Kategorier
Böcker om autism och asperger Paulas blogg

Här finns min debutbok att låna

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Åhörarna på mina föreläsningar frågar mig ibland var min debutbok På ett annat sätt: mina erfarenheter av Aspergers syndrom – ett autismspektrumtillstånd finns att köpa. Tyvärr går den för tillfället inte att köpa på svenska utan endast på finska, estniska eller engelska. Den senaste upplagan har blivit slutsåld, och det kommer inte bli någon ny upplaga av Sivart Förlag. Kanske kommer en ny svensk upplaga bli utgiven av något annat förlag i framtiden, men än så länge går den svenska versionen av boken endast att låna på bibliotek.

Boken finns tillgänglig på ett flertal orter i Sverige, och på listan nedan har jag länkat till några större orter. Om du vill låna boken så kan du klicka på din ort i listan så kommer du till bokens sida på just ditt bibliotek. På sidan kan du se om boken finns inne eller reservera boken om den är utlånad.

 1. Stockholm
 2. Göteborg
 3. Malmö
 4. Uppsala
 5. Upplands Väsby
 6. Sollentuna
 7. Västerås
 8. Örebro
 9. Linköping och Norrköping
 10. Helsingborg
 11. Jönköping
 12. Lund
 13. Umeå
 14. Gävle
 15. Borås
 16. Södertälje
 17. Eskilstuna
 18. Halmstad
 19. Växjö
 20. Karlstad

4 svar på ”Här finns min debutbok att låna”

Den finns faktiskt som e-bok på finska! Jag vill gärna att en ny upplaga ska ges ut som en vanlig bok på svenska av något förlag, och förlaget ska då få välja om den också ska ges ut som e-bok eller inte. Men om jag inte hittar något nytt förlag som vill ge ut en ny upplaga av boken så får jag fundera på om jag endast ska ge ut den som e-bok.

Svara

Jag rekommenderar att alla som är intresserade av hur Aspergers syndrom kan yttra sig under uppväxten lånar och läser boken. Genom att läsa många berättelser om hur det är att växa upp med Aspergers syndrom så kan man nå en större förståelse för såväl de svårigheter som många människor med Aspergers syndrom har gemensamt som de saker som skiljer dem åt trots att de har en och samma diagnos.

Vissa bibliotek erbjuder människor som har svårt för att ta sig till biblioteken att få böckerna hemskickade istället. Mejla ditt bibliotek och fråga om de har möjlighet att skicka boken hem till dig. Tänk på att tjänsten finns för människor som av olika anledningar inte klarar att ta sig till biblioteket på egen hand. Men eftersom många människor med Aspergers syndrom har svårt för att åka kollektivt, röriga miljöer mm så kanske det underlättar om biblioteket kan skicka boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *