Kategorier
Läsarfrågor

Tips på webbplats som belyser autism?

Pappa med son som har autism frågar

Hejsan finns där någon bra hemsida för barn som fått autism vid låg ålder? Min son på 5 år har fått diagnosen. Kanske kan ni hjälpa mig med en hemsida eller andra föräldrar eller råd som kan hjälpa en far och hans son.

Paula svarar

Personligen gillar jag autismforums webbplats som du hittar här. Den är lättskriven och funkar alltid, oavsett åldern för diagnosen. Webbplatsen innehåller förutom fakta om autism även tips om bemötande. Om du upplever att din son har stora svårigheter i att förstå omvärlden och kan tänka dig att läsa en bok istället kan jag rekommendera varmt En riktig människa av Gunilla Gerland.

Har varit mig till nytta

Anledningen till att jag skarpt gillar ovannämnda bok är att Gunilla som barn hade mycket stora svårigheter i att förstå hur världen hängde ihop. Alla till synes irrationella beteenden fick sin förklaring tack vare hennes tydliga och levande beskrivningar. Det faktum att jag själv i barndomen inte hade exakt samma svårigheter som Gunilla har gjort att jag haft stor nytta av hennes bok då den har ökat min förståelse för hur autism kan yttra sig! Även om Gunilla inte längre tror att hon har autism ser jag boken som ytterst relevant då hon beskriver beteenden som är typiska för autism.

Mina tips

För övrigt är mitt bästa tips till dig att acceptera din son som han är. Har man autism fungerar man inte som andra och det är inte säkert att man ens har samma behov som ens jämnåriga. Därför är det viktigt att ni sänker kraven och fokuserar på att din son blir lycklig istället för att tvinga honom att passa in i en mall. Den dagen han börjar skolan är det därför viktigt att skolan är anpassad efter hans behov. Skulle han må dåligt i skolan är det viktigt att ni vuxna lyssnar på honom och inte övertalar honom att gå till ett ställe där han inte trivs. Genom att ha föräldrar som lyssnar på honom och accepterar honom som han är har han goda förutsättningar för ett bra liv!

Klicka här för att kommentera eller fråga om det här inlägget! Jag kommer inte publicera kommentarer/frågor som innehåller personangrepp, hat, hot e.t.c.

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga om ett helt annat ämne. Ni hittar tidigare läsarfrågor här.

Följ gärna min blogg via Facebook, mejl eller RSS.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig på min hemsida.

Mina böcker

Mina böcker På ett annat sätt och Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att låna på biblioteken i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Jönköping, Umeå, Lund, Borås, Huddinge och Eskilstuna.

2 svar på ”Tips på webbplats som belyser autism?”

Tack fina du, ditt svar tillbaka känns tryggt och välformulerat.
Jag skall göra allt i världen för att vår pojke ska må så bra han bara kan och jag lär mig nåt nytt varje dag. Ska även ta mig en titt på boken du nämnde samt tack och lov har vi bra läkarvård i Sverige iallfall där jag är kommer ifrån här nere i syd, Trelleborgs kommun, må väl och tack åter för att det finns människor som dig som hjälper oss andra 🙂 Jag hittade ett klipp på nätet som heter, ”The Truth About my Son” med
Mark Rober det är ett underbart klipp som jag tycker alla bör se. Med vänlig hälsning.

Tack så jättemycket, vad roligt att du gillade mitt svar! Och tack för tipset om klippet! 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

paulatilli.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse, genom att använda paulatilli.se godkänner du det.  Information om cookies

Copy link
Powered by Social Snap