Kategorier
Paulas blogg

Min bok kommer att bli publicerad på engelska!

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Nu har jag äntligen skrivit på ett kontrakt för att få min bok På ett annat sätt: mina erfarenheter av Aspergers syndrom – ett autismspektrumtillstånd att bli publicerad på engelska. Den kommer att komma ut på engelska någon gång under 2015. Jag är jätteglad för det har varit min dröm sedan länge att nå ut till en publik utanför Norden! 🙂

Det är jag själv som har gjort översättningen till engelska, och boken finns ju sedan tidigare på svenska och finska, även dessa versioner har jag skrivit själv. Dessutom kommer boken komma ut på arabiska snart, men eftersom mina kunskaper i arabiska är mycket dåliga, kan jag tyvärr inte göra översättningsjobbet själv.

Jag är glad att boken även kommer att spridas till arabländer eftersom jag hörde att de knappt har böcker på arabiska som beskriver Aspergers syndrom eller autism ur ett inifrånperspektiv. Jag föreläste ju om mitt liv med Aspergers syndrom i Kuwait i november, och jag hoppas på att få ännu fler föreläsningsförfrågningar till arabländer när min bok kommit ut.

Förut började jag även översätta min bok till tyska, men jag var tvungen att ta en paus från översättandet eftersom föreläsningarna och bloggen har tagit så mycket energi från mig. Men när jag blir lite piggare, kommer jag definitivt fortsätta översättningen! Nu när min bok kommer att publiceras på engelska, har jag blivit ännu mer motiverad att fortsätta den tyska översättningen. Och jag kommer definitivt göra det den dagen jag har mer ork igen! 🙂

DSCN126420140815_121519-1

18 svar på ”Min bok kommer att bli publicerad på engelska!”

Stort Grattis Paula, så fantastiskt kul! Och väldigt imponerande att du själv gjort översättningsarbetet till flera språk.

Mycket glädjande att höra!
Det kommer att hjälpa många!
Ett viktigt jobb du gör!
Låt det ta den tid det tar för du behöver även vilan!

Jag hoppas det också, Emma! Det skulle vara roligt om du kunde läsa min bok. Tyvärr är det inget som jag kan påverka om den kommer att komma som digital e-laddning eller ej för det är endast förlaget som bestämmer. Mitt finska förlag Finn Lectura gjorde ju bedömningen att det fanns tillräckligt mycket efterfrågan för e-böcker, men Sivart Förlag verkar inte ge ut det som e-bok. Däremot vet jag inte hur det kommer att bli med den engelska versionen.

Svara

Nej jagvet att du inte kan påverka, tyvär kan jag inte finska men jag hoppas värkligen den kommer som e ladning på engelska, troligtvis gör den det, engelska är ju ett så pass brett språk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *