Kategorier
Böcker om autism och asperger

4 år sedan min senaste bok kom ut

Du kan hjälpa mig att informera om NPF genom att dela inlägget i sociala medier. Tillsammans gör vi skillnad.

När jag loggade in på Facebook för ett par dagar sedan, påminde Facebook mig om ett kärt gammalt minne: Det är 4 år sedan som min senaste bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom: om identitet, relationer och vardagen kom ut. Jag blev chockad för i min värld var det som igår. Men tydligen har jag inte gett ut nya böcker på hela 4 år!

Debutboken har sedan dess översatts till andra språk

En av anledningarna till att de 4 åren i min värld har gått extremt fort är att min första bok sedan dess har publicerats på andra språk, bland annat på estniska och koreanska, och att det därför känns för mig som att det kommer ut nya böcker av mig hela tiden. Samtidigt minns jag extremt tydligt när jag satt och skrev på min senaste bok och gav ut medieintervjuer om den, vilket inte alls känns som länge sedan! Men tydligen har det alltså gått hela 4 år!

Ska återuppta översättningsarbetet under sommaren 2020

Jag kom på att jag inte ens har hunnit översätta boken till finska ännu eftersom jag ständigt haft andra projekt på gång. Det var meningen att jag skulle översätta den direkt efter att den kommit ut på svenska, men sedan blev jag utbränd och därefter började jag arbeta hos Misa Kompetens där jag haft andra projekt. Även bloggen tar upp en del av min tid. Däremot har jag bestämt mig för att jag ska återuppta och bli klar med översättningsarbetet nästa sommar!

Den oförglömliga episoden i TV4

En medieintervju som jag gav ut om den här boken och som har fastnat i mitt minne är när jag pratade om Aspergers syndrom i Vardagspuls i TV4, minns ni? Och flugan som snurrade runt mig hela tiden när jag höll på att prata 🙂 I en direktsändning är ju allt sånt ganska så nervöst. Jag hade ingen aning om hur jag borde hantera det. För det fanns flera alternativ:

1. Vifta bort flugan utan att förklara mig för TV-tittarna, men det skulle ju kännas märkligt om jag skulle vifta fram och tillbaka i direktsändning, resonerade jag. Då skulle tittarna med all säkerhet undra varför jag viftar 🙂

2. Vifta bort flugan och förklara för TV-tittarna varför jag viftar: att jag ville få bort flugan. Men det kändes som en konstig sak att säga i TV så det vågade jag inte göra. Dessutom var risken överhängande att jag skulle tappa tråden om jag skulle göra så.

3. Låtsas som ingenting. Vilket också var det jag gjorde. Men jag distraherades av flugan och kunde inte låta bli att undra om den syntes för TV-tittarna och om de isåfall undrade varför jag inte viftade bort den. Och tydligen hade några TV-tittare lagt märke till den har jag fått höra efteråt 🙂

Här står jag och poserar med min då nyutkomna bok för ganska exakt 4 år sedan:

Paula Tilli med sin bok

4 svar på ”4 år sedan min senaste bok kom ut”

Jag märkte inte av flugan när jag tittade på klippet nu 🙂
Flugor är irriterade om de är inomhus och surrar omkring 🙁

Det var inte alla som märkte av den 🙂 Det är möjligt att den inte ens syns i det här klippet.

Jag bryr mig faktiskt inte så jättemycket om flugor annars men i direktsändning i TV var det distraherande 🙁

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *