Kategorier
Paulas blogg

Hurra för 1000 inläggsjubileum

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Hej på er! Idag får ni ett extrablogginlägg av mig trots att det är helg och jag inte brukar posta blogginlägg på helger och röda dagar. Men när jag loggade in på bloggen nyss, upptäckte jag att jag i skrivande stund har postat ett tusen blogginlägg sedan bloggen startade. Alltså prick 1000, varken mer eller mindre! Jag blev chockad över att det är så många att jag ville fira 1000-inläggsjubileet genom att posta ett extrainlägg så här på en lördag och berätta det för er 🙂

Bloggen är inte skriven i dagboksform

När jag berättar för andra människor att en av mina arbetsuppgifter är att driva en blogg, tror många att jag bloggar om mitt liv på samma sätt som andra bloggare gör i stil med: ”Idag fikade jag på Espresso House med en kompis och beställde en örtte” och sedan fotar mig själv med kompisen och teet. Men som ni vet är inte den här bloggen den typen av blogg där jag beskriver min vardag i dagboksform utan bloggens endast syfte är att informera om livet med Aspergers syndrom och autism, inte om mitt liv som privatperson.

Skriver aldrig om saker jag shoppat

Visst, om jag har gjort något extraspeciellt någon dag och exempelvis är glad för att semestern har börjat, kan det hända att jag delar med mig av det på bloggen och postar en bild på mig själv sittandes vid vatten, men den typen av blogginlägg är ytterst sällsynta. Dessutom fotar jag till skillnad från många andra bloggare aldrig kläder och smink som jag köpt för det är ju inte syftet med min blogg.

Fick en annan typ av läsarskara

Innan jag startade bloggen 2013, blev jag varnad för att många läsare skulle tappa intresset direkt eftersom de aldrig skulle få mode- och sminktips på min blogg och dessutom skulle de få se ytterst få bilder på mig. Men resultatet blev totalt tvärtom! Min blogg har många läsare, men förmodligen inga 20-åringar som vill ha modetips utan personer med egna autismdiagnoser och deras anhöriga, även mor- och farföräldrar. Jag blev positivt överraskad över att upptäcka att det fanns både plats och intresse i bloggvärlden för den här typen av en otraditionell blogg!

Kom hem till Stockholm med Finlandsfärjan

Annars börjar min semester lida mot sitt slut. Onsdagen den 8:e januari blir min första arbetsdag efter julledigheten. Igår morse kom jag hem till Stockholm efter ett par veckor i Finland där jag firade jul och nyår hos mina föräldrar. Det blev en färjeresa med Viking Line, och som vanligt roade jag mig genom att titta ut på vatten.

Eftersom måndag är en röd dag, kommer jag inte posta något nytt blogginlägg då utan det kommer att bli på tisdag. Trevlig helg, vi hörs på tisdag igen 🙂

Vy från Viking Line

4 svar på ”Hurra för 1000 inläggsjubileum”

Hej Paula! Har inte kommenterat på ett tag nu (och inte läst heller) pga att jag genomgått en period där jag inte mått så bra och har varit tvungen att fokusera på annat. Jag hoppas det är på väg åt rätt håll, men jag vet inte riktigt ännu.
Grattis till 1000 inlägg! Jag tycker definitivt det finns plats för bloggar som din – den är mycket intressantare än många andra.

Tack så mycket! Det är inte speciellt kul, men jag jobbar på det. Jag tror att jag helt enkelt behöver lite mer stabilitet i vardagen för att må bra, och jag har inte riktigt känt det på sistone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *