Kategorier
Paulas blogg

Dags för slutkonferens för projektet Vägar till jobb

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Projektet Vägar till jobb har varit ett treårigt projekt vars syfte har varit att slå hål på myterna om Aspergers syndrom och autism, informera arbetsgivare och arbetsplatser runt om i Sverige om vilka fördelar det kan innebära att anställa en person med Aspergers syndrom samt att ge tips och råd när det gäller utmaningar.

Projektet har finansierats av Allmänna Arvsfonden, och jag har haft den stora äran att få delta i projektet tillsammans med de andra Aspergerinformatörerna Jill, Klara, Elin, Serena och Anders samt våra projektledare Ingela och Emma. Vi Aspergerinformatörer har åkt runt i hela Sverige till olika arbetsplatser (jag har bland annat varit i Skåne, Småland, Storstockholm och Norrland) och föreläst kostnadsfritt för arbetsgivare om vår funktionsvariation.

Men nu glider alltså det sista projektåret mot sitt slut, och därför vill projektet bjuda in er till slutkonferens på tisdagen den 29/9. Kostnaden för dagen är 300 kr, och sista anmälningsdagen för konferensen är den 4 september. I priset ingår lunch och fika samt ett exemplar av skriften ”Med Asperger på jobbet – Bli en bättre chef och kollega.”

Tyvärr kommer jag inte delta i konferensen. Anledningen till att jag inte kan delta är att jag endast arbetar på deltid, och jag har en lång föreläsningsdag precis dagen därpå. Eftersom jag inte klarar av att ha två långa arbetsdagar så tätt inpå varandra, är jag tyvärr tvungen att avstå från konferensen. Dessutom blir jag oerhört trött av alla slags grupparbeten och -projekt eftersom allt lätt blir rörigt i min hjärna. Därför är det mycket lättare för mig att föreläsa än att delta i konferenser.

Men trots att jag inte kan delta, hoppas jag att några av er tycker att konferensdagen låter intressant och vill anmäla sig till konferensen. Där kommer ni få träffa några av våra andra duktiga projektinformatörer 🙂

Aspergerinformatörerna

8 svar på ”Dags för slutkonferens för projektet Vägar till jobb”

Oj, nu såg jag att länken gick till filmen som handlar om projektet! Jag har aldrig sett filmen och nu när jag såg att min bild dök upp i skärmen tvivlar jag på att jag kommer att se den (hatar att se mig själv på filmer, och dessutom var jag förkyld när jag filmades;-)) Jag hade faktiskt helt glömt bort att jag hade medverkat i den här filmen! Men hoppas ni andra gillar den! 🙂

Svara

Haha! Jag vågar faktiskt inte avboka föreläsningar när jag är sjuk för det ser inte bra ut om man avbokar. Om det handlade om magsjuka eller influensa skulle jag naturligtvis avboka (vilke4t aldrig har hänt för jag brukar aldrig få influensa eller bli magsjuk), men om jag ”bara” är förkyld försöker jag köra föreläsningarna ändå. Som tur är brukar jag inte bli sjuk speciellt ofta 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *