Kategorier
Föreläsningar om Aspergers syndrom och autism

Dags att boka mig för höstens föreläsningar

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Nu börjar vårens föreläsningssäsong lida mot sitt slut! Jag har några föreläsningar kvar att genomföra innan det blir ett par månaders sommaruppehåll. Jag har fortfarande gott om lediga tider i höst, så ni som är sugna på att boka mig för en föreläsning eller en utbildningsdag om Aspergers syndrom/autism till hösten är välkomna att kontakta mig via kontaktformuläret på min hemsida!

Ibland får jag frågor om hur tidigt man måste boka mig. Det kan gå bra att även boka mig på kortare varsel om man är flexibel när det gäller datum, men ni som vill ha ett specifikt datum kan passa på nu. Längden på mina föreläsningar kan anpassas efter kundens önskemål, så det går utmärkt att boka mig såväl för kortare föreläsningar som för hela utbildningsdagar. Vi hörs! 🙂

2 svar på ”Dags att boka mig för höstens föreläsningar”

Hej

Vad har kunderna haft för önskemål kring dina föreläsningar? Vad har kunderna efterfrågat? Vad anser du att de olika kunderna behöver mer utav? Är det så att du ser ett behov hos en grupp av kunder men de vill att du föreläser om ngt annat ibland?

Jag är bara nyfiken.

Trevlig helg!

Intressant fråga! Kunderna brukar oftast efterfråga det som de behöver i sitt yrke. Lärarna vill höra om min skoltid, biståndsbedömare och boendestödjare om strategier som kan hjälpa aspergare i hemmet, anhörigstödjare om hur jag lyckades må bra och bli lycklig mm. Tyvärr har jag upptäckt att de som brukar vilja ha föreläsningar är oftast de som behöver föreläsningar allra minst. Alltså de som redan kan väldigt mycket men vill ändå lära sig ännu mer. Ute i samhället möter jag ofta helt andra typer av grupper, dvs såna som vill att vi aspergare ska förändras och att vi överdriver våra svårigheter men just såna personer kommer inte lika ofta på mina föreläsningar tyvärr. Jag tror inte att min blogg och mina föreläsningar når den grupp som jag helst skulle vilja nå, men ibland har även såna personer kommit på föreläsningar eftersom jag har föreläst på deras arbetsplats. Vissa börjar tyvärr debattera med mig och säger att de har svårt för att tro att alla de svårigheter jag tar upp har just med autism och inte med felaktig uppfostran att göra och att de har svårt att tänka sig att man inte skulle kunna träna sina sinnen genom att utsätta sig för obehagliga sinnesintryck. Men såna människor har ju oftast redan bestämt sig i förväg att autism beror på psykosociala faktorer och det är i princip omöjligt att ändra på deras synsätt.

Det har också hänt någon gång, speciellt i Finland, att kunderna har efterfrågat tips om hur personer med Aspergers syndrom ska bli mer sociala och ”normala”. Då har jag vänt på det och sagt att jag skulle kunna föreläsa om hur vi aspergare kan må bättre i sociala situationer. Och då tar jag upp saker som hur vi ska lära oss att acceptera oss som vi är och våga ställa krav på att det sociala ska vara ömsesidigt. Att om man inte får ut något av det så ska man inte tvingas vara med.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *