Kategorier
Föreläsningar om Aspergers syndrom och autism

Dagens föreläsningsepisod

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

Nu är vårsäsongens sista föreläsning avklarad! Dagens föreläsning ägde rum på ett konferensrum på Scandic Hotell i Mölndal strax utanför Göteborg, och tyngdpunkten på föreläsningen låg på svårigheter och konfliktsituationer i arbetslivet när man har Aspergers syndrom. Egentligen var det en kombinerad föreläsning och handledning om ett specifikt fall.

Påmindes om mina kognitiva svårigheter

Jag ville vara i föreläsningslokalen i väldigt god tid och var därför inne i lokalen redan strax efter klockan 8 på morgonen trots att föreläsningen skulle börja klockan 9. Ni som följt min blogg ett tag vet om min ojämna begåvningsprofil samt om att jag kan ha svårt för att förstå saker som är enkla för andra människor, vilket jag verkligen åter påmindes om idag.

Något var allvarligt fel

När projektorn var igång och jag skulle testa min Powerpoint innan kunden skulle dyka upp, tyckte jag att allt såg väldigt konstigt ut. Jag kollade och kollade men kunde inte förstå vad felet var. Det enda jag visste var att allt brukade se helt annorlunda ut när jag visade Powerpoint för mina åhörare i vanliga fall. Men jag kunde inte sätta fingret på vad det var som var annorlunda den här gången, det enda jag visste var att något var allvarligt fel och det gjorde mig stressad. Det skulle kännas väldigt obekvämt för mig att visa en konstig Powerpoint för kunden.

Polletten föll ner

Efter ca 10 minuter föll polletten ner: projektorduken var uppe, och jag kom på att den alltid ska vara nere när en Powerpoint ska visas! Jag kände mig stolt över att ha hittat felet men samtidigt var jag förbryllad för jag förstod inte hur jag skulle få ner den. Till slut kom jag på att jag kunde testa att klättra upp på en stol och få ner den på det sättet, vilket fungerade! Jag fick ner duken och allt såg plötsligt ut precis som det skulle.

Var stolt över mig själv

Jag kände mig smart som hade lyckats hitta felet och lösa det på egen hand även om en 10-åring förmodligen hade kunnat lösa situationen snabbare och mer effektivt än jag! 🙂 Episoden gjorde mig trött i hjärnan och jag fick vila efter ett tag, men tack och lov hann jag piggna till innan åhörarna dök upp.

Min semester börjar snart

Nu kommer jag inte ha föreläsningar på knappt två månader för min nästa föreläsning kommer inte vara förrän den 16:e augusti och därmed blir det en sommarpaus nu. Men efter mitten av augusti börjar alltså höstsäsongen! Nästa vecka börjar min semester, men som sagt har jag som målsättning att fortsätta blogga åtminstone ett par gånger i veckan under semestern om jag inte skulle orka posta blogginlägg varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *