Kategorier
Föreläsningar om Aspergers syndrom och autism

Vill du ha en föreläsning om autism i din hemkommun?

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Som många av er vet arbetar jag på Misa Kompetens som föreläsare, och mina föreläsningar handlar om Aspergers syndrom och autism ur ett inifrånperspektiv. Den senaste tiden har jag fått många frågor om mina föreläsningar, och många av er som läser min blogg vill gärna att jag kommer till era hemorter och föreläser. Jag måste säga att jag blir otroligt glad för att intresset för mina föreläsningar är så här stort och att ni är så många som vill höra mig föreläsa!

Idag tänkte jag berätta för er hur det fungerar när man bokar mig för en föreläsning om Aspergers syndrom. Jag föreläser på uppdrag, och det går att boka mig via kontaktformuläret på min hemsida. Misa Kompetens ska godkänna alla mina uppdrag, så när jag får en bokning slänger jag först ett mejl till min chef för att få ett okej från honom. Du som bokar mig ska stå för arrangemanget, det vill säga lokalen, marknadsföringen (om du inte har en specifik grupp exempelvis på din arbetsplats som du vill att jag ska föreläsa för) och biljettförsäljningen (ifall du vill att inträdet till föreläsningen ska kosta pengar) samt ansvara för att välkomna publiken. Du som bokar mig har fria händer att bestämma om föreläsningen endast ska vara till för exempelvis dina arbetskamrater eller om den ska vara öppen för alla intresserade samt om tillställningen ska kosta pengar eller inte.

Eter en genomförd föreläsning får du en faktura från Misa Kompetens för själva föreläsningsuppdraget, resorna till och från föreläsningsorten och övernattningen. Vissa kunder föredrar att själva sköta rese- och övernattningsbokningarna, men annars samarbetar Misa Kompetens med en resebyrå som gärna sköter allt kring bokningar. Om föreläsningen anordnas i Storstockholm tillkommer det inga rese- och övernattningskostnader i och med att jag bor i Stockholm. I Göteborgstrakten och städerna runt omkring (Borås, Vänersborg, Alingsås mm) brukar jag kunna fixa övernattning själv och då tillkommer det endast resekostnader till föreläsningsarvodet. Men utanför Stockholms- och Göteborgstrakterna kommer jag alltså även behöva övernattning.

Vill du gärna ha en föreläsning om Aspergers syndrom på din hemort men inte har möjlighet att stå för arrangemanget? Då kan du alltid försöka hitta en lokal aktör som exempelvis Autism- och Aspergerförbundet, Attention eller någon annan liknande lokal förening som du kan försöka engagera. Alla kommuner och stadsdelsförvaltningar i Sverige har även en anhörigstödjare som ibland anlitar föreläsare om olika ämnen för kommunens invånare, och dessa föreläsningar brukar dessutom ha gratis inträde för alla intressenter! Så om du jättegärna vill höra mig föreläsa men inte vet vilken aktör du skulle kunna vända dig till kan du alltid slänga ett mejl till anhörigstödjaren i din hemkommun eller stadsdelsförvaltning och tipsa om mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *