Kategorier
Paulas blogg

Mobbing i skolan, del 2

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Igår skrev jag ett inlägg om mobbing och Aspergers syndrom, och idag fortsätter jag skriva om ämnet. Precis som jag skrev igår så sa en psykolog till min mamma att hon inte behövde oroa sig för att jag var mobbad för barnen skulle enligt henne aldrig bli påverkade av det senare i livet. Enligt min mamma var detta den allmänna föreställningen i Finland i början av 90-talet, och media började ta upp frågan först några år senare. Då hade man nämligen förstått att mobbing i själva verket påverkar offren mycket mer än vad man tidigare trott.

Jag har den senaste tiden börjat förstå att jag verkligen haft tur eftersom jag inte känner mig påverkad av mobbingen längre (medges bör dock att jag fick gå i ett par år i terapi i vuxen ålder). Med tanke på att jag blev mobbad så systematiskt och inte bara av några enstaka mobbare utan det var nästan hela klassen som mobbade mig är det inte alltid självklart att man lyckas komma över det. Alla före detta mobbingsoffer har inte samma tur som jag, och de lider fortfarande mycket. Därför är det mycket viktigt att det finns nolltolerans mot mobbing i alla skolor.

Om ett barn blir mobbat så ska man någonsin tvinga barnet att gå till skolan om han eller hon inte vill. Varför? Jo, genom att tvinga barnet till skolan signalerar man till barnet att mobbingen är okej. Visst, man har kanske förklarat för barnet att mobbarna gör fel, men tvingar man barnet till skolan ändå så stämmer inte handlingarna överens med vad man säger.

Själv kände jag en enorm ångest inför skola n, men när jag sa att jag inte ville gå till skolan så fick jag till svar att det var skolplikt i Finland. Och om jag vägrade så skulle kanske socialen omhänderta mig och fosterfamiljen skulle tvinga mig att gå till skolan. Eftersom jag var livrädd för att bli omhändertagen av socialen, hade jag inget annat alternativ än att fortsätta gå till skolan. Ångesten jag kände var så stor att jag funderade på självmord men vågade inte sätta planerna i verket. Nu efteråt är jag tacksam att jag inte kom i kontakt med någon som också hade självmordstankar, vem vet vad vi hade hittat på.

Så mitt råd till alla föräldrar, oavsett om barnet har Aspergers syndrom eller ej: ta barnet på allvar om barnet säger att han eller hon inte vill gå till skolan. Det behöver inte vara så att barnet är mobbat, men i annat fall är det förmodligen något annat i skolan som framkallar barnet ångest. V i vuxna som mår dåligt har en möjlighet att sjukskriva oss från jobbet alternativt byta jobb, och barn måste ha samma möjlighet. Ta alltid reda på orsaken till barnets skolvägran!

37 svar på ”Mobbing i skolan, del 2”

systematisk mobbning går väldigt sällan över utav sig själv hur som helst särskilt om det pågått i flera års tid vart man än hamnar att alltid vara hackkyckling den som är felande länken och så fort något är eller blir fel då kollar alla snabbt på den som är hack kyklingen jag blev mobbad ifrån första året i grundskolan ända upp i gymnasiet .. högstadie präglades utav misshandel knivbråk slagsmål kris samtal som inget gav skolk ssamma sak i gymnasiet i rättvik i norrköping i köket på internaten jag fick jämt skulden så fort något var fel stökigt grisigt nersölat odiskat allt … i norrköping gick mobbningen så långt så man slängde in en odiskad smutsig diskborste på mitt rum på internatet tror du skolan och lärarna gjorde något åt det ?? … samma jävla skola och samma jävla lärare som inte brydde sig när jag nästan blev inlagd för depression självmord pga feijah då jag hämtades utav polisen och skjutsad till akutpsyk där dagen efter ”nämen det här har inte hänt liksom” samma lärare som plockade in mig på förhör med gestapometoder tills mina tårar sprutade och tjejen i fråga sprang runt benen på mig och tills sist sa sista året ”skit i sofia hon är ingen bra tjej!” ja det var ju dags att säga eftersom dom vet att hon medvetet ljuger och visste vad jag hade fått för konsekvenser redan då pga henne i mitt liv sen så bara för jag råkar spy en gång efter en kväll på stan 1 öl vi åker taxi tillbaka då beskylls jag för att jag inte kan hantera alkohol och dricka och sköta det snyggt och stängs av 1 vecka ….alkoholfri policy på skolan ja visst vad synd teatereleverna söp och festa så det stod härliga till då liksom …………

Jag hoppas att du får hjälp att bearbeta dina upplevelser av en bra psykolog så att du kan gå vidare i livet om du inte redan har gjort det. För det värsta med det du har gått igenom är nog hur det har format dig som människa. Händelserna i sig tillhör ju det förflutna.

jo så sant så tråkigt nog så bär jag alla sakerna inte bara en sak för sig antingen har du aspergers och döms ut stämplas för det eller så är du utav annan etnicitet och döms ut stämplas för det eller så blir du det för du har så häftigt beteende och humör i mitt fall så har jag ALLA sakerna som ligger till grund för mitt mående och så som det ser ut idag … dom flesta förstår nog att när man bara blir ombedd att prata berätta något jämt för personer som bara lyssnar halvt sen avbryter en och kör över en med egna argument åsikter och synpunkter hela tiden för man tror sig ha så rätt man ska lyssna på men man får inte det tillbaka … att så mycket annat ska styra hur något ska skötas

Jag vet inte hur mycket ditt häftiga humör ställer till det för dig, men om det är ett problem så funderar jag på om det skulle finnas någon medicin som skulle kunna hjälpa dig? Nu har du kanske redan diskuterat detta med din läkare, men om du inte gjort det så tycker jag att du kan ta upp frågan!

Svara

Ja, tyvärr går det sällan över utan någon utifrån måste ingripa. Vad tråkigt att höra att du också var mobbad, kan tänka mig att det var traumatiskt 🙁 Hoppas du fått bra hjälp i vuxen ålder för att bearbeta det du varit med om!

Svara

man kan alltid hoppas jag har inte fått den rätta tillräckliga hjälpen jag borde ha fått för länge sen .. hadejag det hade mitt liv varit annorlunda idag jag hade mått bättre … ibland känns det som om psyk inte tar mig på allvar . sen nonchaleras jag utav rättsväsendet pga fördomar okunskap etnicitet könet humöret beteende och saknar skriftlig bevisning i dom situationer jag befinner mig i att jag har depression självmordsbenägen mår dåligt haft att göra med väldigt fel tjejer som är psykopater som överdriver situationen som inte kan känna empati dvs ångest skam dåligt samvete över sina egna handlingar gentemot mig och skyller allt på mig för jag är annorlunda …. tjaa vi får la se vad som händer avskedsbrev är skrivna så vi får la se hur länge jag orkar slåss …

Du får försöka anpassa dig till andra människor och samhället så mycket att du undviker rättsväseendet och kvinnor som är dåliga för dig gäller det att inte anpassa sig efter utan att passa sig för.
Jag hoppas verkligen att du försöker få hjälp så du inte är ensam i den situation som du beskriver. Suicidtankarna tycker jag definittivt att du ska diskutera med en bra psykolog så du får hjälp att komma på andra tankar.

of course ja bara man hade tur hitta någon som är så pass duktig att fatta … i v-ås verkar resurserna vara åt helv … missbruks enheten hjälper mig inte för dom anser inte att jag har missbruks problem vuxen psyk sätter mig bara på mediciner samtalen jag behöver eller så är typ 1 gång då och då och det kan dröja långa perioder innan nästa samtal och under den tiden ska jag klara mig själv eller så för att få dom dagliga samtalen och så ja då är stödboende eller gruppboende alternativ för då finns personal ofta men et är ju inte deras sak att jobba på med ju det ingår ju inte i deras arbetsbeskrivning och då skickar dom ju tillbaka mig sen skickas jag till dom eller till Habiliteringen här i stan och man lägger ansvaret för att jobba på med hjälpa mig på varann för mg känns det mer som man skickas runt runt …

Jag instämmer med Mats: du är inte ensam i din situation, så jag hoppas också att du försöker få hjälp! Jag vet att alla psykologer inte är bra, men jag har själv haft turen att träffa bra psykologer i vuxen ålder. Men i Västerås-området känner jag tyvärr inte till några psykologer. Du kanske kan fråga någon på din dagliga verksamhet om de vet något?

Du skriver att du t om skrivit avskedsbrev, och bara det är ett tecken på att du är allvarligt deprimerad! Och det låter riktigt allvarligt. Om du berättar det för psykologer, hoppas jag verkligen att de tar dig på allvar. Sedan kan du fråga om det finns möjlighet att få flytta till ett HVB-hem och få vård. Tyvärr är det ofta så att kärleksförhållanden inte brukar fungera i längden om man är deprimerad, det är många som gjort den erfarenheten. Du får bestämma själv hur du vill göra, men jag tycker att du ska prioritera att bli frisk från din depression just nu istället för att fokusera på att träffa en tjej. Tänk om du får hjälp och börjar må bra, då kanske du kommer att träffa någon jättetrevlig tjej i framtiden som du blir tillsammans med 🙂

Jag vet att du är allvarligt deprimerad, och det är inte så lätt att orka skaffa hjälp när man mår så dåligt som du gör. Det är inte så konstigt att du inte vet hur länge du kommer att orka slåss. Har du någon som kan hjälpa dig? En godman kanske? En godman skulle kunna hjälpa dig att få bra vård.

Svara

jo jag har ju det men tyvärr så känns det mer som att man ”har erfarenhet” som man kör med för att argumentera och kör över mina argument .. vilket är tråkigt då man kanske skulle fundera på att det FINNS faktist en ANNAN sida tyvärr så enligt MIN erafrenhet så är så många låsta till en sak ett sätt för man är så van vid att jobba på det sättet den vägen och anser att det är så det ska göras …och verkar ha svårt att tänka efter

” Tyvärr är det ofta så att kärleksförhållanden inte brukar fungera i längden om man är deprimerad, det är många som gjort den erfarenheten. Du får bestämma själv hur du vill göra, men jag tycker att du ska prioritera att bli frisk från din depression just nu istället för att fokusera på att träffa en tjej. ” … andra som påpekat också jag förstår vad man menar med det men vad man missar är att det är svårt tro hoppas lita på någon tjej för mig i mitt fall jag är så överbevisad negativt om allt som sägs insidan inte storlek som räknas mm finns någon för alla det är så lätt … så varför blir då jag så himla dåligt behandlad utnyttjad sårad lekt med och vilselett lockad att tro hoppas på något som aldrig ens är en sak en tjej själv bryr sig om prioriterar tar steget själv visar framfötterna visar intresse engagemang i … och säger saker som är fel konstiga … det är antingen det ena eller det andra och dåliga förklaringar och argument som jag sagt tjejer har alltid varit elakast emot mig .. i flera års tid börjar med *dalkullan och det rullar på med 3-4 andra sen den nuvarande och en efteråt det är alltså 5-6 st tjejer vi talar om här …. som haft samma mönster samma beteende emot mig gjort sagt samma saker visat samma signaler som är fel gentemot mig …

Jag har tolkat det som att du verkligen vill träffa en tjej, och det var därför jag skrev att jag tyckte att du borde fokusera på att bli frisk istället. Jag förstår att du har svårt för att lita på tjejer eftersom du mår dåligt och har dåliga erfarenheter. En bra psykolog skulle kunna hjälpa dig att förlåta, gå vidare och fokusera på framtiden. Det är ju viktigt att du kan lita på en tjej den dagen du påbörjar ett nytt förhållande för annars kan inte ett förhållande fungera. Tillit är bland det viktigaste som måste finnas i ett förhållande.

Svara

ja det vill jag ju någon med omtanke ärlighet omtänksam värme humor hjärtat på rätta stället som fattar hur man beter sig emot och behandlar en trasig kille som mig dessutom det jag bär på gör saker och ting svårare också att vänta härda ut med en del tycker jag ska släppa helt utan vidare ragga och andra säger jag ska jobba mer med mig … jag vill gärna båda sakerna och samtidigt inte eller så att säga bara vända allt ryggen starta om på nytt glömma det här .. hitta någon leva livet må bra skratta en framtid tyvärr kan jag inte det så djupt som saker sitter och när det är så dålig hjälp jag får ifrån psykvården sen också att jag stämplas trampas på diskrimineras och kränks utav vissa områden och vissa personer som påstår man kan sin sak har erfarenhet bla bla bla ….. men hur ofta har man med någon som har Aspergers att göra hur ofta handlar det om någon som har ett bra öppet klokt förnuftigt logiskt tänkande och bra detaljseende som kan förklara diskutera saker och ting och/eller med personer som lider utav något pyskiskt fel som blockerar möjligheten att visa empati och inte har ett samvete över sina egna handlingar vad man själv gör säger hur man beter sig och behandlar någon och inte kan förklara själv varför eller göra rätt för sig

Jag tycker att du ska börja tänka på nya förhållanden den dagen du har släppt allt du tidigare varit med om. Just nu är du väldigt arg och du känner dig trasig. Det är inte lätt att ha ett förhållande, och det finns ingen garanti för att förhållandet kommer att fungera. Ibland blir man lämnad, och ibland måste man lämna. Om man redan är trasig från början pga tidigare erfarenheter, kan det kännas väldigt traumatiskt om förhållandet tar slut. Så jag tycker att du ska ta det lugnt just nu med tjejer, speciellt med tanke på att du inte kan lita på dem. Men du väljer själv hur du vill göra!

Tillit är bland det viktigaste som måste finnas i ett förhållande.

Jag håller med. Jag hade lagt ner alla försök att få en relation att fungera med en tjej som jag inte känner tillit till.

Jag inbillar mig att man lättare söker sig till människor som mår dåligt om man själv mår dåligt vilket knappast bådar gott. Samtidigt så kan man vara ett stöd för varande om man mår dåligt vilket är bra men då gäller det att man mår dåligt för varandra på rätt sätt.
Jag träffade en tjej en gång när jag mådde dåligt under en period och hon var fel tjej för mig. Jag tror så här i efterhand att hon såg mig på något sätt för att jag mådde dåligt dvs att människor som inte är bra för en har en tendens att pejla in en med radarn.

så sant så det är så det är och det blir ett ekorrehjul man springer runt i men en bedragare brukar ha svårt att göra rätt för sig stå för sina egna handlingar och ljuger särskilt om det handlar om bedragare som har något psykiskt och som är som en parasit på en bara tar inget ger smyger som katt runt gröten förklarar otydligt dåligt och säger saker som får ett att ”eh vaa! ? har du lyssnat på dig själv vad du säger eller ..!?” och blir ofta sur och snäsig alt elak och grinig när man kommer för nära sanningen något jag aldrig kommer förstå är att om man har fattat att man ser igenom EN lögn .. varför då fortsätta ATT ljuga för … en lögn en gång men sen måste man ju ljuga igen för att täcka upp den första lögnen och så vidare tills slut så är det så mycket oklarhet otydlighet och lögner i omlopp så allt är bara en förvirrande jävla soppa utan slut

Jag tror det är viktigt att lära sig att identifiera vilka människor som har en positiv inverkan och vilka som har en negativ inverkan på ens liv. Sedan gäller det att hålla sig borta från de människor som har en negativ inverkan på en. Det är svårt att förändra människor. Om tjejen beter sig så som du säger så tror jag att du ska söka dig till andra tjejer istället för att försöka få den tjejen att ändra sig.

vad jag talar om är man skiter typ helt i vad jag har mina argument poänger och åsikter hur jag tänker tolkar något och förklarar så detaljerat djupt gående att säga man döms ut som ett freak jag har fel tänker fel tolkar kopplar förstår fel jämnförbart med ringaren i notre dam hur quasi förtrycks fryses ut nonchaleras eller som skönheten och odjuret skönhet finns inom oss alla kärleken går efter hjärtat insidan … ändå lever vi i en värld ett samhälle som är iskallt förtryckande ytlig fördomsfull rasistisk kränkande dömande förödmjukande stämplande särskilt om man inte är innanför ramen för det som är normalt och accepterat dvs dom sk normerna ..

Ja, tyvärr finns det alltid människor som dömer ut oss som är annorlunda, vilket är tråkigt 🙁 Men jag vet att du är deprimerad, och när man mår så dåligt som du gör, har man en tendens att endast se det som är negativt. Vilkte inte är så konstigt alls för det ingår i depressionen. Det finns dåliga människor i den här världen, men det finns även bra människor, vilket man har svårt för att se när man är deprimerad! Jag tycker att du ska fråga personalen på din dagliga verksamhet om de kan hjälpa dig att hitta en bra psykolog. För det som du skriver låter oroande, jag vet att du inte mår bra alls!

Svara

tråkigt nog nu så har jag tröttnat så förbannat enormt på den här skicka runt karusellen och inte tas på allvar så jag har vidtagit åtgärder och sökt hjälp på egen hand iallafall försökt …”preventell.se”

Vad bra att du sökt hjälp på egen hand! Jag förstår att samtalskontakt 1 gång då och då inte räcker för dig, du mår ju dåligt och du verkar behöva mycket mer hjälp en så. Det är ju jobbigt när man skickas runt 🙁

Svara

ja precis men det verkar knappast vara något som man förstår … hade den hjälp jag fått hititills varit något verkligen varit bra och hjälpande ja då hade jag inte mått så här alls och jag hade kanske ev kunnat släppa taget gått vidare tyvärr så är det svårare att släppa för mig än det ser ut för och låter också eftersom det är jag som får bära ansvaret ta förluster och konsekvenser för dom där tjejernas beteenden lögner undanflykter och svek som dom utnyttjar leker behandlar mig och lockar sen anmäler .. det har begåtts så många slarvfel när det gäller saker och ting och man har gjort SÅ enorm diskriminerande kränkande bedömningar om mig som person trampat på mig skitit fullständigt i mig mina känslor mitt mående eller att jag varit inlagd men det är ok skydda tjejer som springer runt otrogna leker lockar ljuger bedrar sårar utnyttjar som ljuger om våldtäkt som går att bevisa dom ljuger …det är ok som målar upp en värre situation än det egentligen är och hävdar man är rädd osäker otrygg vilket jag vet är mer för man inte vågar göra rätt för sig gentemot mig och erkänna sin dynga och att man behandlat mig väldigt fel och illa

Vad bra att du fått en bra advokat för bara han kan hjälpa dig med det här! Precis som Mats skrev till dig så är det ofta så att man har en tendens att dra till sig fel sortens människor när man mår dåligt. Förut när jag mådde dåligt, kände ”fel” sortens människor på sig det och jag blev ofta utnyttjad. Men det var länge sen det hände. Därför är det viktigt att du söker hjälp.

Tack för dina mejl förresten, jag har läst dem nu! Tyvärr har jag ingen möjlighet att påbörja privat mejlväxling med människor för jag får hundratals mejl hela tiden från mina bloggläsare och människor som läst min bok eller hört mina föreläsningar, och min tid och ork räcker inte för mejl. Men jag läste din förklaring och förstår vad du menar. Om du inte har en godman, tycker jag att du borde försöka få en för en godman skulle kunna slåss för dina rättigheter.

jo den advokat jag har nu är avsevärt bättre än den förra som klantade till överklagan jag gjorde jag har en förvaltare hon är bra hon lugnt ingen fara jag bara skrev en lite mer detaljerad förklaring iom mailen du förstår nog hur dålig jag mår och för sorts tjejer jag har haft att göra med eller varför jag har svårt att hålla känslorna och så i shack mm och då har jag räknat in allt jag hört under åren som gått med och tyvärr så är det ju så man dras till fel personer ja det är som ett ekorrehjul man springer runt i men att bryta beteende mönstret för en själv på egen hand kan vara svårare än man tror särskilt om man är väldigt svårt djupt nerbruten inombords också och inte fått tillräckligt rätt hjälp att bearbeta och jobba med sig själv saker och ting för att släppa gå vidare eller att sanningen kommer fram om vad som verkligen har varit och hänt något som är klart är det är inte allt jag berättar på psyk heller för det har mer och mer sista tiden känts som att jag bara lämnas ensam på egen hand med mediciner och att man fördelar och lägger över jobbet att hjälpa mig bearbeta på andra enheter och andra områden och man verkar inte förstå jag nog behöver läggas in på beroendeklinik eller missbruksklinik en period … särskilt med tanke på hur jag mår och att jag har så lågt självförtroende dålig självkänsla näst intill helt saknar insikt i mitt egna värde och är så otrygg ostabil osäker pga många olika faktorer ..

Du borde också få hjälp med din dåliga självkänsla om du får vård på ett HVB-hem. Och om man har dålig självkänsla och dåligt självförtroende, kan det vara svårt att få förhållanden att fungera, och det kan också göra att man omedvetet söker sig till fel sorters människor. Jag håller med Mats om att du borde försöka identifiera vilka slags tjejer du passar ihop med och hålla dig till dem. Det går inte att ändra på andra människor, så om tjejen är dålig, är det bäst att försöka hålla sig borta från henne. Det går aldrig att ändra på någon annan än sig själv!

jo det är sant .. vilket jag vet vad som ändå är konstigt då att jag ska tydligen besvara deras sätt att vara på för att passa för dom .. dvs lydig ge och hålla med huka mig för krav men när jag säger ifrån då är jag inte lika kul att ha att göra med när man så att säga förlorar kontrollen över hur man styr mig beter sig emot mig behandlar mig men när jag lärt mig hur det egentligen är …”Och om man har dålig självkänsla och dåligt självförtroende, kan det vara svårt att få förhållanden att fungera,” vet jag också men då är det fortfarande lika fel att försöka uppmuntra mig till något att försöka locka mig till att tro hoppas på något som man inte bryr sig om att stå för och prioritera själv eller visa framfötterna visa eget intresse och engagemang till visst är det på en själv att jobba på det bara man har rätt hjälp förutsättningar att jobba med så men man ska inte uppmuntra någon att tro hoppas på det .. för ingen får bra självkänsla och bra självförtroende, blir en stabil trygg självsäker person om man bara får undanflykter lögner och svek hela tiden och löften bryts

nej det vet jag ju själv … är alltid tur jag har min lilla svarta 4 benta tjockis ^^ som ska jama och få damp och tigga mat (Y) men sen att JAG VET det själv är en sak också är synd att andra runt om inte verkar se förstå det …dvs psyk HAB och rättsväsendet faktum är jag kan inte förstå att det är ok att ljuga om allvarliga saker som våldtäkt och att det inte tas på allvar att kolla upp heller … det är min erfarenhet utav det

Nu vet jag inte varför du har haft problem med rättsväsendet och varför du har en advokat, men det är verkligen inte okej att ljuga om våldtäkt! Och det skulle nog de allra flesta hålla med om.

Svara

ja precis det är ingen normal sak att ljuga om ..att jag har advokat och strul med rättsväsendet har och göra med vad dom där har anmält mig för hur dåligt arbete man gör för att utreda sanningen och sen pga innehållslösa diskriminerande grunder och fördomar okunskap fäller mig helt utav tvivel man går helt på vad dom där tjejerna säger och påstår .. och jag fälls enbart för jag är kille inte ser svensk ut humöret beteendet och vill ha svar på saker och ting som dom lovar eller varför dom ljuger som jag sagt jag har haft att göra med väldigt fel tjejer som är psykopater alt personlighetsstörda borderline eller bipolär ..

om du kollar din mail så har du fått ett mer beskrivande tydligare svar där som jag inte vill skriva här ….

Ja skriv inte för mycket om det här om det nu blir rättegång. Det kan vinklas mot dig oavsett om du är skyldig eller oskyldig.

till all lycka så har ingen där koll på att jag följer paulas blogg .. sen så spelar det ingen roll hur skyldig oskyldig jag är för jag får ändå oavsett ta smällen … vad jag har att komma med berätta det skiter man i bryr sig inte om och tar inte på allvar .. utan dömer ut mig på förhand stämplar … -.- tar målsägares parti pga kön och etnicitet som man ljuga hur man vill manipulera .. är ju tur man fått igenom klagan på högsta ort …

dom flesta som förstår vad en våldtäkt är och innebär för något för den som drabbas utav en sån sak och som förstår hur fel det är förstår också hur det känns att bli anklagad för något sånt medvetet felaktigt också såren mående personligheten livet allt påverkas och skadorna man får kan sitta djupt också dom psykiska är också värre svårare att bearbeta än dom fysiska kanske därför våldtäkts offer eller personer som anklagas för det mår så dåligt under så lång tid och riskerar få självskadebeteenden och risk för självmord med … i mitt fall så är det tyvärr så och att jag känner mig hemsk dum äcklig aldrig räcker till duger för någon eller något och att allt är bara mitt fel …är nog inge konstigt eftersom jag inte tas på allvar blir sedd förstådd och blir avfärdar ignorerad utdömd som bakom flötet dum i huvudet pga min aspergers etnicitet kön sam humöret beteendet för ja saker och ting händelser har ju verkligen traumatiserat och format mig

förtryck nonchalans att inte tas på allvar köra över någon döma ut någon som något man inte kan förklara eller grunda något på på ytlighet fördomar okunskap tro sig veta bäst påstå sig man har erfarenhet vet så väl det är lika väl mobbning det med ju att trampa på någon annan ungefär som i skolan med utfrysning tyst mobbning psykisk mobbning hävda att någon är något pga etnicitet eller kön också mobbning ju om man tänker på det förstås samhället har mycket kvar att lära om vi ska ha ett samhälle där alla är värda lika mycket alla har samma chans till saker och ting bli sedda förstådda tagna på allvar det är för mycket ytlighet könsrollsmässigt tänkande krav som är så fel och lever man inte upp till dom så är man inte värd besväret att tas på allvar bli sedd förstådd osv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *