Kategorier
Paulas blogg

Idag firar jag 3 år som anställd hos Misa Kompetens

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Idag är det den 1:a september, vilket betyder att jag började min anställning hos Misa Kompetens för exakt 3 år sedan. Det var nämligen den 1: a september 2016 jag blev anställd. Det känns helt otroligt att tiden har gått så här fort, och jag trivs väldigt bra.

Har föreläst i snart 11 år nu

Dock var jag inte ny i föreläsandet när jag blev anställd hos Misa Kompetens: jag har föreläst om Aspergers syndrom ända sedan 2008. Innan Misa Kompetens kom in i bilden var jag anställd på Ågesta Folkhögskolas informatörspool, men när folkhögskolan la ner föreläsarpoolen var jag helt egen. Jag startade aldrig eget företag eftersom jag kände att det skulle innebära alldeles för mycket pappersarbete, men däremot lät jag ett bolag fakturera mina kunder mot att de fick behålla en viss andel av föreläsningsarvodet.

Problemet med att arbeta självständigt

Problemet med att arbeta helt självständigt var att jag fick boka alla föreläsarresorna och -boenden själv, vilket jag upplevde som jobbigt. Dessutom hade jag inget arbetsbiträde att bolla frågor med. Ibland får jag exempelvis lite annorlunda föreläsningsförfrågningar, och arbestbiträdet kan hjälpa mig med prissättningen. Därför är det guld värt för mig att få vara anställd hos Misa Kompetens och få stöd från dem.

Vidare kan arbetsbiträdet hjälpa mig med att inte ta ut för mig för mycket och våga sätta gränser när det finns många åhörare som vill få mig att köpa deras produkter eller tjänster alternativt få mig att marknadsföra dessa, omvända mig till någon specifik religion eller gå på dejt med mig. När sådana saker inträffar kan jag bolla idéer med mitt arbetsbiträde så att jag vågar säga ”nej” på ett trevligt men bestämt sätt.

Hunnit med en del spännande under Misa Kompetens-tiden

Under min tid hos Misa Kompetens har jag haft flera spännande uppdrag. Vissa föreläsningar jag genomfört har varit för återkommande stamkunder, men annars har jag under Misa Kompetens-tiden hunnit föreläsa på många spännande ställen såsom Finlandsfärjan, Norge och Danmark för att nämna några. Och sedan har jag såklart även föreläst vid flera tillfällen i Sverige och Finland!

Dessutom har jag hunnit vara moderator på ett par konferenser, vilket är lite annorlunda mot att föreläsa. Jag har med andra ord hunnit med en del under Misa Kompetens-tiden och det är även en del spännande uppdrag på gång! I övermorgon tisdag kommer jag exempelvis föreläsa för studerande på en arbetsterapeututbildning, vilket blir spännande.

Här är en bild på Misa Kompetens-gänget i Hjo där vi spenderade några dagar tillsammans i januari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *