Kategorier
Föreläsningar om Aspergers syndrom och autism

Föreläsning om mitt liv med Aspergers syndrom den 19 januari

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

På lördagen den 26:e januari 2019 kommer jag föreläsa om mitt liv med Aspergers syndrom på Ringaby Gård utanför Örebro mellan klockan 15 och 17. Jag kommer att berätta allmänt om Aspergers syndrom och autism med utgångspunkten mina egna erfarenheter samt ge tips om bemötande. Precis som alltid kommer jag hålla en frågestund i slutet. Kostnaden för föreläsningen är 550 kronor inklusive fika. Sista anmälningsdag är den 20:e januari men det går naturligtvis bra att anmäla sig redan nu för att bli säkrad en plats! Anmälan görs till arrangören ringaby@hotmail.com eller till telefonnummer 0709600516. Hoppas vi ses! 🙂

4 svar på ”Föreläsning om mitt liv med Aspergers syndrom den 19 januari”

Kostnaden för föreläsningen är 550 kronor inklusive fika.

Jag tror du menar att kostnaden för föreläsningen inklusive fika är 550 kronor. Det låter konstigt att man som en del av kostnaden för föreläsningen även ska betala arrangörens fika.

Haha, tack och lov behöver inte åhörarna betala för arrangörens fika! 🙂 Men betyder inte 550 kronor inklusive fika att kostnaden även inkluderar fikat? Om åhörarna skulle betala kostnaden för arrangörens fika så trodde jag att man skulle skriva ”kostnaden är 550 kronor exklusive fika”. För ibland kan kostnaden vara ”1000 kronor inlusive moms” och då betyder det ju att man inte behöver betala moms utan priset innefattar momsen. Är det inte samma sak när det gäller fika? Vad intressant! Men moms och fika är nog olika saker 😉

Svara

Jag har en fråga till dig: Jag undrar om din föreläsning handlar mest om generell kunskap om AST eller kommer det handla mest om din egen situation? Jag funderar på att ta med min son som fick diagnos Asperger i vuxen ålder på din föreläsning men vi har en hel del kunskap om autism, jag har arbetat med det sedan 1979. Jag har läst din blogg och känner igen mycket utifrån hur min son upplever livet och skulle önska att han får höra dig tala om hur du tänker runt livet.

Hej Marie!

Vad roligt att ni är intresserade av att komma på föreläsningen! Jag berättar både generellt om Aspergers syndrom och om min egen situation. Med andra ord går jag igenom diagnoskriterierna för Aspergers syndrom och för varje kriterium beskriver jag grundligt hur varje diagnoskriterium yttrar sig hos mig, vilka missförstånd jag råkat ut för mm. Alltså exakt på samma sätt som jag skriver på bloggen: på bloggen hänvisar jag också till diagnoskriterierna men berättar ur ett inifrånperspektiv. Jag gör på det sättet för att anpassa föreläsningarna (och bloggen) efter både de som sedan tidigare har kunskap om autism och de som inte har det. Ni är varmt välkomna att anmäla er till föreläsningen om ni är intresserade! 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *