är helt ute och cyklar.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *