Kategorier
Läsarfrågor

Tips på vårdgivare med kunskap om ätstörningar och autism?

Åsne frågar:

Hei! Jeg er ei fortvilet jente på 24 år som har gått i behandling for spiseforstyrrelser i ulike deler av det offentlige og nå privat. Jeg startet i behandling i ca 2015. Nå er behandleren min overbevist om at jeg har asperger. Dette er noe min nåværende behandler ikke har særlig mye kunnskap om så jeg er på utkikk etter noe nytt. Jeg sliter med restriktiv spising (spiser kostplan) samt mye aktivitet/trening (dels tvangspreget). Har du tips til noen som har kunnskap på områdene jeg sliter med? Om du ikke kjenner til eller selv har et digitalt tilbud er det kanskje best om det er i Norge.

Paula svarar:

Jag skulle hemskt gärna vilja hjälpa dig, men tyvärr kan jag inte rekommendera någon särskild vårdgivare med autismspecifik kompetens som erbjuder internetbehandling för ätstörningar. Denna internetbehandling hittade jag när jag googlade:

https://www.stockholmatstorningar.se/aktuellt/stockholms-centrum-for-atstorningar-lanserar-internetbehandling-for-bulimi-och-hetsatningsstorning/

Tyvärr känner jag ingen som genomgått den behandlingen och har inte heller någon aning om de är autismkunniga, men du skulle kunna kontakta dem och fråga! I och med att du bor i Norge vet jag iofs inte hur det skulle bli med finansieringen. Om du får gå behandlingen hos dem tolkar jag det som att du isåfall kommer att få betala privat:

https://www.1177.se/Stockholm/sa-fungerar-varden/vard-om-du-kommer-fran-ett-annat-land/vard-i-sverige-om-du-ar-utlandssvensk/

Vad gäller Norge så känner jag tyvärr inte till några vårdgivare hos er, jag har endast besökt Norge en gång i hela mitt liv då jag stannade en natt. Därför har jag överhuvudtaget ingen koll på hur vården funkar hos er och vilka norska instanser som har autismspecifik kompetens. Hoppas någon med bättre koll kan kommentera!

Klicka här för att kommentera eller fråga om det här inlägget!

Använd frågeformuläret om du vill ställa en autismrelaterad fråga om ett helt annat ämne. Ni hittar tidigare läsarfrågor här.

Jag kommer inte publicera kommentarer/frågor som innehåller personangrepp, hat, hot e.t.c.

Boka en föreläsning med mig

Kontakta mig via kontaktformuläret om du vill boka mig för en föreläsning om autism. Läs mer om mig på min hemsida.

Mina böcker

Mina böcker På ett annat sätt och Att vara vuxen med Aspergers syndrom finns att låna på biblioteken i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Norrköping, Jönköping, Umeå, Lund, Borås, Huddinge och Eskilstuna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.