Kategorier
Stöd och insatser

Därför är det viktigt att ens boendestödjare har rätt egenskaper

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Igår hade jag boendestöd igen, och det var tjejen som jag hade valt ut som min nya boendestödjare som kom hem till mig. Jag hade träffat henne endast en gång och det var när hon var hos mig för första gången. Senare på samma dag hade jag meddelat hennes chef att jag hade valt ut den här tjejen men sedan åkte jag till Finland och därefter har jag haft annat på onsdagar. Därför har jag haft andra boendestödjare hos mig sedan min Finlandsresa. Men igår var det alltså äntligen dags för henne att påbörja sitt uppdrag hos mig på allvar!

Kände mig osäker

Det kändes som att det var evigheter sedan vi hade träffats sist så jag hade nästan glömt bort hur hon var. När det plingade på dörren kände jag mig därför smått nervös och osäker igen. Hade jag verkligen valt rätt? Men när jag öppnade dörren och hon stod framför mig var alla mina tvivel som bortblåsta. Hon var precis lika underbar som jag mindes henne och jag visste direkt att jag hade valt rätt!

Hade levt i kaos

Ända sedan jag kom hem från Finland hade jag levt i total oordning. Garderoben hade varit nermonterad sedan renoveringen och möbler skulle behöva hitta nya platser då hantverkarna hade menat att garderoben inte skulle få plats där den hade stått innan. Eftersom jag visste att allt skulle behöva flyttas men inte visste vart hade hela garderobens innehåll legat i soffan och på golvet i mitt sovrum. Jag hade ingen koll på var jag hade mina kläder och vad som var smutsigt och vad som var rent. Allt var minst sagt kaos!

Är fortfarande nöjd med henne

Boendestödjaren tog tag i kaoset med en gång. Hon mätte möblerna och avstånden i sovrummet noggrant för att försäkra sig om att allt skulle få plats: garderoben, bokhyllan, skrivbordet, soffan och sängen som jag inte skaffat än. Samtidigt som vi flyttade på möblerna och fyllde garderoben med kläderna som låg överallt i rummet passade hon på att dammsuga och damma ordentligt innan vi skulle ställa om möblerna. Nu går det att bo i mitt sovrum igen! Jag är fortfarande nöjd med mitt val av boendestödjare.

Viktigt med rätt boendestödjare

Jag kom att tänka på hur otroligt viktigt det är att ens boendestödjare har rätt egenskaper. I mitt fall behövs det någon som har lätt för att initiativ, orkar arbeta med ”tråkiga” sysslor som städning, har en känsla för ordning och ser vad som behöver göras. Någon som däremot endast behöver boendestöd av sociala anledningar tycker kanske inte att det är lika viktigt med en boendestödjare som är en fena på att hålla ordning men däremot någon som har en mycket varm personlighet och är lätt att prata med. Alla har olika behov!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *